Quantcast

Kauno ligoninėje – meningokokine infekcija užsikrėtęs kūdikis

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinėje ligoninėje gydomas 11 mėnesių kūdikis, užsikrėtęs meningokokine infekcija. Kaip praneša ligoninė, kūdikiui pavojus nebegresia.

Kauno klinikinėje ligoninėje gydomas 11 mėnesių kūdikis, užsikrėtęs meningokokine infekcija. Kaip praneša ligoninė, kūdikiui pavojus nebegresia.

„Mažylis dar yra intensyvios terapijos skyriuje, bet jo gyvybei pavojus jau nebegresia“, – pranešime cituojamas Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Darius Varaškevičius.

Gydytojas teigė, kad pirmadienio vakarą kauniečių šeima Švedijoje įlipo į keltą ir išplaukė į Latviją. Kaip tik tuomet mažylis, kurį mama dar maitina ir krūtimi, staiga sunegalavo, temperatūra buvo pakilusi iki 39,8 laipsnio, jį pykino.

Iš kelto tėvai skubiai parvyko į Kauną. Kauno klinikinės ligoninės Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyriaus gydytoja kūdikiui iš karto įtarė sunkią meningokokinę infekciją ir ligonis sunkios būklės buvo stacionarizuotas intensyvios terapijos padalinyje. Po tyrimų vaikui diagnozuotas pūlingas meningitas. Medikai kūdikiui pritaikė prieššokinį ir antibakterinį gydymą.

Pasak D.Varaškevičiaus, šiuo metu kūdikio būklė stabili ir jam pavojus nebegresia.

Kasmet nuo šios ligos Kauno klinikinėje ligoninėje yra pagydoma apie 9-16 pacientų.

Meningokokinė infekcija yra itin pavojinga ūmi bakterinė infekcija, kurios sunkiausios klinikinės formos – žaibinis sepsis (kraujo užkrėtimas) ar pūlingas meningitas (galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas). Ankstyvieji meningokokinės ligos požymiai panašūs į peršalimo ligų: karščiavimas, galvos skausmas, šaltkrėtis, sprando raumenų sustingimas, vėmimas. Ligai progresuojant ligos eiga sunkėja - išryškėja odos bėrimas (hemoraginis bėrimas, t.y. kraujosrūvos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Pagarba gydytojams, operatyviwi nustaciusiems ir sekmingai gydantiems sia klastinga liga!

senjore

senjore portretas
labai svarbu stebeti serganti vaika, kad laiku iskviesti gydytoja. As taip isgelbejau savo mazyte dukrele--vos nepavelavau, bet laiku gavo reikiama ir skubu gydyma kauno ligonineje. Aciu medikams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių