Quantcast

Kauno klinikinė ligoninė vaikus pasitinka kitaip

  • Teksto dydis:

Sergantys vaikai, atvežti į Kauno klinikinės ligoninės priėmimo ir skubios pagalbos skyrių, trumpam netgi pamiršta skausmą: čia taip šviesu, erdvu, žaisminga.

Greta senojo

Kai vaikui skauda pilvą, jis karščiuoja, viduriuoja, vemia, šeimos gydytojo patarimu tėvai ligonį veža į Kauno klinikinę ligoninę. Išvardyti simptomai dažniausiai būdingi infekcinėms ligoms, o jos nuo seno gydomos būtent šioje ligoninėje. Tik jos Vaikų priėmimo ir skubios pagalbos skyrius – visai kitoks.

Vos įsukus į Infekcinių ligų korpuso kiemą, šviečia užrašas: Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyviosios terapijos skyrius. Jo vadovas gydytojas Darius Varaškevičius paaiškina, kad šie padaliniai neseniai sujungti ir tai labai naudinga ligoniams bei ekonomiškai.

Intensyviosios terapijos poskyris yra tolėliau, o vaikų priėmimas – visai greta buvusių senųjų patalpų, kur buvo bendras vaikų ir suaugusiųjų priėmimo skyrius. Tai nebuvo gerai. Dabar senosios patalpos liko suaugusiųjų priėmimui, o vaikams atiduota dalis skyriaus, kuriame buvo gydomi lakiomis infekcijomis sergantys mažieji ligoniai.

"Stacionaro lovų turime pakankamai, jų buvo per daug", – gydytojas D.Varaškevičius tikina, kad nenukentėjo absoliučiai niekas.

Dvejos durys

Tai, kad po rekonstrukcijos daug kas pagerėjo – akivaizdu. Pasitvirtina teiginys, kad visa, kas geriausia, turi būti skirta vaikams.

Iš lauko įėjus pro vienas iš dvejų greta esančių durų, tas, kurios yra kairiau – du laukiamieji. Vienas jų skirtas sergantiesiems žarnyno ligomis, kitas – kitomis infekcijomis.

Kitos durys iš lauko – į laukiamąjį, skirtą sergantiesiems vadinamosiomis lakiomis infekcijomis: meningokokine, streptokokine, vėjaraupiais.

"Šias infekcines ligas sukeliančios bakterijos ar virusai yra labai lakūs, todėl ligoniai turi būti izoliuoti, kad neužkrėstų kitų", – paaiškina gydytojas D.Varaškevičius.

Pereiti iš šios patalpos į koridorių ir apžiūrų kabinetus – dvejos durys. Tik vienas uždarius, galima atidaryti kitas.

Į klausimą, iš kur tėvams žinoti, pro kurias duris ateiti, gydytojas paaiškina, kad apie tai informuoja užrašai, prieš atvykdami tėvai dažnai būna pasiskambinę į ligoninės priėmimo skyrių, o medikai iš papasakotų simptomų įtaria lakią infekciją ir nukreipia į reikiamas patalpas. Dažnai ligonius atveža greitosios pagalbos medikai, o jie apie lakių infekcijų priėmimo patalpas tikrai žino. Informacija apie tai paskleista ir miesto poliklinikose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irma

Irma portretas
tai gal mažiau verkite, užuot pasidžiaugę. Gal kas gali ligoninėms duoti apie 100 mln. eurų kiekvienai, kad būtų visi skyriai ir visos patalpos sutvarkytos vienu metu. Kas jūs per tauta. Kada jums buvo kas nors gerai? Gal pirma mokėkite mokesčiu, neslėpdami jų (esame vieni lyderių ES pgal šį rodiklį), daugiau šypsokitės ir tada pasaulis atrodys kitoks.

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

Juste

Juste portretas
Priimti tai priima o paskui paguldo i skyriu kur salygos apgailetinos Geda! SUTVARKYKIT skyriu kur ligoniai guli ne kelias valandas o ne viena diena.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių