Quantcast

Kauno policijos vadovas: Rukloje padėtis tikrai nėra bloga

  • Teksto dydis:

Reikia artimesnio bendravimo tarp Jonavos rajone esančio Ruklos miestelio gyventojų ir čia įsikūrusio Pabėgėlių priėmimo centro gyventojų, sako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

„Reikalingas dialogas ir reikia bendrauti. Tačiau manau, kad padėtis tikrai nėra bloga ir Ruklos gyventojai supranta, kad tie žmonės čia yra atvykę iš karo zonos ir nėra savo noru atvažiavę“, – BNS trečiadienį sakė D.Žukauskas.

Antradienį susitikęs su miestelio bendruomene, jis su kolegomis iš Jonavos ir Kauno ketvirtadienį lankysis Pabėgėlių centre ir susitiks su čia gyvenančiais pabėgėliais. Susitikimai rengiami po to, kai miestelyje praėjusią savaitę įvykdytas chuliganiškas išpuolis prieš dvi pabėgėles.

„Svarbiausias dalykas, kad buvo pasiektas tarpusavio supratimas ir bent jau seniūnas su Pabėgėlių centro vadovu pradėjo kalbėtis. (...) Kaip minėjo seniūnas, dvejus metus jie kažkaip nelabai (bendravo – BNS)“, – sakė Kauno apskrities policijos vadovas.

Pasak D.Žukausko, antradienio susitikime su bendruomene policijos atstovai taip pat pristatė Rukloje dirbančius policijos pareigūnus, išgirdo pasiūlymų ir pageidavimų dėl saugumo – į juos žadama atsižvelgti.

„Pakeitėme Ruklos nuovados darbą, kad būtų pamaininis, kad žmonės pareigūną galėtų rasti ir po darbo. Yra sustiprintas patruliavimas. O tolerancija iš vietinių gyventojų yra – ne pirmi metai pas juos gyvena užsieniečiai. O tam tikrų blogybių ir negerų žmonių visur pasitaiko“, – sakė D.Žukauskas.

Ruklos gyventojai taip pat kalbėjo apie tai, jog miestelyje trūksta apšvietimo tamsiu paros metu – tai jiems sukelia nesaugumo ir pažeidžiamumo jausmą. Gyventojai taip pat norėtų, jog miestelyje būtų daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, kurių pagalba galima būtų pažaboti asocialių ir linkusių nusikalsti asmenų neteisėtą elgesį. Dirbantys su miestelio jaunimu darbuotojai kvietė ir pabėgėlių vaikus bei jaunuolius prisijungti prie bendruomenės renginių, tuo pačiu skatinti tarpusavio supratimą ir toleranciją.

Ketvirtadienį su pabėgėliais susitiksiantys pareigūnai jiems perduos ir Ruklos gyventojų pastabas. Kaip pasakojo D.Žukauskas, gyventojai minėjo, jog Rukloje gyvenantys pabėgėliai ne visada būna susipažinę su čia priimtomis elgesio normomis – pavyzdžiui, žiemą mėtosi sniegu, galbūt nė neįtardami, kad tai gali būti suprasta kaip nepagarbos rodymas.

Praėjusį trečiadienį miestelyje du nepažįstami jaunuoliai užsipuolė dvi Pabėgėlių priėmimo centro gyventojas – sirę ir irakietę, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką. Asmenys užstojo joms kelią, neleido praeiti bei bandant ištrūkti, sugriebė už drabužių bei vienai jų sulaužė akinius.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak D.Žukausko, policija atlieka ikiteisminio tyrimo veiksmus ir yra atkūrę dalį įvykių chronologijos bei aplinkybių, tačiau konkretūs asmenys nėra nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na jau tikrai

na jau tikrai portretas
Kodėl per prievartą peršate tą bendravimą?Koks kvailys sugalvojo tokias nesąmones,neatitinka nei kultūra,nei papročiai,galų gale nei pats gyvenimo suvokimas,jų tikėjimas.Kaip įsivaizduoja policijos viršininkas tą bendravimą,nemokant kalbos,ką susirinkę veiktų?koraną skaitytų?Tai gal pats tegu parodo pavyzdį,tegu pasikviečia į savo namus kelias šeimas,tegu jo šeima bendrauja,pažiūrėsim rezultatus.

Anonimas

Anonimas portretas
Saugot reik visus, bet reiktu tu imeigrantu pabegeliu neisileisti

m

m portretas
Aik pensininkus saugot ,o ne kaskokiu juodasykniu ,bet jo biski pats panasus I pabegeli kam saugot lt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių