Quantcast

Kauno politikai rinkimų rezultatų laukė būstinėse ar restoranuose su bendražygiais

Užsidarius rinkimų apylinkėms ir pradėjus skaičiuoti balsus, nemažai politikų savivaldos ir tiesioginių merų rezultatų laukė kartu. Vieni vakaroja būstinėse, kiti – restoranuose. Nuotaikomis domėjosi portalo kauno.diena.lt žurnalistai.

Kauno socdemai, kurių kandidatas į merus buvo advokatas Gintaras Černiauskas, rezultatų laukiantis kartu su visais, sekmadienį vakarojo partijos Kauno skyriaus būstinėje Gedimino g.

Socdemų politikai teigė, kad nuotaikos – santūriai liūdnos. Kauno skyriaus pirmininkas Giedrius Bielskus sakė, kad situacija yra ne jų pusėje. Nors rezultatai dar buvo neskelbiami, tačiau iš rinkimų stebėtojų, dalyvavusių skaičiuojant balsus, tapo aišku, ko laukti: „Viskas į vienus vartus“.

Orinta Leiputė vis tik nestokojo optimizmo ir kvietė į cepelinų naktipiečius.

Socdemų dėmesio centre buvo televizorius su naujausiomis žiniomis iš VRK ir komentarais. 

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, kuris į merus kėlė liberalą dabartinė miesto vicemerą Simoną Kairį, buriavosi klube „Džem'pub“. Čia nuotaikos jau buvo pakilios. S. Kairys rezultatų laukė su partijos kolegomis ir kartu su šeima. „Padarėm viską, ką galėjom. Tikimės perlipti kartelę“, – apie rinkimų į tarybą rezultatus kalbėjo S. Kairys. 

Daug vilčių pakartoti praėjusių rinkimų sėkmę turinčios visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovai tryško optimizmu. Tiesioginių mero ir savivaldybės tarybos rinkimų rezultatų kartu jie laukė Kauno „Metropolio Charlie“ restorane.

„Vieningo Kauno“ mero rinkimuose deleguotas kandidatas – dabartinis miesto vadovas Visvaldas Matijošaitis laikomas nepralenkiamu ir spėjama, kad jam prireiks vos pirmojo turo, tai yra, surinks daugiau nei pusės atėjusiųjų balsuoti balsus. Tačiau pats V. Matijošaitis nebuvo linkęs iš anksto džiaugtis ir buvo santūrus. „Nuotaikos – laukimo“, – teigė meras, rezultatų laukęs kartu su širdies drauge.  

Santūrus V. Matijošaitis liko ir rinkimų rezultatams akivaizdžiai pakrypus jo naudai. „Dar ne visos vietos suskaičiuotos. Reikia tiksliai suskaičiuoti kaip banke“, – teigė meras.

Jis apgailestavo dėl liberalų nesėkmės, kuri panašu, kad ištiks šią partiją Kaune. „Su S. Kairiu puikiai dirbom“, – apie vicemerą liberalą gerai atsiliepė V. Matijošaitis. Paklaustas, ar svarstys koalicijos galimybę su konservatoriais, jis teigė abejojantis, ar patys konservatoriai to norėtų.

Apie būsimą mero kandenciją jis sakė, kad tai bus „darbinė kadencija“. „Turime daug fantazijų ant popieriaus, bet po rinkimų iš pradžių reikia gerai atšvęsti“, – kalbėjo meras. 

Kauno Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionys demokratai nariai rinkosi restorane „Michelle“. Jie sekė ne tik kaip pasiskirstė rinkėjų balsai pretendentams į miesto tarybą, bet ir kiek savo pusėn rinkėjų kaip kandidatė į merus patraukė buvusi laikinoji Kauno technologijos universiteto rektorė dr. Jurgita Šiugždinienė. 

Pradėjus plaukti rezultatams, konservatorių susiėjimas nebuvo labai džiugus, tačiau buvo ir optimistinių gaidelių: „Bet kokiu atveju yra smagu – daugelyje apylinkių mūsų kandidatė į merus užima antrą vietą“.

Pati J. Šiugždinienė teigė: „Norim turėti gerai. Žiūrėsim, kaip gausis“. Ji nesiryžo prognozuoti antrojo turo, kuriame ji galėtų susitikti su V. Matijošaičiu.

Kartu su bendrapartiečiais rezultatų laukė Seimo narys Kazys Starkevičius, šįkart nusprendęs nekandidatuoti į miesto tarybą, nors tai būtų galėję partijai pritraukti daugiau rinkėjų balsų ir garantuoti daugiau mandatų. Jis apžvelgęs mero rinkimų kampaniją jis atkreipė dėmesį į sėkmingą J. Šiugždinienės žingsnį kuo daugiau tiesiogiai bendrauti su miestiečiais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Kauno skyrius rinkimų rezultatų laukė restorane „Miesto sodas“. Ant stalo – lengvi užkandžiai, arbata ir vanduo.

Audronė Jankuvienė pasakojo, kad partija daug dėmesio skyrė rinkimų organizavimui. Rinkimuose dalyvavo net 70 jų partiją atstovavusių stebėtojų. Moteris nustebo, kad šiemet kai kuriose apylinkėse be jų atstovo daugiau nebuvo nei vieno stebėtojo.

Ji priminė, kad „Vieningas Kaunas“ savo sėkmės istoriją pradėjo nuo penkių mandatų miesto taryboje. Kauno LVŽS, iki šiol, miesto taryboje neturėję savo atstovų, tad ir jiems gerai pradžiai pakaktų bent penkių mandatų.

Per praėjusius rinkimus „Vieningas Kaunas“ buvo laimėjęs 17, konservatoriai – 13, socialdemokratai ir liberalai – po keturis, o visuomeninis rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“  – tris tarybos narių mandatus.

Šiemet iš viso dėl Kauno miesto savivaldybės mandato varžėsi 299 kandidatai, atstovaujantys aštuonioms partijoms ir vienam visuomeniniam komitetui.

Be minėtų kandidatų tapti Kauno meru tikėjosi ir buvęs socialdemokratas Antanas Navakauskas, rinkimuose kandidatuojantis po partijos „Tvarka ir teisingumas“ vėliava bei Lietuvos centro partijos Kauno skyriaus vadovė, Mokytojų sąjūdžio iniciatorė, kompiuterinės grafikos dėstytoja Rūta Andriuškevičienė, Darbo partijos atstovas Martynas Maulė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matisaitis

matisaitis portretas
jeigu rasai ,tai parasyk kas voge ir kur isvoge ,o ne taip pliurpk

Anonimas

Anonimas portretas
Maziau galetu rodyti ta sugyventine matut jinai labai lenda toks lobis bobai nuskilo i toki turta ikrito bet kazin ar ilgam gal irena vaiksto aplint kad.i jos vieta ilindo nebus laiminga nebent del pinigu is provincijos atvaziavo

Saulius

Saulius portretas
Komentatoriui "Auksinė raidė", visi dar prisimena, kad didesnių grobuonių kaip konservatoriai Kaunas dar nematė. Finansavimas buvo toks pat, bet viskas išvogta, todėl miestas ir nuskendo duobėse, net jų partijos narys tada pasibaisėjo vogimo mastais...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių