Quantcast

Kaune šią vasarą prasidės Soboro remonto darbai

Šiais metais planuojama pradėti vieno ryškiausių Kauno architektūros objektų – Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios, žinomos kaip Soboras, atnaujinimą. Pastato remontui bei restauracijai rasta beveik 2 mln. eurų.

1 mln. 800 tūkstančių eurų – tiek numatoma investuoti į Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios arba tiesiog Soboro atnaujinimą. Milijonas iš šios sumos – ES fondų lėšos, kitą pinigų dalį skiria Kauno miesto savivaldybė.

„Mes, kaip savivaldybė, labiausiai norim orientuotis į fasadą, į tuos darbus, kurie labiausiai matomi miestiečių akiai, taip pat iš tų lėšų numatomos investicijos į požemines erdves, į neįgaliesiems pritaikymą Soboro, nes Soboras – ne tik maldos namai, bet ir vieta palanki renginiams ir turistams“, – sakė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

„Kaune nėra daugiau tokių neobizantinės architektūros pastatų, ir tai sudaro pagrindinę jo vertę, kad jis dominuoja šitoje miesto dalyje, yra tokio nebūdingo Kaunui stiliaus“, – pasakojo Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Liutauras Tarbūnas.

Jis dominuoja šitoje miesto dalyje, yra tokio nebūdingo Kaunui stiliaus.

Paveldosaugininkai sako, kad pastato būklė stabili, bet nereprezentatyvi. Todėl žadama sutvarkyti bažnyčios fasadą, dalį cokolio, įrengti prieigas neįgaliesiems. Papildomai numatoma restauruoti langus ir duris. Parengtas bažnyčios kupolų ir stogo remonto bei restauravimo projektas, gautas leidimas darbams, pateikta paraiška jiems finansuoti.

„Aišku praeityje jau vyko keletą kartų tvarkybos darbai, ketvirtame dešimtmetyje buvo bandyta tvarkyt, paskui 1993-1997 m., bet tokio iš esmės grandiozinio pilno sutvarkymo kaip ir nėra buvę, be to jis buvo beveik 30 metų atimtas iš tikinčiųjų, nuo 1962 iki 1991 m. neveikė kaip bažnyčia“, – kalbėjo L. Tarbūnas.

Kauno centre 123 metus stovinti bažnyčia ateityje turėtų atverti erdves įvairesnėms kultūrinėms veikloms.

„Kaip ir visada buvo, šitoje bažnyčioje vykdomi projektai, renginiai kultūriniai, vargonų muzikos festivaliai, koncertai, edukacijos papildomos, ekskursijos. Jos ir bus, tik mes daug intensyviau dirbsime su lankytojais iš užsienio“, – sakė „Soboro projektai“ vadovė Renata Bagdonienė.

Planuojama, kad darbai prasidės vasarą, o bus baigti iki 2020 m. pavasario.


Šiame straipsnyje: soborasremonto darbaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

NAUJIENA

NAUJIENA portretas
Kadangi tenka bendrauti su ivairiais zmonemis, jaunimu-pastebejimas-visi supranta reklama,viesuosius rysius,pijarus=niekas net minties neturi-apie kai kuriu asmenu troskima-vadovauti valstybei-zmones uzsieme savo reikalais,atostogu planavimu ir tt Deja-dauguma- juokiasi is visokiu reitingu ir lindimo i akis- Dirbkite kilniai be REKLAMOS IR PATOSU.....

Praeivis

Praeivis portretas
PAVERS MEČÈTE......

pensininke

pensininke portretas
Aikstes aplinka sutvarkyta! Geras laikas tvarkyti SOBORA. AS JAU MATYT SUVAIKEJAU......
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių