Quantcast

Kelininkai gatves remontuos pigiau: sutaupyta 800 tūkst. eurų

Jau šią savaitę  kelininkus išvysime ne tik pagrindinėse miesto gatvėse, bet ir mažesnėse. Daugiau dėmesio numatoma skirti ir įvažoms į kiemus.

800 tūkst. eurų – tiek Kauno miesto vadovams pavyko sumažinti kelius remontuojančių bendrovių apetitą. Jau šią savaitę  kelininkus išvysime ne tik pagrindinėse miesto gatvėse, bet ir mažesnėse. Daugiau dėmesio numatoma skirti ir įvažoms į kiemus.

Išsiderėjo palankias kainas

Kauniečiai tikriausiai jau pastebėjo, kad birželį miesto gatvėse dirbantys kelininkai buvo reti svečiai – gatvių remonto darbai apmirė. Pasigirdo gyventojų būgštavimų, kad amžinoji Kauno bėda – duobės gatvėse – tikriausiai yra miesto prakeiksmas, kurio niekas negali įveikti.

"Atsiprašome miestiečių, kad šiandien vėl į gatves išvažiuos kelininkų technika. Vėl bus laikinų nepatogumų, bet tik dėl to, kad paskui galėtume važinėti tvarkingomis gatvėmis", – žadėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Mero teigimu, darbai buvo apmirę ne šiaip sau – savivaldybė rangovams viešai paskelbė žinią apie tai, kad jeigu kelininkai pasiūlys gerą kainą, užsakymų ir darbo tikrai netrūks.

"Rangovams reikėjo laiko pagalvoti. Laukėme pasiūlymų iš kelininkų ir derėjomės. Gatvių remonto darbus pavyko nupirkti 800 tūkst. eurų pigiau, negu būtume pirkę praėjusios kadencijos miesto valdžios pasirinktais įkainiais. Dabar tiesiog galėsime padaryti daugiau", – pasisekusiomis derybomis su kelininkais džiaugėsi V.Matijošaitis.
Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, kad pastaruoju metu kelininkai dirbo tik Žemuosiuose Šančiuose, kur tvarkomos Kranto gatvės, ir ėmėsi įvažų į kiemus V.Krėvės pr. ir Partizanų g.

"Pagal naujas sutartis ir naujomis kainomis kelininkai pradeda dirbti antradienį, liepos 7 d. Darbininkų sulauks jau ne vien magistralinės gatvės – imsimės ir mažesnių gatvelių Panemunėje, Žaliakalnyje, kitose miesto vietose", – pasakojo A.Pakalniškis.

Viltis daugiabučių gyventojams

"Pagal seniūnijų siūlymus atrinkome 60 prasčiausios būklės įvažų ir jas sutvarkysime. Pirmieji darbai jau prasidėjo", – tikino V.Matijošaitis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis atkreipė dėmesį, kad tariantis su seniūnijomis pirmiausia imamasi tų įvažų, kurios veda ne tik į vieno namo kiemą.
"Atsižvelgėme į tai, ar įvaža patenkama į daugiabučių namų kvartalą, o gal ten yra ir koks darželis ar kita švietimo ir ugdymo įstaiga – taip vienu šūviu nušausime daug zuikių arba, konkrečiau kalbant, pagerinsime gyvenimo kokybę daugiau kauniečių", – šyptelėjo A.Pakalniškis.

Dėmesys miesto vartams

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas tikina, kad jau yra ir kuo pasidžiaugti – sutvarkytos pagrindinės gatvės Šilainiuose – Žemaičių pl., Žiemgalių, Jotvingių, Rasytės g.
Kelininkų greičiausiai nebekeikia vairuotojai, dažnai važinėjantys Jonavos g., kur ji susijungia su greitkeliu A1 – sutvarkytos šios gatvės jungtys su tiltu per Nerį greitkelyje, o artimiausi planai – Kleboniškio g. dangos remontas.

A.Pakalniškis neslepia galėsiantis lengviau atsikvėpti dėl K.Veverskio g. būklės, nes čia netrukus kelininkai sutvarkys dangą.

"Tikimės, kad dar šiemet pavyks imtis darbų Aukštuosiuose Šančiuose – Verkių ir Prancūzų g. Jau yra parengti techniniai projektai ir gauti leidimai", – pridūrė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Anot jo, pagerės ir gatvių, vadinamų miesto vartais, būklė. A.Pakalniškio duomenimis, kelininkai triūs Panerių g. ir tvarkys Veiverių g. atkarpą nuo Mauručių g. Garliavos link – iki miesto ribos.

Naujakuriai sulauks asfalto

Dar vienas galvos skausmas – asfalto niekada nemačiusios miesto gatvės, kurių Kaune išties daug, o jų būklė kartina gyvenimą gyventojams.

"Sulaukiame tikrai daug gyventojų nusiskundimų dėl tokių gatvių. Žinome, kad tikrai ne visų gyventojų lūkesčius tenkina atliekamas gatvių remontas, todėl dabar intensyviai ieškome galimybių tvarkyti neasfaltuotas gatves", – kalbėjo Miesto ūkio ir paslaugų komiteto pirmininkas Rimantas Mikaitis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė  portretas
Labai laukiame,kad butų sutvarkyta Taikos pr. ivažiavimai ties gyvenamaisiais namais Nr. 105 103 97

Rasytės gatvė

Rasytės gatvė portretas
Tai sakote kad Rasytės gatvė jau po remonto? Na, na kažkodėl ja važiuoti tenka kaip slalomo trasa apvažiuojant nesuskaičiuojamas duobes.

mantas

mantas portretas
seinu ,zarasu ne uztaisyti duobes reikia .onauja asfalto danga pakloti gal dydieji nevazineja tomis gatvemis ,ten ne gatves o sunkelis
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių