Quantcast

„Kauno švaros“ veteranai: mus vienija stipri komanda

  • Teksto dydis:

Jau 26-ą kartą bendrovėje „Kauno švara“ pagerbti ilgiausiai dirbantys ir didelį pastangų indėlį į bendrovės veiklą bei Kauno gražinimą įdėję darbuotojai. Darbo veteranai tikino, kad sėkmės formulė – tvirta ir išvien veikianti komanda.

Graži tradicija

Sėkminga įmonė ta, kuri turi darnią komandą, kuri siekia bendro tikslo. Tačiau jei komandoje yra ilgamečių darbuotojų, kurie gali pasidalyti patirtimi, tikslai dar greičiau pasiekiami. Būtent dėl įdėto darbo indėlio ir praleisto laiko bendrovėje „Kauno švara“ jau 26-ąjį kartą pagerbiami darbo veteranai.

„Mes visi daugybę metų dirbame Kauno miesto labui, dirbame kaip bitutės nuo tamsos iki tamsos. Pirmieji į gatves išvažiuojame tam, kad vairuotojai būtų saugūs. Gražūs ir prasmingi darbai vyksta dėl mūsų darbuotojų, o mūsų veteranai tai daro jau ne vieną dešimtmetį.

Mūsų kolektyvas nemažas, tačiau darniai dirbantis. Džiaugiuosi, kad galime sveikinti ir tuos darbuotojus, kurie čia dirba daug ar net labai daug metų. Į bendrą kolektyvą įsilieja seneliai, tėvai ir anūkai. Džiaugiuosi, kad „Kauno švara“ išlaiko tokias tradicijas. Yra garbė dirbti visiems kartu“, – sveikinimo žodį darbo veteranų pagerbimo šventėje tarė laikinasis „Kauno švaros“ vadovas Steponas Vaičikauskas.

Dalis kolegų jau tapo tikrais draugais, neturime jokių piktumų.

Šventės dalyviai pažymėjo, kad veteranų patirtis liudija, jog tarpusavyje dera profesionalumas, ilgaamžiškumas bei jaunystė, kuriai perduodamos sukauptos žinios. Bendros pastangos dėl miesto nelieka nepastebėtos.

„Noriu pasidžiaugti, kad turime gerų darbuotojų, tarp kurių yra ir veteranų. Jūsų dėka gražėja ir Kaunas, o tai pastebi ne tik miestiečiai, bet ir Kauno svečiai“, – tikino bendrovės valdybos narys Vytas Snarskis.

Šiemet veteranų apdovanojimų sulaukė tie darbuotojai, kurie į „Kauno švaros“ gretas jau yra įsilieję prieš 15–35 metus. Ketvirtį amžiaus išdirbti vienoje darbovietėje jau yra nemažas pasiekimas, tačiau „Kauno švaroje“ yra ir tokių, kurie dirba net 45 metus. Visi ilgamečiai darbuotojai apdovanoti burmistro J.Vileišio medaliais, padėkos raštais, gėlėmis bei kolegų dėmesiu.

Draugiškas kolektyvas

Beveik pusę amžiaus bendrovėje „Kauno švara“ dirbanti Laimutė Žibinskienė „Kauno dienai“ pasakojo, kad pasilikti vienoje darbovietėje paskatino draugiškas kolektyvas. Ji patvirtino, kad bendrą kalbą randa su įvairaus amžiaus kolegomis, o jei pabara ką nors, tai tik dėl to, jog nori kuo geriau perteikti tai, ką pati per ilgus metus išmoko.

„Aš jau keturis direktorius pradirbau. Kai atėjau, įmonė buvo įsikūrusi Ringuvos gatvėje. Ten atėjau jauna ir graži, dabar esu tik graži. Kažkaip kolektyvas visada aplink mane buvo, prisirišau prie jo. Nors labai daug žmonių pasikeitė, bet su visais sutariau, matyt, kad kažką tokio savyje turiu, o ir savo darbą išmanau, todėl ir likau. Kartą norėjau išeiti, bet tada kolektyvas perkalbėjo.

Būna, kad dienos prailgsta, bet tada pagalvoju, kad turiu eiti ta vaga, kurią geriausiai žinau. Dabar noriai dalijuosi savo žiniomis, man negaila pamokyti jaunesnius, o šie ir gerai priima, neatsikalbinėja, įdėmiai klausosi“, – paklausus, kas paskatino 45 metus dirbti vienoje bendrovėje bei sukauptą patirtį perleisti kitiems, kalbėjo „Kauno švaros“ personalo specialistė L.Žibinskienė.

Jai šventėje už ilgą darbą ir nuopelnus įteiktas ne tik burmistro J.Vileišio medalis, bet ir specialus „Kauno švaros“ paauksuotas medalis. Veteranė tikino, kad toks bendrovės įvertinimas jai labai reikšmingas ir svarbus.

„Kai pasakau kam nors, kad tiek metų čia dirbu, visi pripažįsta, kad dabar tai yra retas atvejis. Man pačiai malonu, jaučiuosi įvertinta“, – kalbėjo ilgametė darbuotoja.

Atsiminimų kraitis

„Kauno švaros“ veteranai pripažino, kad per ilgus darbo metus buvo įvairiausių akimirkų, kurias gali pasakoti vaikams. Kartais iš gausybės atsiminimų net sunku išsirinkti, kas labiausiai įstrigo, tačiau darbuotojai pripažino, kad dirbti čia tikrai gera.

„Su kolektyvu būna daug įvairių susiėjimų, pabuvimų. Tikrai jaučiama šiluma. Dalis kolegų jau tapo tikrais draugais, neturime jokių piktumų“, – kalbėjo visada besišypsanti L.Žibinskienė.

Kitas daugiau nei pusę amžiaus koja kojon žengiantis su „Kauno švara“ veteranas Algis Milčius antrino sakydamas, kad iš prisiminimų apie darbą išeitų nebloga knyga.

„Aš jau ne dirbu, o tarnauju. Pradėjo eiti 55 metai, dabar tik darbuotojų profsąjungos reikalus tvarkau. Kai grįžau iš kariuomenės, pradėjau dirbti ir vis kilau aukštyn nuo vairuotojo iki direktoriaus padėjėjo, taip ir likau. Lietuviai – tokie sėslūs žmonės, nelabai mėtosi, tačiau nesigailiu, nes darbas gerai sekėsi, su visais sugyvenau.

Aš visą miestą tvarkiau, tad tikrai buvo ir nesklandumų, ir linksmų dienų. Teko ir per Nepriklausomybės paskelbimą kelius tverti, ir per kitas situacijas padėti. Dabar ir veteranų šventes pradėjome rengti, tai atsiminimų tikrai yra daug, stora knyga išeitų“, – tikino A.Milčius.

Anot jo, „Kauno švaros“ kolektyvas seniau buvo pastovesnis, tačiau dabar ir su kitų kartų atstovais jis puikiai sutaria, o motyvuota, profesionali, įvairi komanda ir noras kartu pasiekti bendrų tikslų visada buvo „Kauno švaros“ stiprybė. Dėl to ir smagu visame kolektyve pagerbti tuos, kurie dabar išmintį dalija jau kitoms kartoms.


Šiame straipsnyje: Kauno švaraveteranaikomanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Svaroj nera net sales susirinkimams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių