Quantcast

Kauno miesto ir rajono soliariumuose gausu pažeidimų

  • Teksto dydis:

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, šiemet soliariumų paslaugas Kauno mieste ir rajone teikia 110 fizinių ir juridinių asmenų, kuriems išduoti leidimai soliariumų paslaugų veiklai. Specialistai planine tvarka patikrino 30 iš jų. Deja, net 23-uose soliariumuose buvo nustatyti pažeidimai, už kuriuos atsakingiems asmenims paskirtos administracinės nuobaudos.

Dažniausiai nustatyti pažeidimai:

UV spinduolių skleidžiama veiksmingoji energinė apšvieta viršijo normą;

nepateikti naudojamos įrangos techniniai dokumentai;

netinkama patalpų ir įrangos priežiūra;

nevykdoma įrangos darbo kontrolė;

darbuotojai neišklausę higienos įgūdžių ir pirmosios medicinos pagalbos teikimo mokymo kursų bei nepasitikrinę sveikatos.

Soliariumai, kuriuose patikrinimo metu buvo nustatyti teisės aktų pažeidimai, patikrinti pakartotinai. Grįžtamosios kontrolės metu trijuose objektuose pakartotinai buvo nustatyti pažeidimai.

Turint pagrįstos informacijos apie galimai nelegaliai vykdomą veiklą bei esamus pažeidimus, soliariumo paslaugas teikiančiuose objektuose yra atliekama operatyvioji kontrolė. Šiemet Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai tokią kontrolę atliko šešiose įstaigose, iš kurių penkiose buvo nustatyti teisės aktų pažeidimai.

Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai ragina soliariumų paslaugų vartotojus  atkreipti dėmesį į soliariumų higieninę būklę. Reiktų atkreipti dėmesį, kad soliariumo įrangos gultas ir apsauginiai akiniai po kiekvieno vartotojo apsilankymo turi būti valomi specialiais dezinfekciniais  skysčiais. Soliariumų darbuotojai privalo dezinfekciniu skysčiu nuvalyti stovimųjų kabinų grindis bei sienas, rankenas, už kurių paslaugų vartotojai laikosi degindamiesi. Šalia deginimosi įrangos gali būti patiesiamos vienkartinės servetėlės. Kilimėliai, kurie yra patiesti šalia įrangos, dažniausiai būna daugkartinio naudojimo, tad paslaugų vartotojai ant jų lipa basomis kojomis, todėl yra didžiulė tikimybė užsikrėsti grybeliniais odos ir nagų susirgimais, jeigu jie nėra tinkamai dezinfekuojami.

Draudžiama soliariumų paslaugas teikti jaunesniems nei 18 metų asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Tai kurus kauno soleriumas tvarkingiausias ir geriausias???

inga

inga portretas
Tai kodel nepaskelbia kur nustatyti pazeidimai???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių