Quantcast

Kauno rajone užauginama šimtai tonų žuvies

  • Teksto dydis:

Norint paragauti įvairių rūšių šviežios žuvies, nebūtina vykti prie jūros ar ežero – jos didžiuliais kiekiais užauginama Kauno rajone. Tuo galėjo įsitikinti ir žemės ūkio viceministrė Lina Kujalytė, kuri lankėsi Pakaunėje ir domėjosi žuvininkystės sektoriaus modernizavimu.

Pradėjo auginti upėtakius

Kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir kitais atsakingais savivaldybės darbuotojais viceministrė aplankė keletą žuvininkystės įmonių.

Girininkų kaime įsikūrusi UAB „Kauno marių žuvys“ prekiauja šviežia ir šaldyta žuvimi ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje. Direktorius Sigitas Valiulis pasakojo, kad įmonė pradėjo auginti upėtakius uždarose recirkuliacinėse sistemose. Planuojamas pajėgumas per metus – iki 100 tonų.

Pasinaudojo ES parama

Ilgakiemio kaime veikianti „Saldoga“ yra garsaus koncerno „Norvelita“ dukterinė įmonė. Ji perdirba žuvį ir už savo produkciją yra apdovanota medaliais. Bendrovė nuolat plečiasi ir yra įgyvendinusi ne vieną ES paramos projektą.

„Saldogos“ direktorė Donata Grikštaitė pasakojo, kad įmonėje dirba daugiau nei 200 žmonių.

Įmonė turi du atskirus padalinius: viename jų perdirbamos silkės, kilkės ir jūros kopūstai. Šis padalinys gamina daugiau nei 60 rūšių produktų. Kitame padalinyje perdirbamos atlantinės lašišos. Tarptautinėje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „Agrobalt“ įmonės produkcija pelnė aukso medalį.

Šiemet „Saldoga“ planuoja plėstis ir sukurti papildomų darbo vietų. Įmonė bendradarbiauja su Darbo birža. Pernai ji buvo apdovanota už jaunimo integraciją į darbo rinką.

Žuvies paklausa didėja

Naujosiose Muniškėse penktus metus veikianti „jFish“ yra didžiausia Lietuvoje ir viena didžiausių Europoje akvakultūros įmonių, auginančių afrikinius šamus. Jos pajėgumai – daugiau kaip 250 tonų žuvies per metus.

Įmonės direktorius Gintautas Ramanauskas tvirtino, kad tai labai sparčiai pasauliniu mastu besivystanti akvakultūros sritis. „jFish“ gamybos plotas užima 2 tūkst. kv. metrų ir 550 kubinių metrų baseinų. Veikia žuvies dorojimo cechas, rūkykla. Įmonė moderni, todėl ją aptarnauja tik trys žmonės. Didžioji dalis čia užaugintų šamų realizuojami gyvi.

Žuvies ir jūros gėrybių gurmanai jau spėjo pamėgti šią vietą, nes įmonėje veikia restoranas.

Pernai „jFish“ pelnė geriausio akvakultūros investicinio projekto titulą. Šiemet „Agrobalt“ parodoje įmonės produkcija buvo apdovanota aukso medaliu.

„Žuvies ir jos produktų paklausa didėja, todėl šį sektorių reikia vystyti. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad Kauno rajono įmonės rodo gerą pavyzdį“, - kalbėjo L. Kujalytė.

Viceministrė įteikė įmonių vadovams po suvenyrinę žuvį – sėkmės simbolį, o meras V. Makūnas – Kauno rajono atminimo medalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turgaus zydelis

turgaus zydelis portretas
Tokio slamsto nevalgau ,ponai smirdziai tegu valgo ir bezda

cha!!!

cha!!! portretas
kaune nebuvo ir nebus geros zuvies , pagalvokit kodel , nes neber zvejybos uosto klaipedoj , cha cha kam aciu ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių