Quantcast

Kaune prasideda šildymo sezonas

  • Teksto dydis:

Kaune nuo šio trečiadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas.  Pirmiausia šiluma pasieks miesto mokyklas, vaikų darželius bei sveikatos priežiūros įstaigas.

„Sprendimas priimtas atsižvelgiant į gerokai atvėsusius orus ir nukritusią vidutinę paros temperatūrą. Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Ar jau įjungti šildymą, daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo taip pat spalio 4 dieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir kada Jums mieli žmonės bus gerai? Matomai esate tinginiai, gaunantys pašalpas ir turit laiko rašinėt nesąmoningus komentarus. Parėjęs iš darbo tikrai džiaugiesi radęs jaukesnius namus. Viskas puiku. Dėkojam už pradėtą šildymo sezoną. O kam nepatinka, noriu paklausti: tai kodėl sėdite butuose? Važiuokit į kaimus, grįžkite i gimtines, ten malkutėmis pasikūrensite kai panorėsite...Gero kelio verkšlentojams....

komentatorius

 komentatorius portretas
"Baisu" pasitikrinkit sveiko proto likučius, nes komentaras visiškas kliedesys.

Baisu!

Baisu! portretas
Tučtuojau reikia ji nušalint nuo pareigų. Kaip gali dirbt toks žmogus Kauno savivaldybės administracijos direktoriumi, jeigu jau nebežino kada datos kada pernai metais buvo pajungtas šildymas, tuo labiau kad jis pats ir išleidžia įsakymus. Dabar tegu viešai per spauda atsiprašo kauniečių kad nesamonių prikalbėjo, kad 2016 metais tipo pajungtas šildymas buvo taip pat kaip ir šiemet, t.y.spalio 4 d. Bet jug 2016 m pajungtas šildymas buvo SPALIO 7 D.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių