Quantcast

Kauno regione energija naudojama efektyviau

  • Teksto dydis:

Kauno regione viešųjų pastatų (darželių, ligoninių, mokyklų, globos namų, pensionų ir pan.) lankytojai ir personalas džiaugiasi akivaizdžiais pokyčiais.

Kauno regione viešųjų pastatų (darželių, ligoninių, mokyklų, globos namų, pensionų ir pan.) lankytojai ir personalas džiaugiasi akivaizdžiais pokyčiais – pasitelkiant Ūkio ministerijos administruojamos ES struktūrinių fondų paramos pagal veiksmų programos „Aplinka ir darnus vystymasis“ prioriteto priemones, buvo rekonstruoti 188 viešosios paskirties pastatai. Nuo šiol įstaigos atrodo estetiškai, jose taupoma energija.

Modernizuoti korpusai

Aleksandro Stulginskio universitetas kasmet patirdavo didelių energijos nuostolių, kurie didino šildymo išlaidas. Be to, nebuvo užtikrinama pakankama temperatūra ir santykinė oro drėgmė, dėl to buvo sunku dirbti kokybiškai. Įvertinus tai, universiteto administracija paruošė projektą „Aleksandro Stulginskio universiteto III rūmų A ir C korpusų išorinių atitvarų šiltinimas ir inžinerinių sistemų modernizavimas“. Šiam projektui skirta daugiau nei 6,7 mln. litų ES struktūrinių fondų paramos. Atlikus modernizavimą, užtikrinamos geresnės darbo ir mokymosi sąlygos tiek dėstytojams, tiek studentams.

Geresnė mokymosi kokybė

Kita aukštoji mokykla Kauno regione pasitelkusi ES struktūrinių fondų paramą – Kauno kolegija. Kaip ir Aleksandro Stulginskio universitetas, kolegija susidūrė su viršnorminiais šilumos nuostoliais, tad jai buvo būtina rekonstrukcija. Tam buvo paruoštas projektas „Kraštotvarkos fakulteto šiluminio ūkio ir pastatų renovacija“, kuriam skirta daugiau nei 6,3 mln. litų ES struktūrinių fondų paramos. Įgyvendinus projektą, modernizuotuose pastatuose buvo užtikrintos optimalios mikroklimato sąlygos, tai leidžia kelti mokymo ir mokymosi kokybę.

Parama gydymo įstaigoms

ES struktūrinių fondų lėšos skiriamos ne tik švietimo ir ugdymo įstaigoms. Dėmesys taip pat buvo skirtas ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų projektui „VšĮ Kauno medicinos universiteto klinikų Akušerijos-ginekologijos korpuso rekonstrukcija“. Projektui įgyvendinti skirta 7,6 mln. litų ES struktūrinių fondų parama pagerino medicinos personalo darbo ir pacientų gydymosi sąlygas, padėjo sutrumpinti gydymosi trukmę ir taupyti sveikatos apsaugai skiriamas lėšas.

Geriausių projektų rinkimai

Šie Kauno regione įgyvendinti projektai nominuoti geriausių ES paramos projektų apdovanojimams energetikos kategorijoje. Visi nominantai skelbiami specialioje interneto rubrikoje, kurioje galite balsuoti ir padėti išrinkti nugalėtojus!


Šiame straipsnyje: Kauno regionasenergijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių