Quantcast

Kauniečiai gedi kartu su Ukraina

  • Teksto dydis:

Antradienio vidurdienį kauniečiai rinkosi Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. Į spontanišką renginį susirinkę žmonės prie Laisvės paminklo uždegė atminimo žvakes, pagerbdami žuvusius taikius Ukrainos gyventojus.

„Pirmiausia brudas iš Rytų išnaikino Ukrainos inteligentiją, vėliau išblaškė ukrainiečius po visą šalį. Donbaso regionas buvo išnaikintas, tada Stalino įsakymu 1944-1945 metais į Rytų Ukrainos regioną buvo siunčiami kolonizatoriai iš visos Rusijos. Tai mūsų bendra istorija, kuri prasidėjo dar Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikais. Dabar Ukrainoje tokia pati situacija, kaip buvo Lietuvoje 1991 metais, tik šį kartą ukrainiečiai susidūrė su žymiai didesne jėga. Tas bolševikinis maras nemiega, jis yra šalia mūsų, todėl būkime budrūs kiekviename savo žingsnyje ir darbe“, – sakė Kauno miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

Jungtinių Tautų duomenimis, raketų ataka, per kurią Ukrainos pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje praėjusį savaitgalį žuvo 30 žmonių, buvo sąmoningai nutaikyta į civilius. Atlikta sprogimų kraterių analizė rodo, jog raketos buvo paleistos iš teritorijos, kontroliuojamos prorusiškų separatistų. Tokie veiksmai yra tarptautinių humanitarinių įstatymų pažeidimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
visais laikais ruskiai bandė grobti ir užgrobti svetimas teritorijas, taip yra ir dabar. gali tie putino tarakonai internete ginti ruskius, rėkti, kad tai Ukraina susigalvojo užpulti kaimynus ir pan., bet sveiko proto žmonės aiškiai pasakė, kad ruskiai - teroristai, jie vykdo grobiamąjį karą, ir ukrainiečiai turi teisę bei privalo gintis nuo agresoriaus. Sveikinu kauniečius, kurie, kaip visada, parodo gerą valią ir pakelia visos Lietuvos geros valios žmones į žygį prieš teroristus ruskius. Reikia, kad visos Lietuvos žmonės burtųsi į judėjimą už laisvą Ukrainą, ir prieš grobikišką rusijos karą.

Padek, Dieve

Padek, Dieve portretas
Rusija- tikrai salis-agresore. Cecenijoj pravede "antiteroristine operacija", kai tie nusprende atsisikirti (turiu galvoj pirmaji kara, kai nuzude prez.Dudajeva), padare "tvarka" Padniestreje ir Gruzijoje, dabar- Ukraina...Ko nepadare Golodomoras anais laikais, ta nusprende dabaigt dabar. Gaila man ukrainieciu- i labai jau nelygia kova jie priversti stoti...Ir nereikia cia rekt, kad "banderovcai, nacistai": nacistiniu elementu visose tautose yra, bet ju- tik sauja. Jei zmones nuverte korumpuota valdzia- tai JU TAUTOS TEISE, ne rusams aiskint. Jie turejo teise i Maidana, o ruskiai, pasinaudoje neramumais, nusprende sau atsiplest gardziu kasneliu- neturedami tam teises. Todel ukrainieciu kova teisinga, jei butu uzdaryta siena, tai be abejones, ir laimetu, gi dabar, kai Rusija pastoviai remia teroristus- tauta maudoma kraujyje ir asarose. Ir kur tas protingas, kuris sugebes viska nutraukt?!

VOLODYMYR

VOLODYMYR portretas
NETIKEKITE TAIS PATRIOTAIS-IDIOTAIS -BUVAU UKRAINOJE IR ŽINAU KAS KALČIAUSIAS-TIK NE RUSAI.........
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių