Quantcast

Kaune atidaroma vaistinė ir klinikos viename

  • Teksto dydis:

Kauno „Akropolyje“ pirmą kartą Baltijos šalyse įrengta vaistinė, kurioje galimi net sudėtingiausi kraujo tyrimai, visų rūšių skiepai, taip pat vienetiniais lazeriais galima atlikti dermatologines procedūras. Didžiausia „Eurovaistinė“ Lietuvoje veikia kartu su dermatologijos klinika „Skinland“ ir klinika „Altameda“.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė sako, kad šių klinikų idėja kilo norint suteikti klientams visapusišką pagalbą.

„Lietuvoje iki šiol nebuvo tokios vietos, kurioje po vienu stogu veiktų vaistinė ir kelios klinikos. Norėjome, kad į vaistinę atėję žmonės galėtų pasidaryti kraujo tyrimus, rimtąsias medicinines grožio procedūras. Nieko nestebina prekybos centruose veikiantys sporto klubai, kodėl čia negalėtų būti ir gydymo įstaigų? Galvojame apie klientų patogumą, didesnį jiems reikiamų paslaugų pasirinkimą“, – sako vaistinių tinklo vadovė.

Sudėtingiausi genetiniai tyrimai

Eglė Lučinskienė, „Eurovaistinėje“ įsikūrusios klinikos „Altameda“ direktorė, teigia, jog čia bus skiepijama nuo daugelio ligų, atliekama apie 200 ir kasdienių, ir gana retų tyrimų, konsultuos šeimos gydytojas.

Norime, kad tyrimai arba skiepai nebūtų išskirtinis veiksmas, kuriam reikia ypatingai ruoštis.

„Žmogaus rūpestį sveikata siekiame paversti kasdieniu įpročiu. Norime, kad tyrimai arba skiepai nebūtų išskirtinis veiksmas, kuriam reikia ypatingai ruoštis. Pasistengėme, kad tai būtų dar ir patogu – pas mus nėra eilių, nereikia iš anksto registruotis, o daugumos tyrimų atsakymus išsiųsime el. paštu praėjus pusdieniui. Klinikoje atliekame ne tik įprastus bendruosius kraujo, hemoglobino, vitamino D ar cholesterolio tyrimus, bet ir pakartotinius, kai stebimas vaistų poveikis, padedame nustatyti vėžio žymenis, pasitikrinti dėl maisto netoleravimo, atliekame net ir sudėtingiausius genetinius tyrimus“, – sako klinikos direktorė ir priduria, kad ne mažesnis dėmesys skiriamas įvairių susirgimų prevencijai – gyventojai galės pasiskiepyti nuo erkinio encefalito, meningokoko, gripo ir kitų infekcinių ligų.

Vaistinės klientų grožio poreikiais pasirūpins dermatologinės estetikos centras „Skinland“. Klinikos direktorius Saulius Šabūnas sako, kad čia dirbs bent penkios dermatologės.

„Stipriausia mūsų centro gydymo kryptis – plaukų slinkimo ir retėjimo gydymas. Turime specialią įrangą plaukų patologijoms ištirti, o profesionalūs gydytojai padės įvertinti būklę ir problemų priežastis. Taip pat turime moderniausius medicininius lazerius – vienintelis Lietuvoje frakcinis eCO2 lazeris naudojamas šalinant įvairius odos darinius, lyginant randus, strijas. Vilniuje mes dažnai sulaukiame žmonių iš Marijampolės, Alytaus, Kėdainių, net iš Klaipėdos. Dabar jiems nereikės įveikti didelių atstumų, kad galėtų susitikti su specialistu. Juk Kaunas – geografinis Lietuvos centras“, – sako klinikos direktorius.

Taupys laiką

Anot „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkės Ingridos Damulienės, tokios vaistinės formatą planuojama įgyvendinti ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

„Greitų, kokybiškų ir lengvai prieinamų medicinos ir grožio paslaugų poreikis tampa vis aktualesnis, klientai siekia taupyti savo laiką. Tikime šiuo projektu ir Kauno „Akropolis“ yra tik pradžia”, – teigia I. Damulienė.

Į Kauno „Akropolyje“ įsikūrusią vaistinę bendrovė investavo daugiau nei pusė milijono eurų. Tai didžiausia tinklo vaistinė Lietuvoje – čia dirba 26 darbuotojai, vien vaistinės plotas 596 kv. m. Tai vienintelė „Eurovaistinė“ Lietuvoje, kurioje įdiegta eilių reguliavimo sistema – besilaukiančios moterys, neįgalieji ir klientai su receptais aptarnaujami pirmiausia. Vaistinėje įrengtos specialios kasos su patogia poilsio zona, skirtos receptinius vaistus įsigyjantiems klientams.

Išskirtinis dėmesys vaistinėje – kokybiškai kosmetikai. Kol kas tik šioje vaistinėje – šeši dekoratyvinės kosmetikos ženklai, kurių nėra jokioje kitoje grožio parduotuvėje Lietuvoje. Iki šiol šią profesionalią kosmetiką buvo galima rasti tik grožio salonuose arba specializuotose parduotuvėse. Iš viso vaistinėje – net 72 stelažai kosmetikos prekių.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 269 „Eurovaistinės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

once

once portretas
Štai kaip klesti farmacija už mūsų perkamus brangius vaistus

Anonimas

Anonimas portretas
man parašykit tiktai kada atsidarys degalinė-vaistinė, pvz Statoile. Kiti susivienijimai neįdomūs.

Susidomėjusiai

Susidomėjusiai portretas
O tai ar senai tave išpiso?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių