Quantcast

Žydų žudynių vieta – užstatyta šiukšlių konteineriais

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė žada sutvarkyti Lietūkio garažo žudynių aukoms atminti pastatyto paminklo prieigas.

„Neprižiūrima, šiukšlių konteineriais užstatyta žudynių vieta – didžiulė nepagarba aukoms. Patys kauniečiai atsiuntė fotografijas, kuriose matyti kaip „pagarbiai“ sutvarkyta žudynių vieta. Nepateisinama yra tai, kad apie šią gėdingą situaciją jau seniai žinoję savivaldybės darbuotojai iki šiol nesiėmė jokių veiksmų“, - pranešime spaudai cituojamas Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Jis šiuo klausimu savivaldybėje sušaukė skubų pasitarimą, gavęs kauniečių kreipimąsi dėl to, kad greta paminklo pastatyti buitinių atliekų konteineriai, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

„Konteineriai iš tos vietos buvo patraukti tą pačią dieną. Toliau tęsime diskusijas su Kauno žydų bendruomenėmis, kultūros paveldo specialistais, siekiant kuo skubiau deramai sutvarkyti šią vietą“, - teigė vicemeras.

Bendrovė „Kauno švara“ greta paminklo stovėjusius šiukšlių konteinerius praėjusią savaitę perstatė į kitą vietą.

Naciams okupavus šalį Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų sąjungos „Lietūkis“ garažų teritorijoje 1941 metų birželio 27 dieną buvo viešai ir žiauriai nukankinta daugiau nei 50 Lietuvos žydų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

orus

orus portretas
todel ir gerbia visam pasalyje zydus, nes megsta tvarka.o ''lietukio'' garaze gal vyko politiniu kaliniu susidorojimas su tam tikros tautybes zmonemis?

to r

to r portretas
Kauno Centro sporto mokyklos kiemas

r

r portretas
Koks tos vietos adresas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių