Quantcast

Dainavos parkas virto didžiule statybų aikštele

  • Teksto dydis:

Prieš mėnesį Dainavos parke prasidėję rekonstrukcijos darbai apėmė kone visą parko teritoriją. Užbaigę kloti požemines komunikacijas, darbininkai netrukus pradės laisvalaikio aikštelių įrengimą. Tarp V. Krėvės prospekto ir Partizanų gatvės įsikūrusią 3,8 ha ploto rekreacinę erdvę planuojama atnaujinti iki lapkričio mėnesio pabaigos.

„Nors darbai apėmę praktiškai visą parko erdvę, tačiau kauniečiams palikti takai praėjimui. Rekonstrukciją atliekanti įmonė teritoriją aptvėrusi tvoromis, privalo nuolat valyti takus. Mes prižiūrime, kad darbo kultūra, kaip ir patys darbai, būtų aukščiausios kokybės“, - teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pastarąsias dienas darbininkai sausino Dainavos parko tvenkinį. Jo dugną ruošiamasi iškloti hidroizoliacine medžiaga. Tuo pačiu rengiamasi įrengti gimnastikos, krepšinio aikšteles, paruošti vietą biotualetams. Pagal pasirašytą sutartį parko rekonstrukcija kainuos 660 tūkst. eurų.

„Darbai vyksta pagal grafiką, orai taip pat palankūs, tad vyrai dirba išsijuosę“, –pasakojo bendrovės „Avona“ darbų vykdytojas Gytis Donauskas.

Analogiški darbai šiuo metu vyksta ir Kalniečių parke, kur baigiamos kloti požeminės komunikacijos, drenažas, taip pat valomas tvenkinys, o ant išbetonuotų pamatų montuojamos pavėsinių konstrukcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to nieko blogo tik

to nieko blogo tik portretas
neprimeskite savo nuomones už kitus nes tikriausiai tame rajone negyvenate

to nieko blogo tik

to nieko blogo tik portretas
man idomu butu suzinot apie koki betona siame parke kalbame? Juk kalba eina apie ji, o ne apie kazka kitka, ar ne? Nezinau, kas gali matyti kazkoki blogi, kad dali medziu iskirto, kad galetu padaryt vaiku zaidimo aiksteles, pastoges ir kita parko infrastruktura, kuria naudosis parko lankytojai. Na, jeigu tau atrodo, kad per daug praretino - tebunie, taciau is nuotrauku sprendziant medziu liko dar daug. Beje, cia ne miskas, jeigu nori tankaus misko be jokiu isgristu taku, ar vaiku zaidimu aiksteliu ir kitos miesto infrastrukturos, vaziuok i eigulius ar dar kur nors. Visgi cia miesto parkas (zalioji zona), kuri turi patenkinti miestieciu ir ju vaiku laisvalaikio poreikius.

nieko blogo tik

nieko blogo tik portretas
Blogai, kad nesistengiama išsaugoti sveikų medžių, kurie neša didelę naudą-valo orą, saugo nuo saulės, triukšmo, sugeria automobilių vibracines bangas. Kažkoks žalumos naikinimo vajus, prisidengiant kraštovaizdžio tvarkymu. Apie gyvenimo kokybę verčiau net nekalbėkime, negi betonas ją gali pagerinti? Jeigu tikrai gali, tai matyt, kad naudojamas kažkoks stebuklingas betonas, vertas pasaulinės premijos.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių