Quantcast

Kauno gatvėse – mažiesiems kauniečiams skirtas troleibusas

  • Teksto dydis:

Senieji troleibusai palaipsniui iš žalių transporto priemonių virsta mobiliosiomis gatvės meno parodomis. Naujausias kūrinys pažymi vaikišką personažą – Kauniuką.

Mobilioji paroda „Atia senienos, labas naujienos!“ pildosi toliau. Siekiant originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, gatvės menininkai šias transporto priemones paverčia išskirtiniais gatvės meno eksponatais, kurie pasiekia įvairias Kauno vietas.

Ant senųjų „Škoda“ troleibusų jau nutūpė Kauno gatvės meno simboliu tapęs senoliukas ir jo pypkė. Taip pat vienas troleibusas virto geltonu automobiliuku su batais ratais. Duoklė atiduota ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programai, tad visas troleibusas nudažytas juodai ir pažymėtas programos logotipais.

Menininkai įamžino ir Kauno tarpukario architektūros šedevrus, o dabar atėjo laikas pažymėti vaikams skirtą kaunietišką personažą – Kauniuką. Rožinis troleibusas, ant kurio pavaizduotas geltonas Kauniukas bei šypsenėlės, jau traukia miestiečių akis ir pagyvina jau rudeniškai pilką Kauno vaizdą.

„Kauno diena“ primena, kad senuosius „Škoda“ troleibusus pakeis nauji „Solaris“ troleibusai. Pirmieji troleibusai Kauną pasieks kitų metų rugpjūtį, o iki metų galo mieste senųjų troleibusų visai neliks. 85 naujiems troleibusams „Kauno autobusai“ skyrė apie 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida

Ingrida  portretas
Buvo rašyta kad nauji atvyks vasara, O čia jau gaunasi i rudeni jie bus. tai gal tik kitu metu žiema jie bus. arba 2020 vasara.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių