Quantcast

Kiek naujagimių Kaune pasaulį išvydo pirmąją šių metų dieną?

Pirmąją 2019-ųjų dieną Kaune gimė 12 mažylių. Tai yra gerokai mažiau nei pernai sausio 1-ąją, tačiau dvigubai daugiau nei užpernai tą pačią dieną.

Medikai ir tėvai džiaugėsi, kad ir mažyliai, ir jų mamos jaučiasi gerai.

Šiemet sausio 1-ąją pasaulį keturiuose gimdymo namuose Kaune iš viso išvydo septyni berniukai ir penkios mergaitės. Pernai vien iki 16 val. gimė 17 mažylių, o užpernai per visą pirmąją dieną gimė šeši naujagimiai.

Kauno krikščioniškuosiuose gimdymo namuose metai pradėti labai vyriškai. Visi trys gimę mažyliai – berniukai ir visi savo šeimose – jau antrosios atžalos. Pirmasis naujagimis šiemet čia gimė 3.23 val.

Respublikinės Kauno ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos Krikščioniškieji gimdymo namai vadovas Virgilijus Rudzinskas pasakojo, kad vienas berniukas su šeima liks Kaune, nes jie – vietiniai, kitas išvyks atgal į namus Kazlų Rūdoje, o trečiojo mama į Kauną susilaukti mažylio atvyko iš Vilniaus. Visos mamos į gimdymo namus atvyko iš vakaro, o viena įžengė iki vidurnakčio likus pusvalandžiui.

Kauno P.Mažylio gimdymo namuose vakar buvo visiška lyčių lygybė. Gimė du berniukai ir dvi mergaitės. Pirmasis – 4.00 val., o likusieji – jau įdienojus: 11.32 val., 14.17 val. ir dar vėliau. Vienam mažyliui reikėjo daugiau pagalbos gimti nei kitiems, tačiau po atliktos cezario operacijos ir jis, ir mama jaučiasi gerai.

Tėvai siekia natūralumo, tiki horoskopais, tiki tuo, kad pats vaikas pasirenka, kada gimti.

Akušerė Jolanta Tamulaitienė sakė pastebėjusi, kad kai kurios būsimos mamos bijo gimdyti per šventes, gal galvoja, kad tokiu metu negaus reikiamos priežiūros, tačiau kalendorinės šventės visuose gimdymo namuose nublanksta palyginus su gimimo stebuklu, tad tokios baimės, anot medikų, tikrai nepagrįstos.

Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ginekologijos skyriuje persvara buvo mergaičių pusėje. Gimė dvi būsimos damos ir vienas jaunikaitis. Pirmasis mažylis, į šį pasaulį atėjęs 1.38 val., yra ir pirmasis šių metų kūdikis Kaune.

Skyriaus vyresnioji akušerė Ilona Joneliūnienė suskaičiavo, kad paskutinis pernai metų kūdikis ligoninėje gimė 21.52 val. Anot jos, jau seniai neteko susidurti su mama, kuri prašytų, kaip nors pakoreguoti, kada gims vaikelis arba bent pakoreguoti oficialią gimimo datą.

"Tėvai siekia natūralumo, tiki horoskopais, tiki tuo, kad pats vaikas pasirenka, kada gimti. Tėčiams netgi pagal laikrodžius leidžiame užfiksuoti gimimo laiką. Prašo nustatyti ir užrašyti kuo tikslesnį gimimo laiką", – kalbėjo akušerė.

Kauno klinikose sausio 1-ąją gimė berniukas ir mergaitė. Abu – vėlai vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Teisingai daržove.Sūnėnas Londone pasidarė du.Dabar jau 8 metai ten dirba ir nė grąšio pragyvenimui neišleidžia iš atlyginimo.Iš vaikų pinigų pakanka visiems kukliems lietuvškos šeimos poreikiams ir dar atskristi Kaunan pas mamą(mano sesę) mėnesiui atostogų su vaikais ir marčia.

Kopustas.

Kopustas. portretas
O kokio gimstamumo jus tikites? Bardakas Lietuvoje, zymiai vertingiau gimdyti UZSIENIUOSE, ten bent GYVENIMAS, o lietuva tik SKURDINA MUS!!!

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Gimiau 1943 m.per šv.Valentiną,krikštijo per Kazimierines,todėl kunigėlis metrikoje ir įrašė abu vardus.Atsiliepkite,galbūt ant Lietuvos dar yra toks pat vargo pi...lis,kaip aš?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių