Quantcast

Kauno miesto ir rajono švietimo įstaigose rasta pažeidimų

  • Teksto dydis:

Šių metų kovo mėnesį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento specialistai Kauno mieste ir rajone patikrino 23 neformaliojo švietimo įstaigas. Pažeidimų rasta 10  įstaigų, už kuriuos atsakingiems asmenims surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai bei skirtos administracinės nuobaudos.

Vaikų neformaliojo švietimo mokykloms priskiriamos muzikos, dailės, meno, sporto mokyklos, ugdymo centrai, skirti vaikų gebėjimams lavinti, moksleivių rūmai, kūrybos, jaunųjų gamtininkų, technikų centrai ir klubai, šeštadieninės ir sekmadieninės tautinių mažumų mokyklos ir kitos mokyklos, teisės aktų nustatyta tvarka vykdančios neformalųjį vaikų švietimą.

Mokiniai iki 18 metų lankantys neformaliojo švietimo įstaigas turi būti pasitikrinę sveikatą ir pateikę vaiko sveikatos pažymėjimą, išduotą ne anksčiau kaip prieš metus. Taip pat galima pateikti ir pažymėjimo kopiją. Mokiniai, lankantys organizuotas kūno kultūros ir sporto pratybas bei dalyvaujantys varžybose, sporto mokymo įstaigų mokiniai – pasitikrinę sveikatą Sportuojančių asmenų sveikatos tikrinimo tvarkoje nustatytu periodiškumu turi pateikti sportuojančiojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą, sportininko sveikatos stebėjimo kortelę ar jos kopiją. Šis norminio teisės akto reikalavimo vykdymas nebuvo užtikrintas 6 tikrintose įstaigose.

Patikrinimų metu taip pat nustatyta, kad darbuotojai, laisvieji mokytojai vykdantis neformaliojo vaikų švietimo programas, dirba nepasitikrinę sveikatos.

Vis dar pasitaiko įstaigų, kur grindų danga yra nelygi, su plyšiais, sunkiai valoma, o  dušo patalpų grindys, dušo patalpose esantys kilimėliai ne visada valomi ir dezinfekuojami fungicidiniu (grybelio sukėlėją naikinančiu) poveikiu pasižyminčiomis priemonėmis, nes ne visose įstaigose šių priemonių yra. Įstaigas, kuriose buvo rasti pažeidimai, specialistai patikrino pakartotinai ir nustatė, kad visi pažeidimai buvo pašalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas.

mindaugas. portretas
kodel netikrinat KAUNO RUSU DOBUZINSKIO CENTRA.

juokas

juokas portretas
kodėl netikrinat darbuotojų buitinių patalpų švietimo įstaigose?Apaktumėt.

mindaugas.

mindaugas. portretas
kodel netikrinat KAUNO RUSU DOBUZINSKIO CENTRA.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių