Quantcast

Kauno oro uosto laukia pastiprinimas – kelių šimtų darbuotojų desantas iš Vilniaus

  • Teksto dydis:

Į 35 vasaros dienoms Lietuvos vartais į pasaulį tapsiantį Kauno oro uostą jau po kelių savaičių iš Vilniaus persikels ne tik dauguma skrydžių ir keleivių, bet ir keli šimtai darbuotojų, kurių didžiąją dalį sudarys aviacijos saugumo specialistai.

Maža to, susidoroti su liepos 14–rugpjūčio 18 d. išaugsiančiais keleivių srautais Kauno oro uostui padės ir daugiau nei 100 laikinų darbuotojų, keliasdešimt savanorių, o esant poreikiui – ir specialistai iš Palangos oro uosto.

Lietuvos oro uostų vykdomojo direktoriaus Donato Voverio teigimu, nors keliautojams liepa ir rugpjūtis yra vieni mėgstamiausių atostogų mėnesių, aviacijos sektoriui jie – tikras darbymetis.

„Nors dėl kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos Vilniaus oro uostas daugiau nei mėnesį ir nedirbs, tačiau atostogų jo darbuotojai neplanuoja. Visi stengiamės užtikrinti ramias ir patogias keliones, todėl didžiajai daliai šiuo metu sostinės oro uoste dirbančių žmonių liepą ir rugpjūtį laikinąja darboviete taps Kauno oro uostas“, – teigė D. Voveris.

Planuojama, kad tako rekonstrukcijos metu iš Vilniaus į Kauno oro uostą dirbti išvyks daugiau nei 200 aviacijos saugumo darbuotojų bei kitų sričių specialistų. Kauno oro uoste šiuo metu jau dirba daugiau nei 50 aviacijos saugumo darbuotojų.

Taip pat tuo metu planuojama įdarbinti ir daugiau nei 100 laikinų darbuotojų, kurie užsiims keleivių patikra, suteiks jiems būtiną pagalbą, skenuos įlaipinimo į orlaivį talonus, reguliuos keleivių srautus perone, terminaluose bei automobilių stovėjimo aikštelėse. Šiuo metu visi papildomi darbuotojai yra apmokomi.

„Taip pat esame dėkingi ir savanoriams iš mūsų įmonės administracijos, nusprendusiems tas 35 dienas dirbti Kauno oro uoste. Be to, esant poreikiui, turime galimybę pasitelkti pagalbą ir iš Palangos oro uosto“, – aiškino D. Voveris.

Anot Lietuvos oro uostų vykdomojo direktoriaus, bus pasirūpinta tiek šios įmonės, tiek jos partnerių darbuotojų vykimu į Kauno oro uostą.

„Kiekvieną dieną juos vežios keletas autobusų iš Vilniaus. Be to, kasdien teiksime nemokamą maitinimą tiek laikiniesiems Kauno oro uosto darbuotojams, tiek kolegoms iš Vilniaus“, – patikino D. Voveris, pridūręs, jog yra pagalvota ir apie vietas, kuriose šie darbuotojai galės atgauti jėgas. Specialiai jiems šiuo metu oro uoste yra įrenginėjami poilsio kambariai.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos  oro  uostų 17 aviakompanijų skraidina 69 kryptimis į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės  oro  uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos  oro   uostai  prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.


Šiame straipsnyje: Kauno oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių