Quantcast

Kaune – dar vienu žvyrkeliu mažiau

  • Teksto dydis:

Nuo Kauno miesto ribos iki B. Brazdžionio gatvės einančioje A. Šapokos gatvėje jau kuris laikas pluša kelininkai. Dulkėse visą gyvenvietę skandinusį žvyrkelį nuspręsta paversti nauja gatve su šaligatviais. Visus darbus planuojama užbaigti iki pirmųjų šalnų.

„Rekonstravus žvyruotą 2 kilometrų ilgio Bivylių gatvę, ėmėmės A. Šapokos gatvės. Tai yra dvi svarbios, augančios gyvenvietės transporto arterijos, kurios tarnaus Romainių gyventojams. Netolimos ateities planuose ir B. Brazdžionio gatvės atnaujinimas“, - pabrėžė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, išasfaltuota beveik 900 metrų A. Šapokos gatvės važiuojamoji dalis bus 6,5 metrų pločio, įrėminta borteliais. Iš abiejų kraštų drieksis nauji šaligatviai. Gatvę apšvies nauji LED šviestuvai.

Kairėje gatvės pusėje (nuo miesto ribos link B. Brazdžionio g.) bus įrengtas 1 metro pločio kelkraštis, nuo važiuojamosios dalies atskirtas nužemintu borteliu. Dešinėje pusėje numatytas 2 metrų pločio šaligatvis. Jis nuo važiuojamosios dalies bus atskirtas 15 centrimetrų aukščio borteliu.

Gatvę pradėta rekonstruoti nuo lietaus nuotekų tinklo įrengimo. Visus darbus planuojama užbaigti iki spalio mėnesio galo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas Antanui

Atsakymas Antanui portretas
Detalus planas J. Semaškos gatvės buvo paruoštas prieš 8 metus, tačiau ar Kauno valdžia apskritai planų laikosi? Gal laikosi, kurie jiems patogūs! Girdėjau, kad žemės plotas,kuriame šiuo metu tyvuliuoja bala ir per kurį turi eiti svarbi, jungianti Romainius su Vakariniu aplinkkeliu, J. Semaškos gatvė jau perduotas į privačias rankas. Pagrindinės Vijūkų gatvės, kuri turi jungti Romainius su Vakariniu aplinkkeliu detalus planas tai pat paruoštas ir tam skirta nemenka Kauno biudžeto lėšų suma, tačiau žmonės kalba, kad jos statyba blokuojama, nes reikia prie Vijūkų gatvės "įsisavinti" valstybinę žemę kotedžams.

Vėjo g.Silainiai

Vėjo g.Silainiai portretas
Kada sutvarkysit,Ne tik zvyrkelis bet dar ir duobetas.po lietsus tai galima vietomis plaukt. Kazkaip keistai tvarkomos gatves:salia tvarko Kedainiu g. Bet salia esancia Vejo g.palieka.Ir cia vadinasi ukiskumas.

ona

ona portretas
taip taip, piliakalnio gatve išasvaltavo tada pradejo nuotekas vesti..grežė, vėliau vedė vandenį vėl grežė.., dabar dujas ir vėl asfalta pjausto, o duobės tik gilėja. Klausimas, kas prie botanikos sodo gerbūvi sau tvarkosi, manau išlys...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių