Quantcast

Meras: Kaunas be baikerių – kaip „Žalgiris" be P. Jankūno

Vidurdienis Kaune sutapo su dviejų didelių renginių atidarymu. Vienoje scenoje tuo pačiu metu paskelbta „Šokančio senamiesčio“ ir „Bike Show Millennium“ pradžia.

Vidurdienis Kaune sutapo su dviejų didelių renginių atidarymu. Vienoje scenoje tuo pačiu metu paskelbta „Šokančio senamiesčio“ ir „Bike Show Millennium“ pradžia.

„Duokite kelią damoms“, – link scenos lydimas mažamečių mergaičių šūktelėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Tikroji V. Matijošaitį lydėjusi dama Loreta Stonkienė kukliai šypsojosi eidama šalia.

„Šokančio senamiesčio“ gerbėjų gretas kartu su miesto meru papildė juodas debesis baikerių. Tačiau ne plieninių žirgų gausmas nugriaudėjo pirmiausia. Iš pradžių susirinkusiesiems teko pašokti vieną bendrą šokį, kuriam ant scenos dirigavo „Šokančio senamiesčio“ organizatorė Beatričė Skabickienė.

Kartu su visais susirinkusiais šokio ritmu judėjo ir V. Matijošaitis. Meras sveikino miestiečius dviejų grandiozinių renginių atidarymo proga.

„Pabandykite įsivaizduoti Kauną be „Bike Show Millennium“, – pasiūlė miesto vadovas. – Tai tas pats, kas Kauno „Žalgiris“ be Pauliaus Jankūno“.

„Bike Show Millennium“ 16-tus metus organizuojantis Julius Urbaitis, dalindamasis scena su tą pačią dieną vykstančiu „Šokančiu senamiesčiu", priminė: „Moksliniais tyrimais įrodyta, kad šokis atitolina nuo silpnaprotystės“. Šokėjai baikerio sveikinimą priėmė audringai.

Pasveikinti „Šokančio senamiesčio“ rengėjus atvyko ir bendrovės „Diena Media News", valdančios „Kauno dieną", valdybos pirmininkas Darius Gurskis ir valdybos atstovas Mindaugas Mickevičius.

„Visos „Kauno dienos" vardu džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio šaunaus renginio, galėdami jį nušviesti savo 20 000 skaitytojų ir daugiau nei 300 000 portalo lankytojų. Norėdami padėkoti už šią iniciatyvą įteikiame renginio organizatoriams „Kauno dienos" marškinėlius. Tegul jie simbolizuoja bendrą mūsų meilę miestui, bendrą darbą Kaunui ir tolimesnę partnerystę. Už gyvą, energingą, šokantį Kauną, kauniečius ir „Kauno dienos"skaitytojus!“, – sveikino D. Gurskis.

B. Skabickienė bučiniais apdovanojo marškinėlius įteikusius D. Gurskį ir valdybos atstovą Mindaugą Mickevičių. „Šokančio senamiesčio“ pagrindiniai renginiai prasidės 16 val.

Scenoje dar skambant muzikos ritmams ėmė griausti plieninių žirgų motorai. Didžiulė baikerių kolona pajudėjo iš Kauno pilies aikštelės. Nenutrūkstama kolona suko aplink Rotušės aikštę negailėdama gausmo ir dūmų.

„Ta kolona turbūt niekada nesibaigs“, – šyptelėjo dviejų mažamečių berniukų mama. „Gal jie čia jau antrą ratą suka“, – šypsniu jai atsakė šalia stovėjusi garbaus amžiaus kaunietė.

Daugiau nei 20 min. užtruko, kol nutįsusi baikerių kolona nutolo link Nemuno salos. Pirmą kartą ši vieta buvo pasirinkta dvi dienas vyksiančiam „Bike Show Millennium“. Anksčiau baikeriai rinkdavo S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome. Pasak renginio organizatoriaus J.Urbaičio, šį kartą norėjosi pabėgti nuo asfalto. 

„Prieš kiekvieną renginį turėdavome susitvarkyti aerodromą, apsišienauti. Nemuno saloje, netoli vandens, ne tik baikeriams, bet ir miestiečiams bus geriau. Čia ir tinklinio aikštelė, vanduo, žolė“, – dėstė J.Urbaitis.

Šiųmetis „Bike Show Millennium“ pretenduoja tapti įdomiausia baikerių švente. Renginio programoje – net trijų sporto šakų čempionatai: Europos šonaslydžio čempionatas, Lietuvos dažasvydžio lygos III etapas, jojimo šventė – žirgų konkūras „Millennium" taurei laimėti.

Vakare baikerius ir susirinkusius miestiečius bei Kauno svečius džiugins bliuzo karalienė Arina su grupe, Samas ir „Bix“, „Rock 5“ iš Latvijos ir sunkiojo roko diva Doro su savo muzikantais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onte be veina donte

onte be veina donte portretas
ivardinkit klubus kurie dalyvavo< kalbu apie MC< o ne MCC ot jum ir atsakymas kam tai yra įdomu< ogi matijošiui ir patiems sau> sekmes>

Anonimas

Anonimas portretas
"chebra su spalvom viską mato" Nejuokink. Ne visu su spalvom galvoje tuštuma, ne visiems reikia tik degtinės. Kai kuriems reikia ir gero roko, bendravimo, profesionalių sportininku pasirodymu. O ir miestiečiai netrukdo. Ypač kai atskira baikerių zona yra, kaip šiame renginy. Nepatenkintų visada bus. Padarykit geriau. Arba nustokit buti nelaimingi ir pikti. Pozityvo daugiau.

spalvotas suskis

spalvotas suskis portretas
Rusai turi klauną chirurgą, kaunas turi matijošiu, mentiarą, ir dar ala baikeri... kongresui turetu buti geda jeigu nebus imtasi veiksmų tokiam bezpridielui... Nuo pat pradžiu bšm buvo fuflo, miestelėnams aišku to nesuprast, bet, chebra su spalvom viska mato.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių