Quantcast

Kaunietė įvardijo pavojingą pėsčiųjų perėją

Seniai tvarkytomis Kauno pėsčiųjų perėjomis vaikščioti pavojinga, ypač keliaujant su mažais vaikais. Tokį nusiskundimą gavo portalo kauno.diena.lt redakcija. Tačiau valdininkai tikina, kad mieste nesaugių perėjų sparčiai mažėja.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Dainavos rajono gyventoja ir pranešė apie, jos teigimu, pėstiesiems pavojingą vietą. Beveik kasdien su mažu vaiku einanti moteris baiminasi, kad dėl nesutvarkytos perėjos įvyks skaudi nelaimė.

„Noriu paklausti, gal žinote, ar bus tvarkoma pėsčiųjų perėja ties parduotuve „Trys berželiai“? Labai dažnai tenka šia perėja naudotis. Vežant kūdikį su vežimėliu nuolat susiduriu su baime, kad užstrigs vežimėlio ratukai už borteliuose ir šaligatvyje esančių duobių. Taip likus stovėti gatvėje bet kuriuo momentu mane ar mano vaiką gali kliudyti automobilis“, – nuogąstavo mama Jolanta.

Moters minėta pėsčiųjų perėja yra Taikos prospekte. Šia gatve nuolat abiem eismo kryptimis juda  didelis automobilių srautas. Be to, ne visi vairuotojai linkę ties perėja sumažinti greitį, tad kyla pavojus, kai bandant vežimėlį išvaduoti iš duobių atlekia automobilis.

Kaunietė pastebėjo, kad įvairiose miesto vietose įrengiamos naujoviškos perėjos, kuriose borteliai pažeminti ir tokių problemų nėra, todėl tikisi, kad ir šioje Dainavos rajono dalyje apsilankys kelininkai.

Tačiau Taikos pr. perėjos, esančios maždaug ties 113-uoju namu, remonto šiais metais nenumatyta. Žadama, kad šioje vietoje pėsčiųjų perėjos bus tvarkomos kartu su viso prospekto rekonstrukcija.

„Taikos prospektą planuojame atnaujinti kitąmet. Tuo pačiu kompleksiškai bus remontuojami ir šaligatviai bei pėsčiųjų perėjos. Jos bus pritaikomos negalią turintiems žmonėms, dviratininkams. Jomis taip pat bus patogu naudotis ir tėveliams, vežimėliuose vežantiems mažamečius vaikus“,  – komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.


Šiame straipsnyje: Kauno gatvėsTaikos prospektasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
kiekvienai pizei po pereja... ir taip jau prisikta taikos pr. pavaziuoti neina

Anonimas

Anonimas portretas
R.Kalantos gatvė jau seniai yra viena iš avaringiausių Kaune, tačiau gyventojų prašymai įrengti šviesoforą ties bažnyčia esančioje perėjoje jau eilę metų yra ignoruojami, neatsižvelgiant net į avarijų, vykusių šioje perėjoje, statistiką (buvo ir mirtimi pasibaigęs atvejis)...

Anonimas

Anonimas portretas
O kaip jums patinka sankryza ir pesciuju pereja prie zoologijos sodo? Kur net nesimato automobiliu srauto del uzzelusiu krumu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių