Quantcast

Laisvės alėjai skirtos granito plokštės – jau pakeliui iš Kinijos

  • Teksto dydis:

Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcijai reikalingos 202 tonos granito iš Kinijos jau keliauja į Klaipėdos uostą.

Krovinys pirmomis liepos mėnesio dienomis pasieks uostamiestį, tuomet bus perkrautas į sunkiasvores transporto priemones ir pajudės Kauno link, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Iš viso atvyksta apie 130 jūrinių konteinerių, kuriose sukrautos įvairaus dydžio ir formų granitinės plokštės“, – pranešime sakė bendrovės „Autokausta“ vykdomasis direktorius Arūnas Bulovas.

Pasak jo, granitines plokštes klos trys dešimtys darbuotojų, šiuos darbus planuojama pradėti liepos viduryje.

„Visas granitas bus pilkos spalvos. Tik vienur šviesesnis, kitur – tamsesnis. Dviračių takas per alėją bus atskirtas šviesia granito juosta. Prie Soboro bus tašyto granito akmenų zonų“, - aiškino A.Bulovas.

Kol granitas pasieks Kauną, rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje tarp A. Mickevičiaus gatvės ir Nepriklausomybės aikštės tęsiami paruošiamieji darbai. Pasak A. Bulovo, prieš klojant granitinę dangą, bus išbetonuoti lietaus surinkimo latakai, kurie bus sujungti į centralizuotą miesto lietaus nuotekų surinkimo sistemą.

Pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo darbus ketinama užbaigti iki spalio mėnesio pabaigos. Iš viso šiame rekonstrukcijos etape bus paklota apie 17 tūkst. kvadratinių metrų granito dangos.

Planuojama, jog visos Laisvės alėjos atnaujinimas bus baigtas iki 2020 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MU MU

MU  MU portretas
2020 tonų.Su 220tonų tik kiemui

ww

ww portretas
Oi,kiek nepatenkintu! Kai Kupcinsko sutve nieko nedare - gerai buvo? Kai dabar kazkas daroma - vel blogai? Niekaip neitiksi tam lietuviui,jam vis blogai ir blogai. O apie kinietiska kokybe jus,matau, nelabai ka zinote. Sovietu laikais kinietiskos prekes buvo auksciausios kokybes. Dar ir siandien turiu mamos dovanotus ranksluoscius,taip pat termosa,kuris puikiausiai laiko siluma. O kai lietuviai nori kuo pigiau,kinai jums ir gamina kuo pigiau,tada kokybes ir nera ko tiketis. O siaip ir dabar yra prekiu kinisku,kuriu kokybe puiki,bet,aisku,ne uz centus (kaip pageidauja lietuviai).

oi

oi portretas
tuoj nusiversiu, čia analogas Vilniui? Tikiuosi, kad bent pinigine prasme nenukentėsime. Juokingiausia, kad Gedimino prospekto pavogtų akmenų taip ir nesurado-matyt įtakingo žmogaus kieme jie nugulė. Gal tas žmogus vienas iš tų, kuris klausia, ką daryti, kad stabdyti emigraciją? Tai atsakau-nustokit vogti ir pardavinėti valstybę.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių