Quantcast

Kauno gelbėtojai: tokios vasaros dar nebuvo

Paskutinis vasaros savaitgalis į miesto paplūdimius priviliojo nedaug kauniečių. Gelbėtojai pastebi, kad žmonės visą vasarą vangiai rinkosi prie vandens telkinių.

Keista vasara

Pasimėgauti paskutiniais vasaros spinduliais prie Kauno marių atėjo vos keli šimtai žmonių. Kas su vaikais, lepino juos saulės šiluma ir mažomis vandens bangelėmis, kas dar tikėjosi įdegti. Tokių poilsiautojų tikrai nebuvo daug.

Kauno gelbėtojai tikina, kad visą vasarą žmonės vangiai rinkosi į miesto paplūdimius. Seniau nebūdavo kur kojos padėti, o šiemet galėjai kad ir tris pledukus pasitiesti ir vis tiek visiems būtų vietos užtekę. Žinoma, dėl to, kad žmonių lankėsi mažiau, gelbėtojams dirbti šią vasarą buvo gerokai lengviau.

"Aš jau 37 metus dirbu, bet tokią vasarą pirmą kartą matau. Anksčiau būdavo 2 tūkst. žmonių susirinkdavo į Pirmąjį Kauno marių paplūdimį, o dabar – vos keli šimtai. Reikėdavo labai daug besimaudančių žmonių sužiūrėti, o šiemet gerokai ramiau", – vasaros situaciją aptaria ilgametis gelbėtojas Pranas Urbelis.

Jis tikina, kad poilsiautojai šią vasarą buvo drausmingi. Daugiausia pastabų kauniečiams tekdavo duoti dėl to, kad plaukia už skiriamosios juostos ir būna gerokai nutolę nuo kranto. "Blogai, jei reikia gelbėti, geriau nesulaukti situacijos, kad reikėtų gelbėti", – priduria P.Urbelis.

Gelbėtojų namelyje vasaros metu būdavo iki keturių gelbėtojų. Jei oro sąlygos prastesnės, budėdavo dviese. "Tai šiemet buvo gal tik kokios aštuonios tikros vasaros dienos, o kitas laikas – lietus, vėjas. Šiaip daugiausia žmonių sulaukdavome šeštadieniais, o kitomis dienomis būdavo ramiau", – aiškina ilgametis poilsiautojų prižiūrėtojas.

Skęsta plaukikai

P.Urbelis pasakoja, kad dažniausiai tenka gelbėti tuos, kurie moka plaukti. Tie, kurie nemoka plaukti, toli nuo kranto neina, o plaukikai ne tik nardo, bet savo jėgas išbando ten, kur nesiekia dugno. Šią vasarą teko gelbėti nuo alkoholio apsvaigusį vyrą.

"Buvo, kad girtas vyras nuplaukė apie 200 m, žiūrime, kad jo galva vis žemyn ir žemyn, tarp bangų jau ir nematyti. Priplaukėme, ištraukėme, tai jis orą gaudydamas atsigavo. Tą kartą greitosios medicinos pagalbos kviesti nereikėjo", – prisimena gelbėtojas.

Jis tikina, kad jei poilsiautojai plaukia už skiriamosios juostos, iš karto neveja grįžti atgal, tačiau tokius žmones labiau stebi, nes jie pavojingoje zonoje. P.Urbelio teigimu, vanduo klastingas, nes gali ir koją sutraukti, ir negera pasidaryti.

Vasaros emocijos

Į Kauno marių paplūdimį užklydę kauniečiai tikina, kad vasara nebuvo pati geriausia. Vieniems pritrūko saulės kaitros, kitiems – laiko, praleisto kartu su šeima. Todėl paskutinį vasaros savaitgalį nusprendė pasimėgauti poilsiu tam, kad ateinančią savaitę galėtų kibti į rudeninius darbus.

"Vasara buvo su vaikais. Tai šen, tai ten nuvažiuodavome. Buvome ir Palangoje. Prieš Rugsėjo 1-ąją nusprendėme dar ir čia saulės spinduliais pasimėgauti. Aš tai nelabai maudausi, nes šaltoka, bet mažieji priprato, jiems labai gerai. Šiai vasarai duočiau aštuonis balus", – sako poilsiautoja Laima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Pritariu rašiusiems, kad jaunimo neliko. Kas liko, tai be saiko dirba, o svetur galima pigiai paatostogauti.

Gebelsas

Gebelsas portretas
Visi bent kiek turintys laiko ar pinigu bega kuo toliau nuo tokiu ale "auksto "lygio papludymiu ir tokiu nukriosusiu dieduku tvarkomu pakranciu kurie simta metu laimi tvarkymo konkursus bet is ju tvarkos jokios,visi kaunieciu pinigai poilsiui isleidziami kitur bet tik ne kaune,neisnaudoja kauno klerikai vandens telkinius bizniui daryti,gali pagalvoti kad nemate kaip kitose salyse kad ir kaimyninese tvarkomi papludymiai

nykstantis miestas

nykstantis miestas portretas
kad Kaune tik pensininkai liko. jaunimas dirba vasarom. ir kauno m . paplūdimiia ne per geriausi...nekalbant apie nekultūringą kontingentą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių