Quantcast

Kauno rajonas tiesia tiltus su Gorio apskritimi

  • Teksto dydis:

Patirtis integruojantis į ES ir NATO, galimybė surengti bendras moksleivių stovyklas, verslo kontaktai, kultūriniai mainai – tai temos, kurios pirmadienį buvo aptarinėjamos Kauno rajono savivaldybės ir Gorio apskrities (Gruzija) vadovų susitikime.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, jo pavaduotojas Jonas Gurskas ir administracijos direktorius Antanas Nesteckis svečius priėmė Raudondvario dvare.

“Štai čia, šiame šlaite, grafas Tiškevičius augino vynuogyną. Ketiname jį atgaivinti, todėl labai padėtų jūsų patirtis, juk esate seniausia pasaulyje vyno šalis”, - kalbėjo V. Makūnas Gorio apskrities mero pavaduotojui Gelai Kapanadzei.

“O mus labiausiai domina jūsų patirtis stojant į ES ir NATO. Tai kelias, kuriuo taip pat norime eiti”, - šypsojosi Gorio delegacijos vadovas.

“Ir lietuviai, ir gruzinai daug metų kovojo už laisvę, todėl palaikome jūsų siekius”, - pabrėžė V. Makūnas, pridurdamas, kas Lietuvos žmonės jaučia didelę simpatiją gruzinų tautai ir žino tikrąjį šalies pavadinimą - Sakartvelo.

Kauno rajono savivaldybė ir Gorio apskritis bendradarbiauja nuo 2012 metų, kai abi pusės pasirašė ketinimų protokolą.

Pirmadienį Gorio delegacija lankėsi Kauno rajono socialinių paslaugų centre ir Babtų seniūnijoje gyvenančių Genutės ir Juozo Staliūnų sodyboje. Vizito darbotvarkėje taip pat numatyta aplankyti Kauno LEZ įmones, Garliavos meno mokyklą.

G. Kapanadzė pasakojo, kad Gruzija išgyvena reformų laiką: šalyje keičiami teisės aktai ir siekiama diegti vakarietiškos demokratijos normas. Valstybė susiduria ir su nemažais sunkumais. Vienas jų – po 2008 m. Gruzijos ir Pietų Osetijos karo suniokotas kelių tinklas.  Karo veiksmų sūkuryje atsidūrusį Gorio miestą nusiaubė Rusijos karo aviacija.

Goris yra žinomas nuo VII amžiaus. Tai ketvirtas pagal gyventojų skaičių Gruzijos miestas, jame gyvena maždaug 55 tūkst., o visoje apskrityje – 130 tūkst. gyventojų. Miesto pakraščiu driekiasi svarbi automagistralė Tbilisis – Kutaisis ir Tbilisio – Suchumio geležinkelis.

Goryje plėtojama medvilnės, elektronikos, tiksliųjų prietaisų, maisto, statybinių medžiagų pramonė.

Apskrities kaimiškose vietovėse labiausiai išvystyta sodininkystė ir gyvulininkystė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Toto

Toto portretas
Valio Gruzijai

komedija

komedija portretas
Nejaugi prie Raudondvario pilies atveš Stalino skulptūrą?:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių