Quantcast

Kauniečiai, eikite patys valyti gatvių

„Šaligatviai nevalyti, tragedija, neįmanoma paeiti“, – paskambinusi į „Kauno dienos“ redakciją šiandien piktinosi kaunietė Regina, vargiai parėjusi namo nuo Karo ligoninės. Moteris įsitikinusi, kad ženklai „Kaunas tvarkosi“ tėra priedanga – gatvės mieste labai slidžios ir netinkamai prižiūrimos.

Panašiai kaip pėstieji skambučiais redakciją atakavo ir mažesnėmis Kauno gatvėmis važinėjantys vairuotojai.

„Vakar juk nesnigo. Didžiųjų gatvių valyti nereikėjo, tai nejau buvo sunku smėliu pabarstyti iki ledo nugludintas Žaliakalnio gatveles?“ – retoriškai klausė prestižinio mikrorajono gyventojas Giedrius.

„Kauno dienos“ fotografas taip pat įsitikino, kad kai kurios čiuožyklomis virtusios šalutinės gatvelės tapo rimtomis kliūtimis. 

„Dėmesys pirmiausia skiriamas pagrindinėms miesto gatvėms valyti ir barstyti. Jeigu tą nustotume daryti, eismas mieste būtų paralyžiuotas, o tokių gatvių mieste turime apie 250. Esant didesnei plikledžio susidarymo galimybei, per naktį į pagalbą pasitelkiame 15 valymo mašinų ir išbarstome apie 150 tonų druskos“, – tikėtiną prakaitą nuo kaktos braukėsi Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šaligatviai nevalyti, tragedija, neįmanoma paeiti.

Vedėjas nuramino, kad penktadienio popietę smėlio-druskos mišiniu šaligatviai buvo barstomi Aleksote, Vilijampolėje, Centre, Žaliakalnyje, Eiguliuose. Didesnėse gatvėse šaligatvius nuvalo traktoriai, mažesnėse tenka darbuotis rankomis.

Deja, tenka pripažinti, kad mažesnių gatvių gyventojams teks savaitgalį patiems pasidarbuoti, norint paeiti ar pavažiuoti.

„Suprantame mažesnių gatvių gyventojų nusiskundimus ir priekaištus, tikimės jų pagalbos prisidedant prie šaligatvių nuvalymo. Dauguma gyventojų prie savo namų ar darbuotojai prie įmonių paprastai nusikasa sniegą, kad galėtų įvažiuoti automobiliai ar tiesiog dėl elementarios tvarkos. Juk jeigu nusikasi sniegą, nebus iš ko ledui susidaryti. Žinoma, jokios prievolės šioje vietoje nėra. Tiesiog prašome miestiečių būti supratingais ir, jeigu gali, tokiu būdu prisidėti prie tvarkingesnio Kauno”, – ragino A.Pakalniškis.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas taip pat informavo, kad po gausesnio snygio Kaune nuolat darbuojasi devynios mobilios brigados, kurios nuo sniego valo ir barsto laiptus, viešojo transporto stoteles, požemines perėjas, šaligatvius. Gyventojai visuomet gali kreiptis į miesto avarinės tarnybos dispečerinę nemokamu telefonu 8 800 00111 ir pranešti apie slidžias gatves ar šaligatvius. Valymo darbai vyksta ir šeštadieniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie kvaili kai kurie komentarai

Kokie kvaili kai kurie komentarai portretas
Kodėl privačios valdos savininkas turėtų valytis šalia esantį šaligatvį? Tai absurdas, kuo jis blogesnis už kitus? O kas jo valdą kieme valys, gal Švara? O gal ten gyvena senaukas, nebeturintis nei jėgų, nei iš mūsų valdžios negaunantis normalesnės pensijos? Bet pavydas kai kuriuos smaugia ir jie rėkia "Seniai trui valtyi" Šlykštu, kad mūsų visuomenėje tokių gyvečių yra. Gatves turi valyti savivaldybė, tam jie mokesčius ir susirenka iš mūsų.

nuomonė

nuomonė portretas
Jeigu yra nutarimas dėl žolės nusipjovimo prie nuosavų valdų, tai turi būti ir sniego nusikasimo. už nevykdymą reikėtų bausti. Daugiabučiai beveik visi samdo įmones, kurios ima mokesčius už teritorijos tvarkymą.Jeigu teritorija netvarkoma, mokestis neturi būti imamas, nepriklausomai nuo to didelis jis ar mažas. Jeigu nėra pajėgų šaligatviams valyti, turi būti pastatytos dėžės su smėliu, kad visi galėtų pasibarstyti patys.

O gal?

O gal? portretas
Seniai laikas miesto Tarybai priimti Nutarima del saligatviu valymo prie privaciu valdu (juk beveik visos valdos privacios). Pereikite Zaliakalnio gatvelemis: dauguma nuvalytos,kur gyvena senieji gyventojai, ir lapai isvezti.... O kur atsikrauste nauji, valdas isigije K U M E C I A I - nesitvarko visai - iki siol kruvos rudeniniu lapu, siuksles netgi prie restorano S F I N K S A S..... O reiketu priimti nutarima ir iteisinti jo vykdyma - po snygio, po audros, rudeni nukritus lapams Viesoji tarnyba turetu prvaziuoti gatves ir patikrinti kur nenuvalyta ir is karto fiksuoti baudas su terminuotu sumokejimu. Nesusimokejo - vel bauda.Tai gal uzpakalius nuo tos sofutes prades pajudinti..
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių