Quantcast

Kauniečiams – nemokamos ekskursijos po miestą

  • Teksto dydis:

Ar kada svajojote savam mieste pasijausti lyg turistas ir atrasti dar neatrastas vietas? Pasaulinės turizmo dienos proga kauniečiams dovanojamos nemokamos pramogos, kuriomis galės džiaugtis įvairaus amžiaus gyventojai. Nemokamos ekskursijos, įvairūs renginiai mieste vyks visą savaitę – nuo rugsėjo 27 iki pat spalio 2 dienos.

„Šiemet ypatingai norėčiau pakviesti jaunus žmones, kurie savo studijų miestu pasirinko Kauną. Šis miestas yra tikrai fantastiškas ir turintis ką pasiūlyti. O šios ekskursijos yra puiki proga miestą atrasti iš savo prizmės ir perspektyvos“, –teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Turizmas visiems“ – tokiu šūkiu Pasaulinė turizmo organizacija kviečia švęsti Pasaulinę turizmo dieną. Šių metų programoje kauniečiai turės galimybę susipažinti su tarpukario menininkais ir veikėjais, puoselėjusiais ir formavusiais Kauno tarpukario modernistinę kultūrą ekskursijoje „Kaunas – dizaino miestas“, tai pat išgirsti dar negirdėtų istorijų apie Šančių kareivines ir aplankyti kopūstų sandėlį.

Aktyvių pramogų mėgėjams organizuojamas pažintinis dviračių žygis atrasti „Panemunės medinę architektūrą“. Spalio 2 dieną mažiesiems turistams – galimybė nemokamai apsilankyti Lietuvos zoologijos sode.

Tarptautinė turizmo diena švenčiama visame pasaulyje nuo 1989 m. rugsėjo 27 d. Ši diena švenčiama siekiant populiarinti turizmą, užmegzti kultūrinius ryšius. Įvairiose šalyse  ir miestuose šią dieną rengiami festivaliai, organizuojami turistiniai maršrutai.

Pasaulinės turizmo dienos renginiai Kaune:

Rugsėjo 27 d.

15:00 val. ekskursija „Kaunas – dizaino miestas“, kurios metu susipažinsite su tarpukario menininkais ir veikėjais, puoselėjusiais ir formavusiais Kauno tarpukario modernistinę kultūrą ir objektus. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Rugsėjo 28 d.

15:00 ir 17:00 val. pasiplaukiojimas laivu Kauno mariomis su kapitonu R. Mažukna, kurios metu pasigrožėsime Kauno marių regioninio parko vaizdais bei baroko šedevru – Pažaislio vienuolyno ansambliu. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

16:00  Kvapnūs ir elegantiški augalai VDU Kauno botanikos sode  (vadovė Edita Braun). Ekskursijos metu lankytojų lauks  kelionė po Botanikos sodą ieškant ir atrandant įvairiausius kvapus – nuo egzotiškų medžių, bei oranžerijos kvapniųjų lapų, iki rudeninių gėlynų ir pasakiškos rožių kvapų karalystės. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Rugsėjo 29 d.

Šiuolaikinių technologijų diena – organizatoriai siūlo išbandyti mobiliąsias programėles ir savarankiškai pažinti Kauno miestą „Dvasios gidas“, „Tarpukario Kauno architektūra“, „Kaunas Pocket guide“.

Rugsėjo 30 d.

16:10 val. ekskursija užsienio svečiams „Kaunas city tour“ su anglišku audio gidu, kurios metu išgirsite istoriją apie istorines Kauno vietas ir įžymiausius architektūros paminklus. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Spalio 1 d.

12:00 val. ekskursija po Šančius – karinį miestelį Kaune, kurios metu išgirsite negirdėtų istorijų apie kareivines ir aplankysime kopūstų sandėlį. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Spalio 2 d.

14:00 val. ekskursija su dviračiais „Panemunės medinė architektūra“, kurios metu pasigrožėsite medine architetūra ir XX a.vilomis Kaune, išgirsime ne vieną įdomią istoriją. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Mažiesiems turistams žadama padovanoti bilietus apsilankyti Lietuvos zoologijos sode. (Būtina registracija, vietų skaičius ribotas).

Registracija tel.: (+370 37) 32 34 36 arba el.p. info@visit.kaunas.lt


Šiame straipsnyje: kaunaskauniečiaiturizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nijole

nijole portretas
taigi registruotis reikia ir viskas bus pasakyta

h20

h20 portretas
ir neparasyta kur rinktis...

programa gera

programa gera portretas
bet dirbančiam žmogui visiškai netinkamas laikas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių