Quantcast

Kaunas taps motociklininkų sostine

Artėjantį savaitgalį Kaune jau antrą kartą vyks "Mototurizmo sprintas", kuriame motociklininkai ne tik iš Kauno, tačiau iš visos Lietuvos važinėdami aplink Kauną bandys įminti organizatorių sugalvotas mįsles, o kartu ir grožėtis savo kraštu.

Kaip dienraščiui tvirtino viena iš renginio organizatorių Birutė Vaitkutė, šįsyk dalyviams bus paruošta 20 punktų, kuriuos jiems reikės atrasti, o juos atradus, įvykdyti kažkokias užduotis. "Šiemet punktai bus išdėstyti šiek tiek glaudžiau ir arčiau vienas kito, todėl, jeigu dalyviai tinkamai paskirstys laiką, sugebės beveik visus aplankyti", – žadėjo pašnekovė. Paprašyta išvardyti vietas, kurias dalyviams teks aplankyti šeštadienį, organizatorė sakė, kad kelias vingiuos pro Kazlų Rūdos regioną, teks įveikti ir serpantinus Nemuno šlaitais, Kauno priemiestyje. "Apskritai bus nemažai galimybių patirti motociklo vairavimo malonumą, o kartu ir pasitikrinti turimus įgūdžius. Bus ir maršrutų planavimo įgūdžių patikrinimas – Kauno regionas ypatingas tuo, kad jis yra padalytas Nemuno į šiaurę ir pietus, tad norintieji laimėti tikrai turės pabūti abiejose pusėse ir dėl to turės labai stropiai suplanuoti kėlimąsi iš vienos pusės į kitą", – kalbėjo B.Vaitkutė.

Kuo labiau įsitraukia kiekvienas komandos narys, tuo arčiau nugalėtojų pakylos gali atsidurti komanda.

Mototurizmo sprinto dalyviai į renginį atvyksta visų tipų motociklais, tad negalima sakyti, kad vienoks ar kitoks motociklas yra pranašesnis nei kiti. Organizatorių teigimu, svarbiausia čia ne motociklas, o jo vairuotojas, jo protas, atidumas, noras pažinti, domėtis bei sugebėjimas planuoti kelionės maršrutą ir įtraukti visus komandos narius. "Apskritai žodis komanda, gal net bendruomenė, yra svarbiausias laimėjimo garantas. Kuo labiau įsitraukia kiekvienas komandos narys, tuo arčiau nugalėtojų pakylos gali atsidurti komanda", – pasakojo B.Vaitkutė. Vieniems komandos nariams tenka sekti reglamento taisykles, kitiems vidutinį greitį, tretiems apgalvoti užduotis ir t.t. Yra atvejų, kai įtraukiami net ir šeimos nariai, kurie lieka namuose. "Visi dirba lyg vienas kumštis" – apibendrino motociklininkų renginio organizatorė.

Paklausta, ar jau nebe pirmą kartą organizuojant renginį paaiškėjo, koks komandos narių skaičius yra geriausias, B.Vaitkutė gūžtelėjo pečiais. "Laimi įvairios sudėties komandos. Mažos komandos yra mobilesnės, mažiau reikia komandos koordinacinio darbo, todėl sprendimai priimami greičiau. Didelėje komandoje daugiau galvų ir akių, teisingai įdarbinus visus komandos narius, galima numatyti daugybę aplinkybių, įvertinti užduotis ir maršrutą. Vidutiniškai komandą dažniausiai sudaro penki nariai", – pastebėjimasi dalijosi B.Vaitkutė.

Beje, "Mototurizmo sprinto" Kaune tema "Žmonės grįžta". Kodėl būtent tokia? "Tai bandymas, kuris, mūsų komandos manymu, labai pavykęs. Suradome istorinių ir šiuolaikinių žmonių grįžimo pavyzdžių. Tai kas daugeliui atrodo pesimistiškai, mums pavyksta paversti optimistišku dalyku. Vienas optimistinių punktų – Kauno savivaldybės vaikų globos namai. Pasirodo, tokia Kauno politika – grąžinti vaikus į šeimas. Ir jie grįžta!" – vieną iš puikių pavyzdžių vardijo pokalbininkė.

Kartu ji paragino visus Kauno vairuotojus šeštadienį būti dar atidesnius kelyje, nes į gatves plūstelės ne viena dešimtis ir net ne papildomas šimtas motociklininkų.

Komentarai

Agnė Ruminaitė, motociklininkė iš Kauno

Papildomo įkvėpimo dalyvauti tokiuose renginiuose man tikrai nereikia, nes šis ralis turi viską, ko man, mėgstančiai nuotykius, sudėtingą kelią, įdomius pašnekovus ir apskritai motociklus, reikia. Neneigsiu, kad žymūs, veiklūs ir nusipelnę žmonės, kurie kviečia dalyvauti šiame ralyje tik prideda motyvacijos, kad ir tu privalai čia būti! Apie šio ralio temą "Žmonės grįžta". Šiais laikais, kai emigracija vis dar yra visiškai įprastas žodis, vartojamas kone kasdien kartu su "ačiū, labas, iki" ar kitais žodžiais, renginiai ir tiesiog Lietuvos žmonės, kurie skatina prisiminti, kas mūsų krašte yra gero, mielo, artimo širdžiai, kuo turime didžiuotis ir galime parodyti kitiems... Manau iš bet kurio kampo žiūrint tai yra pozityvus dalykas.

Ramūnas Gavutis, "Mototurizmo sprinto 2016" laimėtojas

Dalyvauju todėl, kad esu susirgęs kelionėmis. Mototurizmo ralis lyg maža kelionė po gimtąją šalį, kurioje yra tiek daug nematytų vietų. Kaip tik dalyvaudamas šiame renginyje tas vietas tiesiog paduoda ant lėkštutės, reikia tik pasiryžti ir nuvažiuoti. O dar ir savotiškas varžybų azartas nemenkai tonizuoja. Labai svarbi ir sėjama žinia, sėkla, kad motociklininkai – tai ne tik bestuburiai, begalviai organų donorai, o normalios mąstančios būtybės (beje, tokių dauguma), atradę tai, ko nesupras tie, kurie to nepabandė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

whufaikeenees

whufaikeenees portretas
noreciau,Kaunas butu sostine moto,bet deja Vilnius ir Klaipeda pirmauja ryskiai ir nepavejamai,nebent is Kauno iskedinus visas davatkas ir giedancius ozius padetis pageretu.....

Jo,

Jo,  portretas
Chrust i në chrusto...

Asas

Asas portretas
Ble kiek pavyduolių susirinkę. Eik geriau mezgimu užsiimsi. Žiūrėk kad pats donoru netaptum, spuoge.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių