Quantcast

Kauniečiams įgriso parkavimo problemos

  • Teksto dydis:

Į Kauno klinikas kasdien atvyksta tūkstančiai pacientų, kurie susiduria su automobilio statymo problema. Aplink sveikatos priežiūros įstaigą gyvenantys kauniečiai taip pat vargsta nuo transporto kamščių gatvėse ir užstatytų įvažiavimų į kiemus.

Į Kauno klinikas kasdien atvyksta tūkstančiai pacientų, kurie susiduria su automobilio statymo problema. Aplink sveikatos priežiūros įstaigą gyvenantys kauniečiai taip pat vargsta nuo transporto kamščių gatvėse ir užstatytų įvažiavimų į kiemus. Su Klinikų vadovu susitikę visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai aptarė parkavimo vietų trūkumo sprendimo būdus.

„Vieningo Kauno“ valdybos pirmininko Visvaldo Matijošaičio teigimu, domėtis šia problema paskatino nuolatiniai kauniečių skundai dėl užstatytų kiemų.

„Norime padėti gyventojams pasiūlydami konkrečius sprendimus Klinikų teritorijai. Tai ypatingai jautri vieta mieste. Be to, čia žmonės atvyksta turėdami sveikatos sutrikimų, dažnai reikalinga skubi pagalba. Todėl spręsti parkavimo problemą būtina ne kiek dėl patogumo, kartais tai gyvybės arba mirties klausimas“, – sakė V. Matijošaitis.

Susitikimo metu Klinikų vadovas prof. Renaldas Jurkevičius pristatė planus pastatyti net dvi daugiaaukštes automobilių statymo aikšteles, kuriose tilps 600 ir 1000 automobilių. 2009 m. Kauno miesto taryba perdavė Sukilėlių pr. 19B esantį žemės sklypą valstybės nuosavybėn, o 2011 m. birželį Vyriausybės sprendimu žemės sklypas perduotas Sveikatos apsaugos ministerijai.

Pasak prof. R.Jurkevičiaus, artimiausiu metu prasidės sklypo planavimo procedūros ir dviaukščių aikštelių projektavimas. Klinikų vadovas pabrėžė, jog siekiant sklandaus projektų įgyvendinimo, būtinas aktyvus bendradarbiavimas su miesto savivaldybe.

Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai pasiūlė apsvarstyti galimybę Klinikų miestelyje esančias neužstatytas erdves pritaikyti antžeminėms parkavimo aikštelėms. Prof. J.Audėjaičio teigimu, tokių aikštelių atsiradimas būtų ekonomiškas ir greitas problemos sprendimo būdas, tačiau jų įgyvendinimą gali varžyti paveldosauginiai reikalavimai.

Kauno klinikose dirba daugiau nei 6000 ir mokosi apie 1500 studentų. Į Klinikas kasdien atvažiuoja daugiau nei 5000 pacientų ir jų lankytojų iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
mes visa laika save vadiname katalikiska tauta bandom deklaruoti esantys krikscionys o kai zmones ne tik is kauno atvazuoja su didele nelaime mes kavenski muzikelei ir kalam pinigeli valio kaaaveskiem

Joo vietiniui gyv

Joo vietiniui gyv portretas
Niekas nesako kad mes nepasiryžę mokėt, juk jei turim ant mašinos- rasim ir už pastatymą. Klausimas kitas, kad sumokėjimui būtų kažkokios alternatyvos. Gal galima būtų sumokėt išvažiuojant, ir mokestis kad nebūtų kaip "durniaus už tėvą". Manau esat lankęsi Vilniaus Santariškių vaikų skyriuje, ir parkavę auto.Ten jei užtrukai įvažiavęs 15-20 minučių- nieko nemoki, paskui už pirmas dvi valandas,(berods), imamas mokestis, kuris kas valandą pinga. Ir aplamai atrodo, jei lankytojas, (sakykim mama su vaiku), atvažiavęs dviem trim dienom į stacionarą- visai nekainuoja. Mokykitės sąmoningumo Kauno etc, ale valdžia...

vietinis gyventojas

vietinis gyventojas portretas
Nemokamo parkavimo Klinikų apylinkėse, deja, negali būti dėl objektyvių priežasčių. Tiesiog fiziškai kol kas nėra tiek vietos, kad tilptų visi norintys čia parkuoti automobiliai. Kol buvo nemokamas parkavimas, dauguma pastatytų mašinų priklausė Klinikų personalui, studentams, prekybos agentams ir paskutinėje vietoje - pacientams, laisvų vietų nelikdavo visiškai. O išvengti mokesčio už automobilio stovėjimą labai paprasta - pastatei mašina ženklo "Sustoti draudžiama" zonoje ir keliauk sveikas (ar nesveikas) kur tau reikia. Būtų įdomu išgirsti, gal "Vieningas Kaunas" žino kokį būdą, kaip priversti policiją ar viešosios tvarkos tarnybą dirbti savo darbą Klinikų prieigose, nes kol kas jo (to darbo) neteko pastebėti.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių