Quantcast

Kinų verslininkai nori investuoti Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Viena didžiausių pasaulyje arbatos gamintojų – bendrovė „Yunnan Dianhong Group“ – ketina steigti savo atstovybę ir Kinijos kultūros centrą Raudondvaryje.

Kinų kultūros gerbėjas

„Yunnan Dianhong Group“ viceprezidentė Wang Li su patarėjais Cui Yi ir He Xin penkias dienas svečiavosi Kauno rajone ir domėjosi galimybėmis čia investuoti. Kinų teigimu, Lietuva yra puiki vieta, iš kurios būtų galima plėsti arbatos eksportą į ES šalis, Baltarusiją.

Kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu buvo aptarti veiksmai, kaip žingsnis po žingsnio būtų galima įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Pirmiausia svečiai buvo pakviesti į Raudondvario dvarą, kurio paskutinis savininkas Benediktas Henrikas Tiškevičius buvo didelis Rytų kultūros gerbėjas. Grafas ne kartą lankėsi Kinijoje, buvo išmokęs mandarinų kalbą ir gavęs mandarino titulą. Raudondvaryje jis rengdavo arbatos gėrimo ceremonijas ir net augino mandarinus.

„Tiškevičiaus puoselėtos tradicijos byloja, kad geriausia vieta skleistis Kinijos kultūrai yra čia, Raudondvaryje“, – šypsojosi V. Makūnas. Kinijos ir Lietuvos draugystės ryšius simbolizuoja ir dvaro oranžerijoje pasodinti arbatmedžių sodinukai, atkeliavę iš Junano apskrities.

Mero siūlymu, pradiniame etape kinai galėtų įsteigti savo atstovybę Raudondvario menų inkubatoriuje, o vėliau planuoti apie Kinijos kultūros centro statybą kuriame nors laisvame sklype.

W. Li pažadėjo jau šiemet atvežti į Raudondvarį parodą ir surengti arbatos gėrimo ceremoniją pilies Raudonojoje salėje.

Abatos paklausa didėja

Kinai norėtų populiarinti ne tik arbatos ceremoniją, bet ir tradicinę kinų mediciną, masažą, kitus savo kultūros pasiekimus. Svečius domina ir lietuvių kultūra, todėl jie lankėsi Kauno valstybiname muzikiniame teatre.

Kitas svarbus kompanijos „Yunnan Dianhong Group“ tikslas – plėsti arbatos eksportą į Vakarus. Ypač daug arbatos Europoje suvartoja britai, lenkai, vokiečiai, jos paklausa didėja.

W. Li ir jos komanda investavimo galimybes ketvirtadienį aptarė su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi, taip pat susitiko su Kinijos ambasados atstovais.

Ieško verslo partnerių

Nemažai laiko praleista diskutuojant ir su Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) atstovais Vytu Petružiu bei Arijandu Šliupu. Kinų verslininkams reikėtų sandėlių, kuriuose arbatą būtų galima ne tik laikyti, bet ir fasuoti. Tokiam statiniui reikėtų nemažo sklypo, be to, statybos užtruktų, todėl kinų investuotojai mūsų šalyje yra linkę pradėti verslą kartu su partneriais.

Kompleksines paslaugas sandėliuoti ir gabenti arbatą siūlo viena didžiausių ir moderniausių logistikos bei transporto įmonių Centrinėje ir Rytų Europoje „Hoptrans“. Ramučiuose įsikūrusios kompanijos vadovas Vytas Volkevičius pasakojo, kad „Hoptrans“ turi savo atstovybių daugelyje Europos šalių, taip pat ir Kinijoje (Šanchajuje).

Kroviniai lėktuvais iš Šanchajaus į Kauną atkeliauja per 2-5 dienas, konteineriais – per 17-15 dienų, laivais (per Klaipėdos uostą) per 35-45 dienas.

Kuria naujas rūšis

Kinijos delegacija taip pat lankėsi metalo apdirbimo įmonėje „Novameta“, susitiko su šios bendrovės vadovu, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentu Benjaminu Žemaičiu.

Konkrečius sprendimus „Yunnan Dianhong Group“ vadovai ketina priimti liepą, kai į Kauno rajoną atvyks kompanijos prezidentas Wangas Tianquanas.

Kompanijos „Yunnan Dianhong Group“ centrinė būstinė įsikūrusi Kinijos pietryčiuose, 45 mln. gyventojų turinčioje Junano provincijoje, garsėjančioje turistų lankomais objektais ir aukštos kokybės arbata, ypač vadinamuoju pueru. Junane veikia milžiniška arbatos perdirbimo įmonė ir Arbatos institutas, kuriame kuriamos naujos šio gėrimo rūšys.

Dėl patogios geografinės padėties ir palankių sąlygų verslui, Kinijos arbatos gamintojai Kauno rajoną vertina kaip strateginį partnerį, plėtojant verslą Europoje. Kauno rajono savivaldybė yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį ir su netoli Šanchajaus esančia Dziašano apskritimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kriminalas

kriminalas portretas
Kiniečių verslininką- Čay chui sun, apvogė garsus Japonijos vagis- Ka mato ta jama.

Laukiniai vakarai

Laukiniai vakarai portretas
Daug daug kartu geriau negu amerikonu vanagai. Jiems kiti NE zmones

sonata

sonata portretas
Kinų kultūros centras būtų įdomus, juk visko jie ten turi - šilko, porceliano
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių