Quantcast

Kauniečiai vėl kartu giedos Tautišką giesmę

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, švenčiant Valstybės dieną, Kaunas prisijungs prie tradicinės, jau septintosios Tautiškos giesmės giedojimo akcijos. Visi kauniečiai kviečiami rinktis prie Kauno pilies ir drauge sugiedoti himną.

Pirmadienį, švenčiant Valstybės dieną, Kaunas prisijungs prie tradicinės, jau septintosios Tautiškos giesmės giedojimo akcijos. Visi kauniečiai kviečiami rinktis prie Kauno pilies ir drauge sugiedoti himną festivalio„Operetė Kauno pilyje“ metu. Himnas visame pasaulyje bus giedamas 21 val.

„Mažas gestas per septynerius metus išaugo į vieną didžiausių šiandien lietuvius visame pasaulyje vienijančių įvykių ir tapo ryškia mūsų tautos tradicija švęsti Valstybės dieną“, – teigia iniciatyvos autoriai.

Pasak vieno akcijos organizatorių Raimundo Daubaro, tai – akimirka, kuri mums primena, ką gerai žinome viduje: kai reikia, mes, Lietuvos žmonės, kad ir kur būtume, stojam kaip vienas, ir toje vienybėje esame nenugalima jėga.

„Parodykime, kad mūsų daug, mes skirtingi ir išsibarstę po įvairiausius kraštus, bet meilės ir pagarbos savo šaliai vedini gebame susitelkti bendram veiksmui. Tęskime ir stiprinkime šią tradiciją!“, - sako R. Daubaras.

Himno giedojimas Valstybės dieną jau tapo naujųjų laikų tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir lietuvių bendruomenėse daugelyje kitų šalių.

Akcijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“ pradininkai žmones ragina kviesti draugus, pažįstamus, šeimos narius prisijungti prie gražios iniciatyvos, o užfiksuotomis himno giedojimo akimirkomis dalintis internete. Daugiau informacijos – www.tautiskagiesme.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Su malonumu dalyvausiu.Tik kad neišsipildytų orų prognozė...

kaunoetei

kaunoetei portretas
Tai kas či per dzirbai kad giedosom pagonislai ar su pakeiksnojimais šėtoniškai Osels ar bus tai gal ataisiu iš šveicar
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių