Quantcast

Kaune rinkosi mafija

Ar žinote, ką jūsų kaimynas veikia naktimis? Ar esate tikras, kad būtent ne jis praėjusią įvykdė žmogžudystę? Kaip tai išsiaiškinti? Tokius klausimus sprendė grupelė žmonių, šeštadienį susirinkusi į psichologinio vaidmenų žaidimo “Mafija” čempionatą Kaune.


 

Ar žinote, ką jūsų kaimynas veikia naktimis? Ar esate tikras, kad būtent ne jis praėjusią įvykdė žmogžudystę? Kaip tai išsiaiškinti? Tokius klausimus sprendė grupelė žmonių, šeštadienį susirinkusi į psichologinio vaidmenų žaidimo “Mafija” čempionatą Kaune.

Žaidimas, vienijantis skirtingų profesijų ir amžių žmones, socialiniame klube “Sausas įstatymas” yra žaidžiamas kiekvieną penktadienį beveik metus. Tačiau šįkart į finalinį žaidimą rinkosi dalyviai ne tik iš Kauno, bet ir Vilniaus.

“Mafija” – tai psichologinis vaidmenų žaidimas, kuriame kiekvienas iš žaidėjų turi taip įsijausti į savo rolę, kad tiek pats ja patikėtų, tiek įtikintų visus kitus žaidėjus ją esant. Žaidimo tikslas – praktinis įvairių psichologinių kompetencijų tobulinimas”, – pasakoja klubo sumanytojas Vaidotas Kirlys.

Žaidimą sudaro du ciklai: dienos ir nakties, o visi žaidėjai yra pasiskirstę teigiamus – dorų miestiečių ir teisėsaugininkų, bei neigiamus – nusikaltėlių, vaidmenis. Dienos metu visi gyvena įprastą gyvenimą, o naktį, kai teigiami personažai miega, į darbą išeina nusikaltėliai.

Po tokios nakties, kai įvykdomas nusikaltimas, visi pradeda vieni kitus įtarinėti ir taip ieškoti nusikaltėlio. Anot V.Kirlio, svarbiausia mokėti argumentuotai ir koncentruotai dėstyti mintis, nes žmogui pasisakyti yra skiriama tik viena minutė, bei mokėti skaityti kito žaidėjo kūno kalbą.

V.Kirlys, dažniausiai moderuojantis žaidimą, pastebi, kaip kardinaliai pasikeičia ilgalaikių žaidimo dalyvių sugebėjimai.

“Išmoko atpažinti žmogų, skaityti jo kūno kalbą, konkrečiau kalbėti. Ta minutė yra labai svarbi, nes jei nesugebėsi argumentuotai apsiginti, tave dar labiau įklampins įtarimų liūnas, iš kurio sunku ištrūkti”, - klubo vadovas pasakoja, kad savaitgalius žaisti “Mafiją” renkasi įvairių profesijų žmonės: gydytojai, vadovai, studentai, yra ir teisėsaugininkų.

“Dalyviai mato žaidime konkrečios naudos ir pritaiko įgytas kompetencijas savo darbuose. Tai ne šiaip sau pasisėdėjimas”, – pasak V.Kirlio, žaidėjai nepasakoja, ką veikia gyvenime, tačiau ilgiau bendraudami vieni apie kitus sužino daugiau, susidraugauja.

Balandžio 2 dieną metų veiklos sukaktį minėsiantis “Sausas įstatymas” vienija žmones, kurie laisvalaikį leidžia kitaip nei visi – žaisdami. Čia renkasi ne tik “Mafijos” dalyviai, bet ir stalo žaidimų, “Bingo” mėgėjai.

“Pavadinimas socialinis klubas yra sulietuvintas. Mes veikiame pagal “Time cafe” arba “Anticafe” principą. Žmonės moka už čia praleistą laiką, o mes juos vaišiname kava arba arbata, užkandžiais. Alkoholio neturime - tuo esame išskirtiniai. Žmonės čia renkasi visai kitais tikslais”, – anot V.Kirlio, nors veiklos pradžioje klubą buvo pamėgę studentai, dabar didžiausia dalis lankytojų – 25-35 metų kauniečiai.


Atsirado Rusijoje

Žaidimo autoriumi laikomas psichologijos studentas Dmitrijus Davydovas. Dabartinis žaidimas “Mafija” buvo jo 1986 metų kursinis darbas. 1998 metais Kaliningrado aukštoji mokykla, ruošianti pareigūnus Rusijos vidaus reikalų sistemai, įtraukė šį žaidimą į psichologinio pasirengimo programą. Kinijoje žaidimas “Mafija” taikomas gydant nuo priklausomybės azartiniams lošimams. Japonijoje jis yra įtrauktas į prisiekusiųjų parengimo programą. “Mafija” priskiriama prie 50 geriausių visų laikų žaidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaidotas

vaidotas portretas
Sveikinu visus mafukus iš Vilniaus ir Kauno dalyvavusius šiame pirmame tokiame vakare. Lauksim naujų susitikimų.

paieskokit tubej

paieskokit tubej portretas
paieskokit youtubej rasite ir sausi istatimo mafijos filmuku.

Kažkada

Kažkada portretas
Rusijos televizija prieš keletą metų rodė tokį žaidimą. Visiškai įdomu.Galima pasižiūrėti Yuotube.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių