Quantcast

Kauniečiai rinkosi į dviračių žymėjimo akciją

  • Teksto dydis:

Vasara – dviračių sezono metas. Gatvėse padaugėja ne tik dviratininkų, bet ir dviračių vagysčių. Dviračių dažniausiai pasigendama palikus juos prie parduotuvių, laiptinėje, kieme ar sandėliuke.

Vasara – dviračių sezono metas. Gatvėse padaugėja ne tik dviratininkų, bet ir dviračių vagysčių. Dviračių dažniausiai pasigendama palikus juos prie parduotuvių, laiptinėje, kieme ar sandėliuke. Užraktai ne visada vagišius atbaido. Vagis ypač vilioja neapšviestose vietose, atokiau nuo vaizdo stebėjimo kamerų palikti ar prie nestabilių objektų pritvirtinti dviračiai. Policijoje pažymėti dviračiai vagiami rečiau. Be to, policijos pareigūnams atradus vogtą žymėtą dviratį paprasta identifikuoti jo savininką, tad didesnė tikimybė jį praradus susigrąžinti.

Todėl liepos 31 d. Kauno apskrities policijos pareigūnai, Panemunės seniūnijos, Panemunės bendruomenės centro ir Gailutės gatvės saugios kaimynystės grupės atstovai kauniečius sukvietė pasirūpinti šių transporto priemonių apsauga. Panemunės paplūdimyje vyko dviračių žymėjimo akcija, kurią globojo Kauno miesto vicemerai.

Atvykstantiems tereikėjo turėti dviratį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio (žymimo daikto) įsigijimo dokumentus. Visų panorusių dviračius pareigūnai užregistravo, specialia priemone pažymėjo jų rėmus ir užklijavo lipdukus su užrašu „Pažymėta policijoje“. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti.

Dviračių žymėjimas policijoje – veiksminga ir nieko nekainuojanti dviračių apsaugos nuo vagių priemonė. Jei nespėjote to padaryti šiandien vykusioje akcijoje, visada galite užsukti į artimiausią policijos įstaigą ir pareigūnai mielai padės Jums pasirūpinti šios transporto priemonės saugumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių