Quantcast

Kaune beždžionės mėgaujasi nauju skanėstu

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas rugsėjį į gyvūnų mitybos racioną įtraukė naują, neįprastą pašarą – saulėgrąžų bei liucernų daigus. Šiomis gėrybėmis jau mėgaujasi papūgos, vandeninės agamos, iguanos ir sausumos vėžliai, jų niekad neatsisakys ir linksmosios beždžionės.

„Daigai yra puikus papildas, juose gausu vitamino E, reikalingų mikroelementų, kurie padeda gyvūnams augti, pagerina jų sveikatą ir nuotaiką. Mūsų gyvūnai nuolat gauna jau susintetintų vitaminų, tačiau galimybė tuos pačius vitaminus pateikti natūralia forma yra žymiai naudingesnė. Toks maistas itin tinkamas žiemos laikotarpiu", – apie daigų naudą pasakoja šaltakraujų gyvūnų skyriaus vedėja Alma Pikūnienė.

Saulėgrąžų daigai tampa vienu mėgstamiausių beždžionių skanėstu. „Jie puikiai tinka beždžionėms – daigų neatsisako didieji anubiai, juodagalviai kapucinai, mažosios perukinės tamarinos ir marmozetės", – sako plėšriųjų žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Šias gėrybes Lietuvos zoologijos sodui dovanoja jaunas verslas „Žali žali". „Mes su šeima esame dažni zoologijos sodo lankytojai, todėl nusprendėme dalį savo produkcijos dovanoti sodo augintiniams. Gyvūnai suteikia daug teigiamų emocijų mums ir mūsų vaikams, tad norime jiems nors taip atsidėkoti", – sako „Žali žali" įkūrėjai Vincas ir Indrė Benevičiai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Straipsnio pavadinimas suklaidino. Maniau rašote apie tuos kur vakar su šeima matėme maisto parduotuvėje... matyt ten buvo "pabėgėliai"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių