Quantcast

Kazimiero mugė įkandama ne visiems

Šį savaitgalį Kaune rengiama tradicine tapusi Kazimiero mugė. Deja, dalyvio mokestis įkandamas toli gražu ne visiems prekeiviams, planavusiems joje užsidirbti.

„Galiu pasiguosti?“ – toks klausimas šiandien nuskambėjo „Kauno dienos“ redakcijos telefonu. Kaunietė pasakojo, kad prekiauti mugėje sumanė jos mama pensininkė. Moteris užsiregistravo, kai jai esą buvo pasakyta, kad už prekybos vietą reikės mokėti 30 eurų.

„Kai mama paskambino pasiteirauti, ar niekas nepasikeitė, buvo informuota, kad registracija galioja ir patikslinta, kad su reikiamais dokumentais paruoštų 100 eurų už tris prekybos dienas“, – teigė į redakciją paskambinusi kaunietė.

Išgirdusi, kad prekybos vieta kainuos 100 eurų, kaunietės mama nustebo, nes anksčiau buvo kalbėta apie 30 eurų. Tačiau telefonu pensininkei paaiškinta, kad organizatoriai nutarė, jog mokestis bus būtent toks.

Kaunietės teigimu, praėjusį savaitgalį Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje prekybos vietos buvo pigesnės nei Kaune. „Tai ko čia stebėtis, kad per muges viskas šitaip išbrangsta. Kiek reikia parduoti, kad vertėtų dalyvauti mugėje“, –retoriškai klausė pašnekovė.

Mugę organizuojanti Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad būtent tokia kaina galioja už prekybos vietą.

„Pernai buvo skirtingos kainos – 80 ir 120 eurų, tai šiemet padarėme viduriuką“, – dėstė mugės organizatorius Vidas Juodsnukis.

Organizatorius paaiškino, kad 20 prekybos vietų numatyta neįgaliems asmenims, ir jiems bus mažesnė kaina, t.y. 30 eurų trims dienoms, nuolaidos taip pat bus taikomos tautodailininkams, kurių pasirodymo organizatoriai labai laukia kaip mugės puošmenos.

„Labai nedaug žmonių dar puoselėja tautinį paveldą, todėl jiems reikia sudaryti palankesnes sąlygas prekiauti“, – aiškino V.Juodsnukis.

Organizatorius patvirtino, kad jokių lengvatų pensininkams nenumatyta. Be to, jis tikino, kad sostinės Kaziuko mugėje už prekybos vietą reikėjo mokėjo dar brangiau – 150 eurų. 

Tačiau Vilniaus Kaziuko mugės organizatorių interneto puslapyje nurodyta, kad žemiausia kaina su lengvatomis numatoma 12,30 euro trims dienoms, o didžiausia – 92,88 euro.

Kauniečiai argumentavo, kad mūsų miesto mugėje skirtingų kainų nėra, nes visos prekybos vietos vienodai geros.

Kaip pagrindinę Kazimiero mugės naujieną V.Juodsnukis paminėjo naują mugės vietą. „Žalgirio“ arenos prieigose Kazimiero mugė vyks pirmą kartą. Mugė rengiama kovo 10-12 dienomis.


Šiame straipsnyje: Kazimiero mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Muge

Muge portretas
Taip jau tas Kaunas tvarkosi, tik keldamas kainas, jei valdžia viešinasi, kaip gerai ir daug dirba, tegul paviešina kiek to mokesčio tenka savivaldybei ir organizatoriams ir tegul paaiškina, kodėl ne Laisvės Alėjoje?

ABSURDAS

ABSURDAS portretas
Visos mugės vyksta viešosiose erdvėse, kurios priklauso valstybei. Savivaldybė už prekybą leistinose vietose yra nustačiusi rinkliavas. TAI KODĖL TA PATI SAVIVALDYBĖ, TURĖDAMA LICENCIJŲ AR KITAIP VADINAMĄ PREKYBOS PASLAUGŲ SKYRIŲ, NEGALI PATI ORGANIZUOTI MUGIŲ tais pačiais rinkliavų įkainiais, bet būtinai atiduoda galimybę "pasidaryti nemažą pinigą" kokiems privatininkams ar jų organizacijai? O šie naudojasi proga ir lupa kailį nuo prekiautojų, kad per tris dienas visiems metams pinigo pasidarytų...

Valė

Valė portretas
Vilniaus mugės kaina 46eu,o Kaune 100 eu.ir dar isvaryti is laisvės alėjos....siaubas!Godumas valdo!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių