Quantcast

Keliaujantiems į Panemunės šilą – klastingas laiptų barjeras

Kauniečiai mėgsta lankytis Panemunės šile. Į jį traukia norintys pailsėti nuo miesto šurmulio, įkvėpti pušų kvapo, ramiai pabūti gamtos apsuptyje. Tai puiki vieta ir aktyvaus sporto mėgėjams. Tačiau už Trijų mergelių tilto į Panemunės šilą vedantys laiptai gali prišaukti didelę nelaimę.

„Savaitgalį su draugu nutarėme pabūti gamtoje. Išsiruošėme į Panemunės šilą. Praėję Trijų mergelių tiltą, laiptais leidomės žemyn. Staiga draugas slystelėjo ir vos nenugarmėjo nuo laiptų. Pasirodo, kai kurios laiptų pakopos padengtos labai slidžiomis plytelėmis. Jos nesaugios, slidžios net ir vasarą, o dabar – žiema“, - susisiekusi su portalu kauno.diena.lt pasakojo M.Riomerio gatvėje gyvenanti moteris.

Pasak jos, smagu, kad Panemunės šilas tvarkomas - iškirsti bruzgynai, pastatyti nauji suoleliai, atsirado įvairių treniruoklių. „Visa tai džiugina, tačiau ne apie viską pagalvota. Nusidėvėjusių, aptrupėjusių laiptų pakopų negalima keisti tokiomis, ant kurių labai lengva paslysti. O ant šių atnaujintų laiptų atsirado net keli slidžios dangos laipteliai“, - teigė moteris.

Net minties nebuvo leistis tais laiptais. Juokavome, kad suoleliai šalia jų pastatyti tam, kad būtų ant ko nugriūti.

Apžiūrėjau už Trijų mergelių tilto esančius laiptus. Kai kurių pakopų danga skiriasi nuo kitų. Ji tamsios spalvos, blizga ir labai slidi. Kol laiptai nebuvo pradėti tvarkyti, jie turėjo turėklus. Dabar turėklų nebėra. Tikriausiai tai ir atbaido žmones lipti laiptais, nes dauguma pasirenka aplinkinį kelią, laiptais keliauja vos vienas kitas kaunietis.

„Negalime suvokti, kodėl nėra turėklų. Mes į tai pirmiausia atkreipėme dėmesį. Net minties nebuvo leistis tais laiptais. Juokavome, kad suoleliai šalia jų pastatyti tam, kad būtų ant ko nugriūti“, -  portalui kauno.diena.lt sakė dvi po Panemunės šilą vaikščiojusios vyresnio amžiaus moterys.

Lauko laiptai turi būti ne tik gražūs ar greitai nenusidėvintys, bet ir, svarbiausia, neslidūs. Kol neatsitiko nelaimė, reikėtų slidžias pakopas pakeisti kitomis.


Šiame straipsnyje: Panemunės šilasTrijų mergelių tiltaskauniečiaiskaitytojo naujienalaiptaislidūs laiptai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū, kad perspėjote

Ačiū, kad perspėjote portretas
Sutinku, kad laiptai be turėklų negali būti. Žinoma atsakingas darbus vykdęs rangovas, o dar labiau atsakingas Kauno meras. Jį rinko kauniečiai, gauna atlyginimą tai ir turi rūpintis žmonių gerbūviu, kur kontrolė? Rudenį dar tikėjausi, kad iki žiemos padarys tuos laiptus, bet dabar dar kartą įsitikinau, kad merui žmonės ir jų problemos nerūpi. Kas dėl Panemunės miško tai absoliučiai padaryta didžiulė žala, kaip vienas komentatorius pastebėjo, miškas tai ne parkas, negalima tiek asfalto išpilti, medžiai nudžius. O gal meras ruošiasi su savo porše važinėti? Kam tokių plačių kelių? Kam dieną naktį apšviesti mišką, kiek tai kainuoja mokesčių mokėtojams? Kada vadinamas verslininke dirbsite kauniečiams, o ne duosite pasipelnyti lojaliems verslininkams, kuriems rūpi tik pinigai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Laiptų toje vietoje visai neturi būti arba jie turi būti tvarkingi, neslidūs ir su turėklais.

patarimas

patarimas portretas
leiskites ant uzpakalio salia ant sniego ir viskas bus gerai
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių