Quantcast

Kauno startuoliai: norime užaugti dideli, kad paremtume „Žalgirį“

  • Teksto dydis:

Gera idėja, entuziastingas nusiteikimas, uolus darbas ir laiku suteikta pagalba iš šalies gali tapti pagrindiniais ingredientais sėkmingai verslo pradžiai. Kauno miesto savivaldybės vykdomos programos „Kauno startuoliai“ pernykščiai laureatai savo pavyzdžiais įrodė, jog tai efektyviai veikia. Tuo metu Kaunas nusiteikęs ir šiemet skirti iki 100 tūkst. eurų paramą perspektyviam jaunatviškam verslui.

Praėjusiais metais Kaunas paskirstė paramą penkiems projektams. Jų metu sukurti ir plėtoti įvairūs informacinių technologijų produktai: žmogiškųjų išteklių valdymo bei IT įmonių ir programuotojų paieškos sistemos, elektroninės komercijos analitikos įrankis, virtuali programavimo mokymo platforma bei jos įdiegimas Kauno mokyklose ir užklasinės veiklos būrelių duomenų bazė.

„Mūsų projektas buvo beįsibėgėjantis, tačiau reikėjo investicijų darbams optimizuoti. Be miesto paramos būtume vystęsi gerokai lėčiau, o jos dėka galėjome atlikti ženklų kokybinį šuolį. Gautas lėšas skyrėme pardavimų kampanijoms ir sistemai optimizuoti“, – pasakojo vienas startuolio „Aciety“ įkūrėjų Tomas Pagirys.

Jo ir kolegų vadovaujama bendrovė tarptautinei rinkai pristatė sistemą, padedančią verslui surasti tinkamiausius informacinių technologijų partnerius ir konkurencingus IT darbų pasiūlymus. Šis tinklas vienija jau per tris šimtus IT įmonių ir dirba su klientais iš viso pasaulio. Didelio populiarumo sulaukę kauniečiai per šiuos metus planuoja sukurti iki 10 naujų darbo vietų.

„Žinia apie Kauno paramą perspektyviam jaunam verslui sklinda labai plačiai. Kolegos iš kitų miestų netgi juokauja, kad vien dėl šios priežasties verta keltis į Kauną. Smagu, kad „Kauno startuolių“ programa tęsiasi toliau ir šiemet vėl kažkas sulauks stipraus postūmio žengti pirmyn. Mūsų tikslas dabar – augti dar didesniems, kad ateityje galėtume paremti Kauno „Žalgirį“. Juk žinote, kad ten sumos nemažos, bet mes esame ambicingi“, – šypsojosi T. Pagirys.

Tarptautinio pripažinimo sulaukė ir kiti paramą gavę bei sėkmingai įgyvendinti startuoliai, jau nuo pirmųjų veiklos mėnesių pradėję generuoti stabilias pajamas.

„Savivaldybės funkcija – ne kurti verslą, bet sudaryti sąlygas jam vystytis ir klestėti“, – įsitikinęs rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius ir „Kauno startuolių“ vertinimo komisijos vadovas Mindaugas Glodas.

Tuo metu „Kauno startuolių“ iniciatorius, Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys tikisi, kad šie metai versliems ir ambicingiems Kauno jaunuoliams bus ne mažiau sėkmingi: „Pernai pasiteisino mūsų sprendimas į vertinimo komisiją pritraukti tikrus savo sričių profesionalus. Šiemet irgi tai pratęsime, bet tuo pačiu norime į viską pažvelgti naujai, kad ši programa būtų ne vien piniginių lėšų dalybos startuoliams, bet ir kur kas daugiau.“

„Svarbu, kad apie šią Kauno miesto iniciatyvą sužinotų kuo daugiau jaunų žmonių, nes tokia finansinė injekcija iš šalies jų idėjoms gali būti gyvybiškai svarbi“, – įsitikinęs kaunietis Antanas Bakšys, sukūręs elektroninės komercijos analitikos įrankį, kurio vadovaujamą įmonę „SearchNode“ pasaulinis verslo portalas „Forbes“ pernai įvardijo ambicingiausiu Lietuvos startuoliu.

Programa „Kauno startuoliai“ tęsiasi ir šiemet, jaunoms ir ambicingoms verslo idėjoms siūlydama solidžią paramą. Programos fonde iš viso yra 100 tūkst. eurų. Paraiškų laukiama iki gegužės 1 d. Išsamią informaciją ir reikiamas dokumentų formas galima rasti internete: startuoliai.kaunas.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokinys

Mokinys portretas
O as tai noreciau uzaugti didelis kad galeciau paremti maksima.

remtini

remtini portretas
pagal pajamas, tai tas Žalgiris pats galėtų kitus remti. O tai ima pinigus kasmet iš savivaldybės (apie 2 mln. eurų?) kaip duoklę, kurią sudeda mokesčių mokėtojai. Net ir tie, kurie niekada neina į Žalgirio areną (tarp kitko, irgi remiama savivaldybės)...
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių