Quantcast

Kaune apsilankęs S. Skvernelis: popiežiaus vizitui ruošiamasi tinkamai

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Kauno miesto savivaldybės vadovais ir aptarė klausimus, susijusius su Popiežiaus vizitu Lietuvoje.

Konstatuota, kad birželio mėnesio pabaigoje turi būti baigti Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos remonto ir restauracijos darbai. Įvertinus Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus, šio projekto vertė sumažinta 25 proc. ir sieks per 1 mln. 731 tūkst. eurų.

Kitas svarbus objektas – Kauno Šv. Jurgio konvento kultūros paveldas, jo sutvarkymui skirta 1,85 mln. eurų. Aptarta galimybė skirti papildomą finansavimą, tuomet būtų atliktas bažnyčios vidaus sienų ir skliautų remontas, vienuolyno pastato fasado tvarkyba.

2018 m. rugsėjo mėnesį planuojamas Popiežiaus Pranciškaus vizitas į Lietuvą, kurio metu jis lankysis Kaune ir aukos mišias šalia bažnyčios esančiame Santakos parke. Planuojamas Pontifiko vizitas ir į Šv. Jurgio Kankinio bažnyčią.

„Turime padaryti viską, kad visi būtini pasirengimo Popiežiaus vizitui darbai būtų atlikti laiku ir kokybiškai. Esu tikras, kad Kauno miesto vadovai supranta šio įvykio svarbą ir pasirengimas toliau vyks sklandžiai, didelės šventės sulauksime tinkamai jai pasiruošę“, – sakė premjeras.    

Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia – viena pirmųjų bažnyčių Kauno senamiestyje jos statybų pradžia – 1468 m. Po Antrojo pasaulinio karo ji buvo paversta sandėliu, sovietmečiu čia įsikūrė P. Mažylio medicinos mokykla. 2005 m. vienuoliai atgavo labai prastos būklės bažnyčią, šalia buvo įrengtas Santakos parkas. 2009 m. liepos mėn. pradėti bažnyčios ir vienuolyno rekonstrukcijos darbai dabar sėkmingai tęsiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Vienas Anonimas slyksciai keikiasi, kitas piktinasi tais keiksmais. Tai kuris yra kuris? Manau, atsakingi asmenys turetu issiaiskinti,kas rasineja tokias slykstynes ir paviesinti ta asmeni, be to, nubausti uz visuomenes negerbima. Atsirado "drasuolis" uz kadro. Tokius bjaurybes reikia vilkti i dienos sviesa!

Anonimas

Anonimas portretas
Kada liausis tie rusiški išsireiškimai,ir šlykštūs žodžiai,tai beabejo žmonės be jokios pagarbos ne tik kitiems,bet ir sau,neisivaizduoju kaip gyvena šeimoje.Tiesiog baisu kad šeima nuo tokio kenčia.

jop

jop portretas
o kodel popiezius bus tik kaune ir vilniuje,kodel nebus jo kryziu kalne, galetu uzsukti kokiai valandziukei vykdamas i Ryga .kazkaip netaip marsruta sudare
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių