Quantcast

Kauno rajono moksleivius apie patyčias prakalbina kinas

  • Teksto dydis:

Kauno rajone toliau sėkmingai tęsiama moksleivių ugdymo programa „Susitikimas“.

Tarptautinio Kauno kino festivalio organizatorių įgyvendinamu kino edukacijos projektu, pasitelkiant audiovizualinį meną ir jo analizę, siekiama mažinti patyčias patiriančių žmonių socialinę atskirtį, taip kuriant visuomenės, ypač moksleivių, socialinę gerovę. Siekiama didinti jaunimo atsakomybės už savo veiksmus jausmą, savitarpio supratimą, lavinti emocinį intelektą ir gebėjimą kalbėti apie savo išgyvenimus bei diskutuoti aktualiomis temomis.

Projektą dar birželio mėnesį pradėjo režisierės Giedrės Beinoriūtės dokumentinis filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“ (2012 m.): 5-iose Kauno rajono mokyklose įvyko 7 diskusijos.   Po seanso jaunieji žiūrovai dalinosi įspūdžiais, kad filmas padėjo įsigilinti į save, geriau suprasti kitą, įkvėpė pasitikėjimo, drąsos neužsisklęsti, vertinti tai, ką turi, iš arti supažindino su neigiamais patyčių ir smurto padariniais. Su moksleiviais filmą žiūrėjo, pagal specialiai šiam filmui parengtą metodinę medžiagą, analizavo ir apie jį diskutavo „Vaikų linijoje“ dirbančios psichologės Rugilė Pekoriūtė ir Eglė Rojienė.

Į projektą entuziastingai įsitraukia Kauno rajone veikiančių švietimo įstaigų 7-12 klasių moksleiviai ir jų mokytojai. Rugsėjo mėnesį projekto veiklos vyko intensyviausiai, spalį jos tęsiamos toliau. Iš viso rudenį jau surengta 18 edukacinių užsiėmimų 10-yje mokyklų: Garliavos A. Mitkaus, Šlienavos, Zapyškio, Ežerėlio, Jonučių pagrindinėse mokyklose bei Vilkijos, Vandžiogalos, Domeikavos, Neveronių ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijose. Spalio– lapkričio mėnesiais kino edukacijos projektas „Susitikimas“ toliaus tęs kelionę po kitas Kauno rajono švietimo įstaigas. Planuojama, jog iš viso projekto veiklose dalyvaus apie 1400 Kauno rajono gyventojų.

Platesnė auditorija kviečiama dalyvauti nemokamuose švedų režisierės Annos Odell filmo „Susitikimas“ seansuose ir aptarimuose, kurie 2018 m. liepos–spalio mėnesiais buvo rengiami Kauno rajono miestų ir miestelių kultūros centruose, laisvalaikio salėse ar kitose erdvėse. Filmą jau pamatė Raudondvario, Zapyškio, Linksmakalnio, Garliavos, Neveronių, Voškokių ir Rokų bendruomenės nariai. Spalio 24 d. 18 val. Domeikavos gimnazijos priestate (Bažnyčios g. 3, Domeikavos k., Kauno r.) įvyks paskutinis nemokamas filmo „Susitikimas“ seansas.

Projekto organizatoriai vis dar kviečia norinčius surengti kino edukacijos užsiėmimą savo švietimo įstaigoje suskubti ir kreiptis į Tarptautinio Kauno kino festivalio atstovus. Daugiau informacijos apie projektą ir galimybes dalyvauti ieškokite internetinėje svetainėje  www.kinofestivalis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių