Quantcast

Kauno centriniame pašte trūko vamzdis: pastatas pasidengė varvekliais

Kauno tarpukario modernizmo perle – Centrinio pašto pastate – įvyko vamzdyno avarija. Vanduo užliejo dalį patalpų ir net prasiveržė į lauką. Spustelėjęs šaltukas aptraukė pastatą storais varvekliais.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Kauno centriniame pašte trūko vamzdis. Avarija įvyko viršutiniame aukšte, nenaudojamose ir šiuo metu nešildomose patalpose. Vanduo permerkė dalį pašto sienų. Antradienį į darbą atėję žmonės ant grindų rado netikėtą ir nemalonią staigmeną – keliais centimetrais teliuškuojantį vandenį.

Dalis vandens prasiveržė ir pro istorinio pastato sienas. Net iš lauko pusės matėsi, kad vanduo kaip reikiant sudrėkino langų rėmus. Kaune nuo pirmadienio vakaro laikėsi minusinė oro temperatūra, tad į lauką prasiveržęs trūkusio vamzdžio vanduo, kaip mat užšalo. Susidarę varvekliai apgaubė ir lauke esančius turėklus. Ledu pasidengė ir Centrinio pašto prieigos.

Lietuvos pašto atstovė spaudai Vaida Budrienė teigė, kad avarija galimai įvyko dėl vamzdyje užšalusio vandens. Ten, kur trūko vamzdis, Lietuvos paštas veiklos nevykdo, todėl vanduo nepažeidė nei gyventojų laiškų, nei siuntų.

„Viskas įvyko ketvirtame aukšte, buvusiose administracijos patalpose, kurios šiuo metu yra tuščios. Apie trūkusį vamzdį pranešimas gautas pirmadienį, apie 19 val., galima sakyti beveik iš karto, kai įvyko avarija. Avarinės tarnybos specialistai iš karto pradėjo šalinti avarijos padarinius, o antradienį dar papildomai testavo sistemą. Vanduo darbinių patalpų nepasiekė, todėl pašto veikla nesutriko, nepažeistas ir siuntų skyrius“, – „Kauno dienai“ sakė V.Budrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Argi buvusiam milicininkui gali rūpėti miesto kultūra ar paveldas.Tikriausiai pats ruošiasi jį prichvatizuoti ir iš jo padaryti kokį prekybos centrą.Įdomu,ką jis parodys vilniečiams jo paties sukviestiems paminėti vilniečių šventę?Išraustas centrines gatves,niokojamą centrinį paštą ar dar daugiau ką jau visai nuniokotą?

...

... portretas
Suniokotas istorinis kultūros paveldas. Vienas svarbiausių tarpukario architektūros paminklų, įtrauktas į UNESCO saugomo kultūros paveldo sąrašą. Permirkęs tinkas po poros metų nubyrės ir niekas jo kokybiškai atstatyti nesugebės. Kam priklauso pastatas? Kas ir kaip jį privatizavo? Ar Kaune dar yra valdžia? Ar viską valdo vagys ir vandalai?

aplinkiniams gali nepatikti

aplinkiniams gali nepatikti  portretas
jusu smalsumas
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių