Quantcast

Kaune keleivius klaidina vienodai pavadintos stotelės

Viešojo transporto keleivius klaidina mieste vis dar likusios stotelės, pavadintos vienodais pavadinimais. Atstumas tarp jų – daugiau nei keli kilometrai, todėl išlipus ne toje, kurioje reikia, žiemą kelionė gali gerokai apkarsti.

Miestiečiai skundžiasi

Būtent apie tokią situaciją papasakojo į "Kauno dieną"  paskambinusi kaunietė Giedrė. Ji nurodė, kad Raudondvario plente yra dvi Kaniūkų stotelės, tačiau atstumas tarp jų – apie 3 km.

Tie, kurie viešuoju transportu naudojasi dažnai, žino, kur reikia išlipti, tačiau tie, kurie kelionę autobusu renkasi tik retkarčiais, gali susigadinti dienos planus, o žiemą – dar ir gerokai sušalti.

"Jei žmogus pirmą kartą arba retai autobusu važiuoja nuo Raudondvario, jis pasisako, kad išlips Kaniūkų stotelėje. Sumoka pinigus, bet tenka išlipti maždaug 3 km ankščiau. Reikėtų kažkaip pakeisti pavadinimus, nes žmonės galvoja, kad atsidurs prie troleibusų apsisukimo vietos, šalia "Moki veži" parduotuvės, kur taip pat yra Kaniūkų stotelė", – pasakojo Giedrė.

Ji pastebėjo, kad 3 km atstumą ne visi gali nueiti, o kol lauks kito autobuso, žmogus gali ne juokais sušalti.

"Žinote, tai tikrai problema, nes ne visi gali tą atstumą įveikti pėsčiomis, o juk dabar žiema, šalta. Be to, ten beveik miesto pakraštys, autobusai labai retai važiuoja, tad išlipus Kaniūkų stotelėje, tačiau ne toje, kurioje žmogui reikia, diena gali gerokai apkarsti tiek sugaišus laiko, tiek susigadinus sveikatą", – tikino keleivė.

Skirtingi maršrutai

Kaniūkais pavadintas viešojo transporto stoteles galima rasti Raudondvario plente, tačiau iki jų važiuoja skirtingas viešasis transportas.

Abiejose kelio pusėse Kaniūkų pavadinimu stotelė yra netoli Brūžės gatvės, arčiau miesto riboženklio. Šiose stotelėse stoja 44-asis autobusas, važiuojantis maršrutu Liucijanavos g.–Kauno pilis, ir 48-asis autobusas, kuris važiuoja nuo Raudondvario iki Kauno pilies.

Tiems, kurie yra įpratę, nesusipratimų nekelia, bet sutinku, kad tiems, kurie rečiau važinėja viešuoju transportu, gali kilti neaiškumų.

Būtent važiuojant šiuo maršrutu gali kilti daugiausia nesusipratimų, kur išlipti. Siekiant išvengti painiavos, keleiviai, norintys pasiekti kitą Kaniūkų stotelę, turėtų iš autobuso išlipti Raudondvario plento stotelėje.

Kita Kaniūkų stotelė yra ties Kaniūkų 3-iąja gatve, priešais parduotuvę "Moki veži". Šioje stotelėje išlipus patogu pasiekti Lampėdžio ežerą. Tai yra paskutinė troleibusų ir kai kurių autobusų maršrutų stotelė.

Šioje stotelėje apsisuka 11-asis troleibusas (maršrutas Kaniūkai–Islandijos pl.), 41-asis autobusas (Kaniūkai–Chemijos g.) ir 63-iasis autobusas (Kaniūkai–"Mega").

Tiesa, Kaniūkų stotelė yra tik vienoje gatvės pusėje, žiede, kuriame apsisuka viešasis transportas, todėl keleiviai, važiuojantys nuo Raudondvario, neretai galvoja, kad Kaniūkų stotelė yra būtent prie "Moki veži".

Neaišku, kada keis pavadinimą

"Kauno diena" pasidomėjo, kodėl tokiu pat pavadinimu pavadintos net kelios viešojo transporto stotelės. Transporto ir eismo organizavimo skyrius patikino, kad mieste nyksta dvigubi stotelių pavadinimai, tačiau kada bus pakeista Kaniūkų stotelė, sunku pasakyti.

"Tokių atvejų Kaune vis dar pasitaiko, tačiau palaipsniui nyksta: pavadinimai keičiami ir nebesidubliuoja. Taip turėtų būti ir dėl Kaniūkų stotelės. Tiems, kurie yra įpratę, nesusipratimų nekelia, bet sutinku, kad tiems, kurie rečiau važinėja viešuoju transportu, gali kilti neaiškumų", – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Vis dėlto specialistas tikslesnių datų, kada bus pakeistas vienos Kaniūkų stotelės pavadinimas, įvardyti negalėjo. Yra tam tikra sistema, komitetų pritarimai ir kitos procedūros tam, kad būtų pakeistas pavadinimas.


Šiame straipsnyje: vienodos stotelėskeleiviaiklaidina keleiviusviešasis transportasviešasis transportas Kauneskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Juokingai atrodo stotelės pavadinimas Šiaurinės parduotuvė stotelė, kuri yra nuo Šiaurinės parduotuvės nutolusi per vieną stotelę.

keleivius klaidina

keleivius klaidina  portretas
ir užrašai ant priekinio troleibuso stiklo: "į Islandijos pl." arba "į Vaidoto g." Kauno gyventojams tai viskas aišku, bet keleiviams įlipantiems prie Klinikų, kur daug suvažiavę iš kaimų, tai nieko nesako. Kodėl neparašius "pro Stotį" ir visiems būtų aišku.

...

... portretas
Blaiviam keero kliedesių nesuprast.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių