Quantcast

Kauno darželinukai linksmą dieną skleidė rimtą žinią

  • Teksto dydis:

Šiuolaikiniame pasaulyje žmogaus teisių supratimas ir žinojimas yra atsakingos visuomenės požymis.

Visuomenės, kurios nariai supranta, kad turėdami teises,  kartu įgyja ir atsakomybę už tai, kaip elgiamasi ir bendraujama su kitais žmonėmis, su aplinka, kaip rūpinamasi savo valstybe  ir ypatingos globos bei apsaugos reikalaujančiais mažaisiais jos piliečiais – vaikais.

"Human Rights/Europe" (liet. "Žmogaus teisės – Europa") tokia  šiai dienai aktualia tema Kauno lopšelyje-darželyje "Ežiukas" startuoja Erasmus+ programos projektas (sutarties Nr.2018-1-ES01-KA229-050566_4).

Projekto partneriai – švietimo bei ugdymo įstaigos iš Ispanijos, Italijos, Rumunijos bei Turkijos – projekto įgyvendinimo laikotarpiu 2018-2020 metais kurs ir puoselės draugišką aplinką geresniam žmogaus ir vaiko teisių pažinimui, sąmoningumo, kritinio mąstymo puoselėjimui, demokratinių vertybių pažinimui, aktyvaus pilietiškumo ugdymui. Į šį procesą kviečiama aktyviai įsitraukti darželio bendruomenę, tėvelius, socialinius partnerius, nevyriausybines organizacijas, kitas švietimo įstaigas.

Pirmasis lopšelio-darželio "Ežiukas" susipažinimas su demokratinėmis vertybėmis bei vaiko teisėmis įvyko Pasaulinę vaikų dieną, kuri simboliškai švenčiama lapkričio 20 dieną, pagerbiant 1989 m. lapkričio 20 d. Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos priimtą Vaiko teisių konvenciją, kurią Lietuva ratifikavo 1995 m. Šiais metais Jungtinių Tautų vaikų Fondas (UNICEF) pakvietė skleisti šią žinią, švęsti vaikų teises, jungtis į dialogą, kurti pasaulį vaikams bendradarbiaujant su vaikais su šūkiu #go blue, nes mėlyna spalva yra UNICEF spalva!

Šios dienos tikslas – puoselėti vaikų gerovę visame pasaulyje, skleisti ir švęsti vaiko teises, skatinti visų vaikų bendrystę. Tai rimta žinia, kurią vaikai džiugiai skleidžia pasauliui ir kiekvienam iš  mūsų.

Lopšelio-darželio "Ežiukas" vaikai ir įstaigos bendruomenė, kūrybingai pasipuošusi mėlynais akcentais, nuotaikingais šokiais, dainomis paminėjo šią dieną. Senamiesčio bibliotekoje buvo pristatyta vaikų piešinių paroda “Laimingi vaikai”.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame teiktos informacijos naudojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad darzelio direktore

Kad darzelio direktore portretas
dirba tik del piaro, o rimti ukiniai reikalai netvarkomi eile metu, tai smulkmena palyginus su duomenu apsaugos pazeidimais, ar ji turi tevu sutikimus viesai skelbti vaiku nuotraukas?

Manau

Manau portretas
kad vaikai su pareigomis turi būti supažindinami nuo mažens kasdien. Tai turi daryti pirmiausiai tėvai.

Ramybė

Ramybė portretas
Kaip gražu, kokia graži idėja. Bet tas neadekvatus pyktis iš komentatoriaus, tai protu nesuvokiamas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių