Quantcast

Kauno policijai – nauji automobiliai: kuo geresni?

Kauno apskrities policijos autoūkio garažų aikštelėje išrikiuota šešiolika naujų "VW Transporter" autobusiukų. Planuojama, kad šie į miesto gatves išriedės jau kitą savaitę.

Pareigūnai neslepia seniai laukę policijos reikmėms pritaikytų automobilių. "Kai lauki, atrodo, kad ilgai, o kai jau stovi kieme – ne kažką čia ir užtruko", – gera nuotaika dalijosi Kauno apskrities policijos viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Automobiliai bus skirti veiklos ir reagavimo padaliniams. Dešimt automobilių liks Kauno mieste, likusieji bus skirti kitiems Kauno apskrities komisariatams. Visi "VW Transporter" – keturiais varomaisiais ratais, automatinėmis greičio dėžėmis. "Siekiama, kad pareigūnas kuo daugiau dėmesio skirtų vairavimui ir darbui, o nesiblaškytų perjunginėdamas bėgius", – pastebėjo D.Pliavga.

Naujieji "VW Transporter" pritaikyti mobiliai darbo vietai. Už vairuotojo sėdynės įmontuotas nedidelis staliukas. Tiesa, ne kavai su spurga pasidėti. Įsivaizduojama, kad būtent čia galėtų vykti nukentėjusių ir liudytojų apklausa įvykio vietoje, o pareigūnas nesunkiai susirašytų duodamus parodymus.

Nauji policijos automobiliai šiek šiek paaukštinti, tad vidutinio ūgio klientai galės vaikščioti išsitiesę. Šiuo metu rūpinamasi visa automobilio komplektacija, į kurią įeina "stop" juostos, gelbėjimo įrankių krepšys, speciali priemonė "ežys" neklusniam pažeidėjui sustabdyti. Automobilio gale įrengtos dvi vietos sulaikytiesiems vežti į areštinę.

Automobilyje stacionariai įmontuotos trys kameros, kurios fiksuos vaizdą iš priekio, galo ir viduje. Kauniečiams teks priprasti ir prie kitokio policijos automobilio dizaino. Senuose automobiliuose sirenos sumontuotos ant stogo, ganėtinai atsikišusios, nuo kurių jausdavosi ganėtinai stiprus pasipriešinimas važiuojant. Naujuose automobiliuose sirena įmontuota tarsi į paties automobilio stogą be jokio atsikišimo ir matoma iš visų pusių.

Naujasis automobilis jau buvo pristatytas pareigūnams. "Jie buvo testuojami ir atrodo, kad pasiteisino. Sostinės pareigūnų ekipažai jais važinėja jau apie tris savaites. Kol kas negirdėjome nusiskundimų", – šyptelėjo Kauno policijos vado pavaduotojas Evaldas Lašinskas.

Pavaduotojai džiaugėsi, kad pareigūnai galės kai kuriuos jau morališkai pasenusius automobilius pakeisti šiais naujaisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sitie greiciau subyres negu senesnieni VW ...

Algys

Algys portretas
Algas geriau butumet pasikele,gal zuliku daugiau pagautumet,o dabar naujuose su staliukais,bus patogu kortom losti.

čiubaka

čiubaka portretas
2 am: koks tau skirtumas kas laimi? ir dėl ko viem VW? Yra ir "Mitsubų", škodų jei nematei
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių