Quantcast

Ko „YIT Kaus­tai“ pa­vy­di skan­di­na­vai?

Vie­na stip­riau­sių Lie­tu­vos sta­ty­bos pa­slau­gų bend­ro­vių „YIT Kaus­ta“ sa­vo 50 me­tų gim­ta­die­nį šven­tė ten, kur įlei­do šak­nis, – Kau­ne. Ket­vir­ta­die­nį „Žal­gi­rio“ are­no­je su­reng­to­je di­džiu­lė­je šven­tė­je da­ly­va­vo įmo­nės dar­buo­to­jai ir bū­rys sve­čių.

Tur­tin­ga is­to­ri­ja

Kai 1966 m. bu­vo įkur­tas Kau­no na­mų sta­ty­bos kom­bi­na­tas, pir­muo­siuo­se jo dar­buo­to­jų pa­sta­ty­tuo­se na­muo­se užau­go ke­lios kar­tos. Per tą lai­ką Kau­nas iš­gy­ve­no ne­ma­žai iš­ban­dy­mų, o šian­dien jau tam­pa pa­trauk­lus, mo­der­nė­ja.

Per 50 veik­los me­tų Kau­no na­mų sta­ty­bos kom­bi­na­tas, šian­dien ži­no­mas kaip vie­na di­džiau­sių ir mo­der­niau­sių sta­ty­bos bend­ro­vių Lie­tu­vo­je „YIT Kaus­ta“, įren­gė 52 tūkst. bu­tų, ku­riuo­se ap­si­gy­ve­no per 150 tūkst. gy­ven­to­jų, pa­sta­tė 150 vi­suo­me­ni­nių pa­sta­tų, 61 švie­ti­mo ir ug­dy­mo įstai­gą. Per vi­są lai­ko­tar­pį prie šių pro­jek­tų dir­bo per 3 000 žmo­nių.

Tarp gar­siau­sių įmo­nės pro­jek­tų – Vil­niaus uni­ver­si­te­to Moks­li­nės ko­mu­ni­ka­ci­jos ir in­for­ma­ci­jos cent­ro, pir­mo­jo Bal­ti­jos ša­ly­se A ener­gi­nio efek­ty­vu­mo biu­rų pa­sta­to „Grand Of­fi­ce“ sta­ty­bos, Kau­no Kris­taus Pri­si­kė­li­mo baž­ny­čios re­konst­ruk­ci­ja, Kau­no oro uos­to ter­mi­na­lo sta­ty­ba ir kt.

Pa­sak „YIT Kaus­tos“ ge­ne­ra­li­nio di­rek­to­riaus Kęs­tu­čio Va­na­go, įmo­nei te­ko iš­gy­ven­ti ir kles­tė­ji­mą, ir nuo­smu­kį. Per pa­tį kri­zės įkarš­tį, 2010-ai­siais, sto­jęs prie įmo­nės vai­ro K.Va­na­gas šian­dien džiau­gia­si, kad sun­ku­mus pa­vy­ko įveik­ti ir pa­siek­ti to­kių re­zul­ta­tų, už ku­riuos dė­ko­ja YIT kor­po­ra­ci­jos, ku­riai pri­klau­so „YIT Kaus­ta“, va­do­vai. „Darbš­tu­mas, at­kak­lu­mas sie­kiant ko­ky­bės, su­ge­bė­ji­mas sėk­min­gai dirb­ti net sun­kiau­sio­mis są­ly­go­mis tur­būt yra lie­tu­vių krau­jy­je. To mums pa­vy­di ir skan­di­na­vai“, – šyp­so­si K.Va­na­gas.

At­gy­ja ap­leis­tos te­ri­to­ri­jos

Įmo­nė vyk­do pro­jek­tus vi­so­je ša­ly­je, ta­čiau kau­nie­tiš­kos šak­nys ska­ti­na gal­vo­ti ne tik apie tai, kaip sėk­min­gai vys­ty­ti vers­lą, bet ir kaip įgy­ven­din­ti to­kius pro­jek­tus, ku­rie duo­tų ver­tę Kau­nui. Tad tei­gia­mi mies­to po­ky­čiai džiu­gi­na.

K.Va­na­gas pa­ste­bi, kad kol to­liau spar­čiai gy­ven­to­jų skai­čiu­mi au­gan­ti sos­ti­nė ken­čia nuo di­dė­jan­čių spūs­čių, o ne­kil­no­ja­mo­jo tur­to kai­nos, įmo­nių veik­los są­nau­dos ky­la į re­kor­di­nes aukš­tu­mas, už­sie­nio ša­lių in­ves­tuo­to­jai po tru­pu­tį at­si­grę­žia į Kau­ną.

At­gy­jan­ti lai­ki­no­ji sos­ti­nė gy­ven­to­jus džiu­gi­na gau­sė­jan­čiais kul­tū­ros ren­gi­niais, iš nau­jo at­ran­da­ma uni­ka­lia mo­der­niz­mo lai­ko­tar­pio ar­chi­tek­tū­ra, ža­lio­sio­mis erd­vė­mis, o po tru­pu­tį dygs­tan­tys nau­ji vers­lo pa­sta­tai lei­džia ti­kė­tis ir nau­jų ko­ky­biš­kų dar­bo vie­tų. In­ves­tuo­to­jus vi­lio­ja itin pa­to­gi Kau­no vie­ta ša­lies že­mė­la­py­je – iš jo ga­li­ma pa­to­giai pa­siek­ti vi­sus di­džiuo­sius mies­tus.

Dau­ge­lis at­vyks­tan­čių­jų dirb­ti iš Vil­niaus į Kau­ną mi­ni pa­ge­rė­ju­sią gy­ve­ni­mo ko­ky­bę. Ma­žes­nia­me mies­te ma­žiau lai­ko pra­lei­džia­ma trans­por­to spūs­ty­se, o įvai­riau­sio ly­gio, įvai­rių ša­lių vir­tu­vių mai­ti­ni­mo įstai­gų, kon­cer­tų sa­lių ar teat­rų skai­čiu­mi Kau­nas be­veik ne­nu­si­lei­džia sos­ti­nei.

„Jei iki šiol nau­jų bu­tų par­da­vi­mo skai­čius sos­ti­nė­je bu­vo daug di­des­nis, šie­met Kau­nas spar­čiai ve­ja­si Vil­nių“, – tei­gia „YIT Kaus­ta“ va­do­vas.

Ge­rė­jan­ti in­ves­ti­ci­nė ap­lin­ka ska­ti­na ne tik nau­jų pro­jek­tų at­si­ra­di­mą, bet ir nau­jas dar­bo vie­tas gy­ven­to­jams.

 


Šiame straipsnyje: YIT Kaus­taįmonėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesuprantu ko pavydet skandinavams.Kad atlyginimai4 kartus mazesni Kaustoje ir darbo salygos nepavydetinos, .Su tokiais straipsniais gal nejuokinkit bent tu , kurie dirbo ,,YIT KAUSTA,,

dirbau

dirbau portretas
IS KRIZES ISTRAUKE SIA IMONE ATSIDAVUSI DARBUI A. BUTKAUS VADOVAUJAMA KOMANDA,JAUNIEJI VADAI ATEJO ANT ''GATAVO''IR PUIKUOJASI,O I SVENTE VETERANU NET NEPAKVIETE.GEDA

Limp biskit

Limp biskit portretas
Piarščikai, nenaudokit to briedo "pakeis neatpažįstamai". Nes daugumoje atvejų tie pasikeitimai būna tokie, kad raudot norisi.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių