Quantcast

Medikė, kuri vienus gydo, o kitus suburia

  • Teksto dydis:

"Metų kaunietės titulo verta ta moteris, kuri aplinkiniams yra tarsi šviesulys, nesvarbu, kokį darbą dirbtų. Svarbu, kad jos pavyzdys patrauktų kitas moteris, įkvėptų geriems darbams", – įsitikinusi dar viena projekto finalininkė – Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo pirmininkė, Kalniečių poliklinikos gydytoja pediatrė Virginija Lukšienė.

"Metų kaunietės titulo verta ta moteris, kuri aplinkiniams yra tarsi šviesulys, nesvarbu, kokį darbą dirbtų. Svarbu, kad jos pavyzdys patrauktų kitas moteris, įkvėptų geriems darbams", – įsitikinusi dar viena projekto finalininkė – Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo pirmininkė, Kalniečių poliklinikos gydytoja pediatrė Virginija Lukšienė.

Suburia kolegas

Medikė apžvelgė, kad šiuomečiuose Metų kaunietės rinkimuose dalyvavo daug puikių moterų, tarp jų buvo ir jos kolegių. "Patekti į finalinį šešetuką tikrai nesitikėjau, todėl jaučiuosi labai pamaloninta. Dėkinga visiems mane palaikiusiems", – kalbėjo V.Lukšienė, kurią skaitytojai itin gyrė už atsidavimą darbui.

"Esu kaunietė. Čia palaidoti mano protėviai, čia bėgioja anūkai. Užaugau miesto centre, mokiausi buvusioje 4-ojoje vidurinėje mokykloje, vėliau 25-ojoje vidurinėje.  Baigiau Kauno medicinos institutą, dirbu pagal paskyrimą gimtajame mieste. Čia mano draugai nuo pirmosios klasės, studijų draugai, kolegos", – džiaugėsi bendravimu gydytoja.
Ji pasakojo nuo mažens buvusi komunikabili, linkusi organizuoti, dalyvauti įvairioje veikloje. "Jau 20 metų esu renkama Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo pirmininke, esu Lietuvos gydytojų sąjungos viceprezidentė. Mūsų veikla suburia kolegas tiek keliant kvalifikaciją, tiek įvairiuose renginiuose", – kalbėjo V.Lukšienė.

"Stengiuosi burti kolegas didinant mediko specialybės prestižą, siekiant teisingo atlygio už atsakingą kasdienį darbą", – teigė Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo pirmininkė.

Šio filialo kartu su "Kauno diena" organizuojami Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai kiekvieną pavasarį įtraukia visą Kauno bendruomenę.

Užaugo ne viena karta

Vaikų gydytoja V.Lukšienė dirba daugiau kaip 30 metų. Jau užaugo ne viena jos pacientų karta. "Be tiesioginio darbo tenka nemažai laiko skirti jaunų tėvų švietimui", - pasakojo medikė.

Anot jos, kasdienis darbas su žmonėmis yra atsakingas, įpareigojantis, tad mūsų visuomenėje mediko prestižą tenka ginti pasiaukojančiu darbu.

V.Lukšienė pasakojo apie medikės profesiją pradėjusi galvoti dar mokydamasi šeštoje klasėje. Mokslai jai sekėsi puikiai, todėl įgyvendinti savo svajonę buvo nesunku.
Pradžia Kalniečių poliklinikoje jai buvo tikrai nelengva: daug iškvietimų, daug pacientų. "Vien tik kūdikių apylinkėje buvo per 100. Dabar darbo sąlygos pasikeitė, tačiau išliko tai, kas mūsų darbe svarbiausia – sąžiningumas, pareigingumas", – kalbėjo gydytoja.

Rodo pavyzdį

V.Lukšienę džiugina tai, kad pediatriją renkasi daug jaunų gydytojų – kasmet būna nemaži konkursai.

"Tikiu, kad vaikų ligų gydytojai išliks pirminėje grandyje, nes jie labai reikalingi mažiesiems ir jų tėveliams. Mūsų darbe labai svarbią vietą užima profilaktika, todėl būtinas geras kontaktas su šeima. Tik įgijęs pasitikėjimo gali sėkmingai dirbti, mokyti ne tik vaikučius, bet ir visą šeimą sveikos gyvensenos, mitybos, ligų profilaktikos. Vien žodžiais to nepasieksi, reikia rodyti pavyzdį pačiai", – akcentavo gydytoja ir pridūrė, kad savo kabinete tikrai sulaukia pirmųjų pacientų anūkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaizduote ir lieka vaizduote...

Vaizduote ir lieka vaizduote... portretas
Keista, kad zmones susikuria kazkokias iliuzijas ir matymus greiciausiai net nepazinodami gyd.Luksienes.Ji buvo mano gydytoja, dabar yra mano vaiku gydytoja. Tai kompetetinga, nuosirdi, atsidavusi darbui ir vaikuciams bei ju teveliams medike.Kazkas bando isivaizduoti kad ji laksto po poliklinika ir agituoja.Deja, visi internetu surinkti jos balai yra svarus, nekalbant apie kai kurias kandidates... Jei tie visi tukstantiniai kai kuriu kandidaciu balsai bus panaudoti sprendziant nugaletojos klausima, tai butu didele moraline klaida. Suprantu, kad ne kandidates kaltos, kad i ju "krepseli" prikrito tiek tukstanciu balsu, tai dare ju gerbejai, bet organizatoriai ta zinojo ir galejo sustabdyti procesa.Tuo labiau, kad rengini globoja musu Prezidente..

Monikai- "Matematikei"

Monikai- "Matematikei"  portretas
Turbut nesekei konkurso ir balu skaiciavimo. Deja, visa laika stebejau ir sekiau, ir rezultatas- jai tik buvo kelios dienos kada gaudavo po 2 balsus uz viena karta.O apie kitu kandidaciu pavyzdzius net nera ka kalbeti!Taip kad pries darant isvadas, reikia zinoti procesa, o ne is lubu pateikineti duomenis

NETIESA

NETIESA portretas
Nuskaičiavo balsus Bortkevičienei.Jau tada ši ponia turėjo atsiprašyti ir pasitraukti iš renginio.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių