Quantcast

Kaune – intensyvus pasiruošimas popiežiaus vizitui

Jau šį savaitgalį Lietuvoje viešės pontifikas Pranciškus. Dėl popiežiaus vizito vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai, į viršų kyla palapinės, savanoriai kartoja tai, ką reikės atlikti svarbiausiu momentu.

Stato palapines

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22-23 dienomis. Sekmadienį Kaune pontifikas ne tik susitiks su tūkstančiais tikinčiųjų, bet taip pat bus laikomos ir Šv. Mišios. Jos vyks Santakos parke, tad jau dabar čia pluša darbininkai, kurie įrenginėja specialias zonas. Praeiviai gali stebėti, kaip į viršų kyla pagrindinė palapinė, kurioje bus altorius. Taip pat visame Santakos parke bus ir kitų vietų, kur bus dalijama komunija.

„Darbai vyksta pagal planą. Jau beveik baigta scena, pastatytos stoginės žurnalistams ir chorui. Visą šią savaitę dar vyks apšvietimo, įgarsinimo, kito techninio parengimo darbai, bus statomi ekranai. Kauno Rotušės aikštėje jau stovi ir iki vizito veiks informacijos palapinė, kurioje budi savanoriai“, – sakė pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto narė Santa Kančytė.

Net patys dvasininkai pripažino, kad vaizdas juos nustebino, nes pastatytos palapinės ir įrengtos specialios zonos nurodo, kad tai iš tiesų bus neeilinis renginys.

„Buvau Santakos parke ir nuoširdžiai nustebau, tai yra kažkas įspūdingo. Iš pradžių galvojau, kad viskas bus labai paprasta, svarsčiau, ar palapinės nebus per mažos. To, kas dabar daroma, aš mačiau tik piešinius, tad dabar viskas atrodo grandioziškai. Toks mano pirmas įspūdis“, – „Kauno dienai“ kalbėjo Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos kunigas ceremonijarijus Artūras Kazlauskas.

Jis informavo, jog antradienį į Kauną atvyks Vatikano grupė, kuri tiesiogiai atsakinga už visas popiežiaus vizito detales. Komanda padės lietuviams pasiruošti, prižiūrės, ar viskas daroma pagal iš anksto suderintą planą.

Pasiruošimas mišioms

Ne ką mažiau pasiruošimo reikalauja ir pats mišių koordinavimas. Pirmoji liturgijos repeticija numatyta antradienį. Kadangi planuojama, jog į Santakos parką susirinks apie 120 tūkst. žmonių, dvasininkai ir savanoriai turės užtikrinti ir sklandų Komunijos dalijimo procesą. Komuniją dalins 100 kunigų ir dar tiek pat pasauliečių, kurie paprastai ją dalija mažose parapijose ar pas ligonius.

Buvau Santakos parke ir nuoširdžiai nustebau, tai yra kažkas įspūdingo.

„Visoje aikštėje bus aštuonios palapinės, kuriose jau bus paruoštas Švc. Sakramentas. Iš vakaro mišios bus švenčiamos Kunigų seminarijos bažnyčioje ir būtent iš šių mišių komunija bus nunešta į tas palapines, o jau sekmadieniį vyksiančių mišių metu, iš ten bus dalijamos tikintiesiems. Kunigai komuniją dalys arčiau altoriaus, o toliau – vienuoliai ir pasauliečiai“, – apie eigą pasakojo kunigas A.Kazlauskas.

Planuojama paruošti 30 tūkst. komunikantų. Jų turėtų užtekti maždaug trečdaliui į mišias atėjusių žmonių. Dvasininkai tikina, kad tokio kiekio turėtų užtekti, mat remiantis ilgamete patirtimi, komuniją priima tikrai ne visi žmonės, kurie klausosi mišių.

„Žinome, negalime nuspėti, kiek piligrimų priims komuniją, bet pritrūkti tikrai neturėtų. Bandėme stebėti žmones per Vilniuje vykusią palaimintojo Teofiliaus Matulionio beantifikaciją. Tai buvo taip pat didelis renginys, buvome paruošę nemažai komunikantų, tačiau jų labai daug ir liko. Šį kartą manome, kad dalyvaus ne tik piligrimai, bet ir netikintys arba nepraktikuojantys katalikai, todėl jie neturėtų priimti komunijos“, – aiškino A.Kazlauskas.

Popiežiaus maršrutas

Popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lietuvoje vizito organizatoriai paskelbė detalų maršrutą, kuriuo sostinės ir Kauno gatvėmis Katalikų bažnyčios vadovas specialiu automobiliu vyks rugsėjo 22-ąją.

Papamobilio maršrutas nuo Aušros vartų drieksis M. Daukšos, Žiuprionių, Subačiaus, Maironio, Barboros Radvilaitės, Šventaragio gatvėmis iki Vilniaus arkikatedros. Tai bus ilgiausia atkarpa, į kurią žmonės kviečiami pamatyti šventojo Tėvo.

Rugsėjo 22-ąją 16.45 val. popiežių Pranciškų taip pat bus galima sutikti kelyje nuo Katedros iki apaštalinės nunciatūros, t. y. T. Vrublevskio, Arsenalo, T. Kosciuškos gatvėse, rugsėjo 23-iąją 18.15 val. – kelyje nuo Lukiškių aikštės iki Apaštalinės nunciatūros: Gedimino prospekte, T. Vrublevskio, Arsenalo ir T. Kosciuškos gatvėse.

Kaune rugsėjo 23-iąją žmonės kviečiami rinktis į Santakos parką iki 8 val., kur kartu bus laukiama atvykstančio popiežiaus ir švenčiamos šv. Mišios. Kunigai ragina į Santakos parką atvykti kuo anksčiau, kad nesusidarytų didelių spūsčių. Savanoriai prie saugumo patikros punktų budės jau nuo 4 val. ryto.

Prieš šv. Mišias popiežius, važiuodamas papamobiliu, sveikins susirinkusius žmones. Pasitikti Šventąjį Tėvą bus galima ir nuo 14.20 val., kai jis vyks iš Kauno arkivyskupijos kurijos Rotušės aikštėje į Kauno arkikatedrą M. Valančiaus gatvėje.

Registracija į susitikimus kelyje nereikalinga.

Informaciją apie eismo pakeitimus rasite šiame „Kauno dienos“ straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
ir pyst ir neatvaro))))

ALGIS

ALGIS portretas
Kažkoks iškrypėliškas sambrūzdis .

To> savanoriui

To> savanoriui  portretas
Na ir kas, kad pasaulieciai baige kursus,na ir kas,kad kanonu teise suteikia tokia galimybe ekstra ordinariniams komunijos dalintojams.Kalba eina apie pagarba euharistijai,pas brolius,staciatikius tik kunigai ir vyskupai dalina komunija,tokios teises neturi net diakonai.Pas mus ,visiskas chaosas po vatikanines reformos baznycioje.Kun .kazlauskas sake ,straipsnyje kad svc,bus laikomas palapinese santakos parke.noncensas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių