Quantcast

Kauno universitetai siūlys parduoti naudojamus tarpukario pastatus

  • Teksto dydis:

Tarpukario pastatuose Kauno Laisvės alėjoje įsikūrę Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetai sieks, kad Vyriausybė pastatus parduotų, o už gautus pinigus būtų statomi labiau akademinei veiklai pritaikyti nauji pastatai, pranešė LRT televizija.

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pagal panaudos sutartį naudojasi Vyriausybei priklausančiais Pažangos rūmais, tačiau šiuo metu universiteto padaliniai iš pastato iškelti.

„Statytas buvo kaip toks ofisinis pastatas: studijoms reikalingos didesnės erdvės, ilgesnės auditorijos, šviesesnės. Šito padaryti netgi techniškai nėra įmanoma“, – apie pastatą kalbėjo VDU prorektorius Juozas Augutis.

Ištuštėję ir šalia esantys buvę Pieno centro bendrovės rūmai, iš kurių išsikraustė Kauno technologijos universiteto (KTU) fakultetas.

Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėjo Svaigedo Stoškaus teigimu, šie pastatai galėtų sudominti viešbučių operatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas12341

Jonas12341 portretas
Sveiki, jeigu zinot, pasakykit kuriuoje vietoje randasi sie pastadai dabad? ir kaip apie juos galima daugiau info gauti?

Vida pensininke

Vida pensininke portretas
Tai kad nebera nei Lietuvos nei Kauno, visur uzsienietiski uzrasai,nesuprasi kas ten ar parduodama,ar kokia istaiga.Sovietai per puse amziaus nesurusino,o dabar per desimt metu savo kalba baigiam pamirst,ypac jaunimas.Ir bendrai viskas PRIVATU ir jau taip nustekenta, tik kiek milijonieriu priviso, o kai rusai isejo ju visai nebuvo.Tai apie ka cia dar diskutuoti.

gafas

gafas portretas
Lietuvoje sumazejo studentu ir gyventoju ,kam reikalingi nauji ir dideli universitetai???Manau Laisves aleja daugiausia parupo tam tikrom grupuotem .Teko girdeti, kad Kauno Laisves aleja yra susidomeja uzsienieciai,ji jiem labai patinka...Noretusi paklausti ,kas liko is Lietuvos,manau kad nieko ,ivedus Eura jos is vis nebeliks...Apie koki patrijotizma kalbama "karo"metu....nera Lietuvos -nera ir parijotizmo...niekas nepaiso lietuviu nuomones ir t.t....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių