Quantcast

Kauno paplūdimių bėdos – neblaivūs poilsiautojai su vaikais ir šunys

Sustiprintomis pajėgomis šį savaitgalį Kauno paplūdimiuose budintys gelbėtojai nusprendė dviem valandomis pratęsti ir oficialų darbo laiką.

Sustiprintomis pajėgomis šį savaitgalį Kauno paplūdimiuose budintys gelbėtojai nusprendė dviem valandomis pratęsti ir oficialų darbo laiką. Nors iki sekmadienio popietės čia nelaimių neužregistruota, bandančiųjų jas prisišaukti netrūko.

Nesiskirstė iki sutemų  

„Atsižvelgdami, kad poilsiautojai dar nesirengia į namus, šeštadienį Kauno marių paplūdimyje budėjome ne iki 20 val. kaip priklauso, o iki 22 val.“, - teigė gelbėtojų paslaugas miestui teikiančios įmonės „Lagna“ direktorius Pranas Urbelis.

Anot pašnekovo, sekmadienį poilsiautojai pradėjo rinktis į šį paplūdimį jau apie aštuntą ryto, nors gelbėtojų darbo diena prasideda 10 valandą.

Neatmetama, kad sekmadienį poilsiautojų Kauno marių paplūdimyje bus dar daugiau negu šeštadienį. Tądien buvo apie 600 žmonių.

Iš svetimų nelaimių nesimoko

Kitame oficialiame Kauno paplūdimyje, prie Lampėdžio ežero ties pušynu, šeštadienį buvo apie 400 poilsiautojų. Sekmadienį – jau apie 700.

Tačiau dar daugiau jų – apie 1000 susirinko – Vilijampolės krante,ties kempingu, kur nėra oficialaus paplūdimio ir nebudi gelbėtojai. Išsiilgusiesiems saulės vonių ir vandens pramogų - nė motais, kad abi pastarųjų dienų nelaimės Kauno vandens telkiniuose įvyko už oficialių paplūdimio ribų. Tiek Kauno mariose, tiek Lampėdžio karjere, kai nuskendo du jauni vyrai.

Teko išprašyti

Vandens temperatūra savaitgalį Kauno mariose bei Lampėdžio ežere siekė 24 laipsnius.

Tačiau „Lagnos“ gelbėtojams, kurie šį savaitgalį budėjo jau ne po du, o po tris, gelbėti skęstančiųjų iki sekmadienio popietės neteko. Nors užteko, pasak P.Urbelio, ir kitų problemų.

Prie Kauno marių didžiausią galvos skausmą kelia neblaivūs poilsiautojai. Buvo ir tokių, kurie iš girtumo net voliojosi.

Vieną neblaivią trijų asmenų kompaniją su trimis vaikais, vienas kurių – dar ant rankų, net teko išprašyti iš paplūdimio.

Stebėti pusšimtį žmonių sunku

„Nepaisant būklės, pavartojusieji alkoholio vis tiek lenda į vandenį. O kai kurie net bando plaukti už plūduro. Tačiau kol kas sėkmingai užbėgome visoms galimoms nelaimėms už akių, nors stebėti vienu metu besimaudančius apie pusšimtį žmonių yra sudėtinga“, - pasakojo Kauno paplūdimiuose budinčių gelbėtojų vadovas.

Kai kurie sudrausmintieji pyko, nes laiko save gerais plaukikais. „Tokiems paprastai atsakau, kad skęsta neblaivūs ir gerai mokantys plaukti“, - teigė jau 35-erius metus gelbėtojų darbą Kauno paplūdimiuose koordinuojantis P.Urbelis.

Gali vėluoti ir pagalba

Lampėdžių paplūdimyje, anot pašnekovo, aktualesnė kita problema – poilsiautojų atsivedami keturkojai. „Išprašant didesnių šunų savininkus iš paplūdimio, patariant jiems įsikurti už pliažo ribų, ne vienas pyksta, kodėl atėjusiems su mažais augintiniais taikomos išimtys. Nors šie savus keturkojus sutinka laikyti ant rankų. Gerai, kad didesnių šunų savininkai dar savo augintinių nepaleidžia nuo pavadžio. Nors ir tarp jų pasitaiko visokių“, - dalijosi Lampėdžių paplūdimio problemomis P.Urbelis.

Pašnekovo teigimu, problemų kelia ir transporto kamščiai ties įvažiavimu į Lampėdžių paplūdimį, kurie ypač būdingi piko valandomis. „Jeigu apie 16-17 val. atsitiktų nelaimė ar prireiktų kam nors skubios medikų pagalbos, tai šiame kamštyje įstrigtų ir specialiųjų tarnybų automobiliai“, - akcentavo P.Urbelis.

Pokyčiai - akivaizdūs

Anot pašnekovo, per tuos 35-erius metus, kai jis koordinuoja gelbėtojų darbą Kauno paplūdimiuose, pasikeitė ne tik poilsiautojų įpročiai, leidžiant laiką prie vandens telkinių.

P.Urbelio teigimu, pastaruoju metu Kaune nuskęsta daug mažiau žmonių, negu anksčiau. „Manau, kad tai susiję ir su nusekusiu Nemunu bei Kauno mariomis, vis didesniu jų apžėlimu. Ir su tuo, kad mieste liko mažiau vietų, kur kauniečiai galėtų atsigaivinti karštą vasaros dieną. Sumažėjo ir paplūdimių“, -  vardijo pastarųjų metų pokyčius pašnekovas.

Kaip jau rašyta, atnaujintame Panemunės paplūdimyje, kuriame šeštadienį poilsiautojai demaskavo žiūronais apsiginklavusį ekshibicionistą, gelbėtojai dar nebudi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasas

pasas portretas
Kauno paplūdimių bėda mažas. Kompensavimas. Pažiūrim Kauno marios niekada neprižiūrimus. Kansaru. Pilna vc baisu, gal geriau patys pažiūrėkit nes nervai nelaiko pasakoti. Šešto forto paplūdimio infrastruktūros tokios kaip nėra nei vc nei budeliu lyginu su sovietų laikais nes nėra ką lyginti

kaunietis

kaunietis portretas
Kaunas turi dvi upes, Kauno marias, Lampedziu karjera ir kitus vandens telkinius, taciau yra tik trys nedideli papludimiai. Tad nieko stebetina, kad zmones renkasi ir kitose vietose. Negi sudetinga irengti daugau papludimiu? Ar tai neissprendziama problema?

arvydas

arvydas portretas
o tai ka policijos nera? jie zaidzia zaidimus ,stabdo be reikalo zmones ir sako,kad drausmingai vaziuoja, trugdo eismui,o galetu tvarka ziureti prie vandenu!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių