Quantcast

Kaunietis apie įkritusią naujojo Laisvės alėjos grindinio dangą: kas bus toliau?

Vasaros pradžioje pasibaigė pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas, kurio darbai atsiejo 4,3 mln. eurų. Nepraėjus nė keturiems mėnesiams kauniečiai pastebėjo naujai išklotame grindinyje atsivėrusią duobę.

„Kauno dienos“ redakciją pasiekė kauniečio Sergej nuotraukos, kuriose užfiksuota A. Mickevičiaus gatvės ir Laisvės alėjos sankirtoje įkritusi grindinio danga. Ši grindinio atkarpa buvo keista per pirmąjį, 2,5 metų trukusį Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą. 

„Kas bus toliau? Liūdna, kad tiek pinigų išleido, o grindinys byra jau dabar“, – apmaudą liejo vyras.

Skaitytojas pasakojo, kad įkritusį grindinį pastebėjo vėlų penktadienio vakarą, kuomet Laisvės alėja važiavo dviračiu.

„Džiaugiuosi, kad pasivažinėjimas baigėsi laimingai. Dviračio ratas įkrito į atsivėrusią duobę, vos spėjau sustabdyti. Duobių kelyje pasitaiko, tačiau to tikrai nesitikėjau važiuodamas naujuoju grindiniu. Tikiuosi, kad šie defektai netrukus bus sutvarkyti“, – viltingai dėstė kaunietis.


Per pirmąjį rekonstrukcijos etapą buvo paklota apie 17 tūkst. kv. m dangos tarp Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios ir A. Mickevičiaus gatvių. Dar 2015 metų balandį dėl šių darbų buvo pasirašyta 4,3 mln. eurų vertės sutartis su bendrovėmis „Autokausta“, A.C.B ir „Autokausta keliai“.

Ankstų šeštadienio rytą darbus atlikusios bendrovės „Autokausta“ atstovė redakciją patikino, kad kol kas situacijos pakomentuoti negali. Informaciją pažadėjo pateikti pirmadienį. Tačiau buvusios duobės šioje vietoje jau nebėra, jos tvarkymo darbai buvo atlikti operatyviai.

„Džiaugiuosi, kad grindinys jau nuo pat ryto sutvarkytas. Reikia tikėtis, kad atsakinga bendrovė imsis rimtų sprendimų ir išspręs esamus trūkumus“ – redakcijai pranešus apie sutvarkytą duobę sakė kaunietis Sergej.

Defektų buvo ir anksčiau

Dar 2016 metų rugpjūtį, kuomet grindinio klojimo darbai buvo pačiame įkarštyje, kai kuriose sukloto grindinio vietose siūlių lygumas, plotis neatitiko numatytų projekte, tad grindinį ten nuspręsta perkloti. Tuo pat metu laboratorijoje buvo atliekami šios granitinės dangos, atkeliavusios iš Kinijos, kokybės tyrimai. Buvo aiškinamasi, kokie vandens įgeriamumo, atsparumo šalčiui ir stiprumo gniuždant ir lenkiant rodikliai.

Kaip jau rašyta, balandžio pradžioje, grindinio klojimo darbams einant į pabaigą, savivaldybė sudarė defektų planą ir davė laiko bendrovei „Autokausta“ juos ištaisyti. Tąkart pastebėtos suskilusios granito plokštės, vietomis tarp jų buvo nevienodi tarpai arba jie nebuvo užpilti skalda.

Neranda rangovų

Šios vasaros pradžioje buvo paskelbtas naujas Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbų konkursas, tačiau keturių dalyvių pasiūlytos kainos viršijo pirkimui skirtą sumą, todėl jie buvo atmesti kaip per brangūs. Nebuvo atskleista, kokios bendrovės dalyvavo pirmajame konkurse ir kokios buvo jų siūlomos darbų kainos. Birželio pabaigoje paskelbtas pakartotinis konkursas, tačiau darbai taip ir neprasidėjo.

Kauno diena neseniai rašė, kad esama informacijos, jog savivaldybė trečią kartą skelbia konkursą, nes niekaip neatsiranda rangovų.

„Tikimės, kad trečias kartas nemeluos ir sugrįš pirmajame konkurse dalyvavę septyni kandidatai, galbūt atsiras naujų konkurso dalyvių“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

G. Petrausko teigimu, apie tikslią darbų pradžią bus galima kalbėti iš karto po konkurso. „Manome, kad tai galėtų būti kitų metų pavasaris“, – pridūrė jis.

Likusios Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas turėtų kainuoti apie 16 mln. eurų, o visi darbai turėtų būti atlikti per dvejus metus.


Šiame straipsnyje: Laisvės alėjaAutokaustagrindinysnaujasis grindinysskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senbuvys

Senbuvys  portretas
Ir apvaizda kaunieciu pasigailejo. Naujas meras alejoj rekonstrukcija pradejo na tai kas kad be konkes ir be skeciu jin vistiek bus mylima visu kaunieciu sriubenus ismete uz borto rangovam apkarpe samatu komforta gal but ji daug kas keikia pravardziuoja bet karavanas sau toliau zingsniuoja ir meistrai nuo soboro ta gabaliuka padare tartum paveiksliuka o broka trukumus per laika gamta parodys ar ne baika . I

Edmundas Tulcevicius

Edmundas Tulcevicius portretas
Geriausiai nieko nedarykime - netaisykime ir neasfaltuokime kelių ir gatvių , nerestauruokime ir nerenovuokime pastatų , nesodinkime medžių ir gėlių, nerekonstruokime parkų ir stadionų - ura , mes vėl cccp .

CHA

CHA portretas
Buvo laiko tai paskaitinėjau KELIŲ rašančiųjų ir "sudarančiųjų" kaip seniau spaudoje išsiaiškino žurnalistas Tapinas [čia buvo tema su Rusijos URM ] daugumos sudarymo įvaizdis - kada atrodo daug pasipiktinusių , o tikrai... Nereikia mūsų gražinti į CCCP, nereikia laužyti medelių nesenai pasodintų [ Savanorių įkalnėje, prie naktinio klubo bei kitur ] , nereikia ...spjaudytis , kur nereikia...O miesto tvarkytojams - sėkmės ateityje ir toliau TOKIAIS TEMPAIS KELKITE MIESTĄ iš letargo miego , kas vyko ne vieną dešimtmetį bei...mažiau kreipkite dėmesį į nepagrįstą kritiką, nes konkursų nelaimėję "spjaudysis" ir toliau - stotelės su skylėm, nors senos taip pat buvo skylėtos ir bjaurios, viskas blogai daroma, nes...seniau nieko nedarėm ir t. t.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių