Quantcast

Kauno apskrityje dirba stipriausias Europos ugniagesys!

Buvęs Lietuvos jaunių ir jaunimo laisvųjų imtynių čempionas, šiandien – Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos puskarininkis Modestas Mikolaitis įspūdingai pasirodė Vokietijoje vykusiose stipriausio Europos ugniagesio gelbėtojo varžybose.

Iš pradžių šis netrukus 29-erių sulauksiantis raseiniškis buvo pirmas savo amžiaus grupėje iki 30-ies metų tarp 300 dalyvių ypatingos ištvermės reikalaujančioje rungtyje, kurioje, užsidėjus kvėpavimo aparatą, reikėjo bėgant užnešti į ketvirtą aukštą žarnų ryšulį, po to nusileisti žemyn statant koją ant kiekvieno laiptelio, apačioje smūgiuojant kūju pastumti svorį, apibėgti 30 metrų slalomą, tada nutempti vandens pilną žarną 20 metrų ir numušti taikinį, galiausiai – tempti 30 metrų į finišą nukentėjusįjį į finišą. O bendroje visų amžiaus grupių dalyvių įskaitoje tarp 60 stipriausių Europos ugniagesių užėmė antrąją vietą, tik sekunde nusileidęs slovėnui iš 30-40-ies metų stipriausių Europos ugniagesių gelbėtojų kategorijos. 

Tačiau M.Mikolaitis tapo nugalėtoju jauniausioje – savo amžiaus grupėje, poroje su alytiškiu Andriumi Vitkevičiumi pagerinę Europos rekordą ir laimėjęs tandemų varžybas. Savo pačių Europos rekordą Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai pagerino ir komandinės estafetės rungtyje.

Be galo didžiuojamės, turėdami savo kolektyve tokį narį.

Tai ne pirmos tokio rango varžybos, kuriose teko dalyvauti anksčiau dešimt metų laisvąsias imtynes kultivavusiam M.Mikolaičiui. Tačiau lig šiol jis galėjo pasigirti tik laimėjimais Europos bei pasaulio stipriausio ugniagesio čempionatuose komandinėje rungtyje, už ką yra sulaukęs Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimų. O šiemet tapus stipriausiu Europos ugniagesiu, – jau ir tokių pačių  padėkos žodžių iš Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio.  

„Be galo didžiuojamės, turėdami savo kolektyve tokį narį“, – teigia ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai – vyresnioji specialistė Džiuginta Vaitkevičienė.  Tačiau, atrodo – sprendžiant iš užfiksuotų emocijų, įsiamžinant su tėčio apdovanojimais, labiausiai M.Mikolaičio pasiekimu džiaugiasi jo penkiametis sūnus Domantas, pareiškęs, kad irgi nori tapti ugniagesiu gelbėtoju, dar būdamas trejų. 

„Ir man patiko garbinga ugniagesio profesija – padėti žmogui nuo vaikystės“, – prisipažino stipriausias jaunasis Europos ugniagesys M.Mikolaitis, pabrėždamas, kad tarnyboje reikia skubėti lėčiau, negu varžybose, ir būti labiau susikaupus.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Matyt stipriai buvo įkalęs,kad tiek pridurnavojo ir nesudegė.

ok

ok portretas
sveikinimai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių